Ruszyły daleko idące prace nad zagospodarowaniem Zony czarnobylskiej. Z inicjatywy prezydenta Ukrainy Wiktora Janukowycza ministerstwo do spraw nadzwyczajnych rozpoczęło prace w celu założenia plantacji rzepaku oraz produkcji biopaliw na zamkniętych terenach wokół reaktora. Więc śpieszcie się ci którzy pragną zobaczyć Zonę w takim stanie jaka jest na dzień dzisiejszy, bo prace w Zonie ruszają już w 2011.
Jakie jest wasze zdanie na ten temat?
Tak
Ja bynajmniej od tego roku ziemniaka i reszty co z Ukrainy nie ruszę ![]()
Ale czemu.Zobacz jaka oszczędność, nie musisz chodzić do sklepu bo ziemniaki same do ciebie przyjdą ![]()
Wystarczy że wąglik jest, Na dodatek jakieś owoce i warzywa przetransformowane z Czarnobyla.
Ci już tam dodali jakieś eliksiry na wieczne życie, oczywiście są też u nie których skutki uboczne, na ten temat nie będę się już wypowiadał
Kobal, masz rację co do ziemnioków
Same do domu przyjdą a jak by się jeszcze obrały to bym się ucieszył ![]()
Myślę, że ukraińcy mają dobry pomysł, nie wierzę żeby tego dobrze nie przemyśleli pod kątem bezpieczeństwa. Biopaliwo z Zony jak najbardziej tak.![]()
Nastąpi częściowa rekultywacja ziemi która leżała odłogiem od 86r. Rzepak na półprodukty do biopaliw to dobry pomysł w czasach kryzysu i rosnących cen paliw.
W stalker 2 strefa będzie pokryta rzepakiem
Rzepak zabójca ![]()
Świetna myśl - dino, może nie cała strefa ale spore fragmenty, jest to też okazja na wprowadzenie nowych mutantów. Tyle rzepaku, że roślinożercy mają dużo papu. Już się cieszę, na te zadania z przetrzebieniem szkodników, powinny byś szybkie i zwinne coś jak zając albo sarna (nie mylić z jeleniem i jego samicami - łaniami). W takie płochliwe “speedki”-ciężko trafić i natropić się trzeba… Jest też okazja na wprowadzenie oficjalnych leśniczych -gajowych na państwowym etacie, brakowało mi w Zonie jakiejś zorganizowanej grupy trudniącej się eliminowaniem mutantów - Powinność to tylko pyskacze.
Napisz dino questa do konkursu na drugą część Stalkera, kto wie, może będzie w grze…![]()
Na polach pojawią się maszyny rolnicze a stalkerzy w barze zamówią frytki smażone na głębokim oleju.
Vorenusie
Mogę napisać a tak nawiasem fajne zadani było by ![]()