S.T.A.L.K.E.R. 2 - prace wstrzymane

Dziś potwierdziły się złe wieści. Prace nad S.T.A.L.K.E.R. 2 zostały wstrzymane na rzecz gry MMO “Survarium” tworzonej już w nowym studiu Vostok Games. Jednocześnie wyjaśnia się kwestia zagadkowego filmiku z “jakiejś” gry MMO która z początku była brana za drugiego Stalkera. Jeśli o mnie chodzi jestem zupełnie zawiedziony. Link do oficjalnego filmiku na YT: http://www.youtube.c…d&v=Kl812VZv9VI Pozostaje tylko pocieszać się modami…

Stalker 2 odszedł definitywnie w niebyt. Panowie głowy do góry nasze forum posiada najlepszą ekipe tłumaczy w kraju.

1 Like

I właśnie dla tego mam jako-takie pocieszenie. Pozostaje mi czekać aż wyjdzie finalna wersja LWR ToD i spolszczenie do tegoż moda wykonane przez naszych zacnych tłumaczy. Pozdrowienia dla Was panowie. Żal człowieka ściska bo zaprzepaszczono grę o takim potencjale. A porzucenie takiego projektu na rzecz MMO jest- moim zdaniem, niczym cios w policzki graczy.

“Powodem przez który nie możemy kontynuować prac nad S.T.A.L.K.E.R em 2 jest to, że ani my, ani nasi nowi inwestorzy nie możemy dojść do porozumienia z właścicielem praw do marki.” -Official S.T.A.L.K.E.R. Facebook
Koniec naszych marzeń o S.T.A.L.K.E.R 2 panowie . No cóż najczarniejsza wizja fanów się sprawdziła. Pozostają nam tylko mody, które miejmy nadzieję nadal będą tworzone i tłumaczone przez naszych tłumaczy :yes: .

Tutaj sprawa jest prosta…kto płaci ten decyduje. W interesach nie ma sentymentów, a opinie graczy często są na dalszym planie. Sama ekipa mając do wyboru bezrobocie, albo przeprowadzkę na pewno wybrała to drugie.

Wielka szkoda tylu fanów będzie zawiedziona. A wszystko wina kasy. Tylko 1 rzeczy nie mogę pojąć skoro zarobili na Cieniu i Czystym Niebie tyle kasy to czego żyłować na dokończenie tego projektu skoro z góry wiadomo że przyniesie milionowy zysk.

Waler jeżeli ktoś ma inną wizje twojego pomysłu i to narzuca to co robisz? Jeszcze dochodzi duża kasa której nie masz.

Wielka szkoda tylu fanów będzie zawiedziona. A wszystko wina kasy. Tylko 1 rzeczy nie mogę pojąć skoro zarobili na Cieniu i Czystym Niebie tyle kasy to czego żyłować na dokończenie tego projektu skoro z góry wiadomo że przyniesie milionowy zysk.

A skąd wiesz ile zarobili? I skąd wniosek, że to akurat sprawa skąpstwa Grigorowicza? W tej branży nic nie wiadomo. Nie takie pewniaki lądowały na śmietniku. Większym od GSC powijała się noga.

Dzisiaj tą branża żądza nie co co powinni a ludzie od zarabiania kasy. Jeżeli na czym innym można wyjść lepiej to się zarzuca projekt obojętnie w jakiej fazie i robi co innego.
Jedynie co mnie wpienia, to to że mogli udostępnić to co zrobili do tej pory, modderzy by się tym zajęli.

Ta praca kosztowała ciężkie pieniądze i nic dziwnego, że nikt nie odda jej za darmo..może kiedyś się tak stanie podobnie jak z SDK i oficjalnym pozwoleniem dla moderów, ale na pewno nie teraz.
Najpierw właściciel marki spróbuje coś sprzedać by odzyskać część kapitału.
W mojej opinii w cytowanym zdaniu z Fecebook-a wyraźnie widać konflikt między ekipą, a właścicielem praw do Stalkera…tutaj spekulacji jest nieskończona ilość.. .

Ja myślę, że to nie koniec Stalkera 2…nie zażyna się kury…itd.

1 Like

Czyli wychodzi na to, że temat S2, do zamknięcia. Niestety panowie i panie koniec. Być może w przyszłości wznowi ktoś prace, poczekamy zobaczymy.

Czekamy na Lost Alfę…z nadzieją…oby nie była zgubna jak Stalker 2…Pozdro !

Zgadzam się z tym, co napisaliście, ale oprócz tego, może też być wątek polityczny. Czort wie, komu taki opis katastrofy się tam podoba. Może w tym nowym Stalkerze 2 było coś, co godziło w “interesy” państwa?

A ja dalej nie mogę w to uwierzyć, ShoC był dość niedopracowany i bardzo długo wychodził, pewnie nie zarobili nawet na nim, CzN to totalne bagno tylko do maniaków stalkera, wymagania z kosmosu a na ekranie tego nie widać, masa bugów. Ale za to ZP jest grą dopracowana z każdej strony, na pewno Greg.. się na niej odbił i zarobił.
Właśnie przechodzę sobie kolejny raz Zew Prypeci, staram się robić wszystkie poboczne questy i jest świetnie, dopiero teraz zaczaiłem doceniać to dzieło. Do tej pory moim ulubionym stalkerem było Czyste Niebo ze względu na mapę bagna, śmigając po niej z Toz’em, polując na mutanty. :yes:

Survarium w 2016 roku będzie "CZYMŚ W STYLU “STALKERA”

Survarium w 2016 roku będzie "CZYMŚ W STYLU “STALKERA”

Kolego Survarium już jest https://eu.survarium.com/eu-pl, w 2016 roku będzie odblokowany singleplayer tej gry.