No nic przecież nie będziesz drugi raz kupował innej wersji gry Musisz normalnie dokupić dodatki. Jakbyś miał kupioną wersję Ultimate Stalkera 2 to wtedy byś je dostał za “free”, no znaczy zapłaciłbyś za nie wcześniej kupując droższą wersję gry.
Podsumowując: kupujesz teraz dodatek Cost of Hope, a jak wyjdzie drugi to go wtedy też dokupujesz.
No ja jak kupiłem wersję Xbox to kupiłem wersję elektroniczną deluxe. Może była z 10 zł droższa od podstawowej. Dziś zamiast kupić dodatek za 114 zyla kupiłem upgrade wersji deluxe do wersji ultimate za 109 zł. W ten sposób kupując upgrade zapłaciłem za to dlc za które i tak bym zapłacił ale jeżeli wyjdą przyszłe płatne dlc to ja już je będę miał za free.
Powiem Ci lepiej. Sprawdzałem czy na moim PC mogę zagrać w gry które mam na koncie Xbox. Da się, ale jeszcze nie wprost .
Myślę że to kwestia czasu że gry Xbox (konsola Microsoft) będzie można ogrywać na PC (system Windows) logując się na to samo konto. Jeszcze szczegółowo tego nie badałem bo PC mam pod mody Stalkera a konsolę pod Stalkera 2.
Gdzie te czasy co do Czystego Nieba wyszło “8” patchy ostatni z numerkiem 1.5.10 i to była ta najbardziej zbugowana część, do Zewu aż 2 Cień był “pośrodku” z oficjalnymi patchami bo 6.