S.T.A.L.K.E.R. 2 zapowiedziany.

https://www.stalker2.com/

Ja tu to tylko zostawiam.

4 polubienia

Panie 3 lata?!

Nie wiem czy do jutra dożyje, poczekam na jakieś potwierdzone info w tej sprawie.

@Wędrowiec na Sida mordę, zmień nazwę tematu.

1 polubienie

Wciąż jeszcze nie mogę w to uwierzyć, ale to jest już potwierdzony news! Założyciel studia - Sergey Grigorovich oficjalnie potwierdził na swoim profilu Facebooka wznowienie prac na Stalkerem 2 i przewidywaną datę premiery gry. Cieszę się przeogromnie z tego powodu i liczę, że tym razem już nic nie stanie na przeszkodzie powstania tej gry. Juz nie moge doczekać się premiery. Szkoda tylko, że trzeba na to czekać aż 3 lata…

I kij mi w dupę, matura z polaka ustnego niezdana, bo nie mogli poczekać do 14 z ogłoszeniem tego.

I wiecie co - wywalone mam :grin::grin::grin:

A to że 3 lata to według mnie bardzo dobrze, niech wezmą więcej czasu i zrobią to porządnie.

A na razie - świętujemy, bo jest co :grin:

Jeżeli tylko na powaznie ruszą z tym tematem - wklejenie planszy z datą nic tak naprawde nie oznacza - zaczną się korowody. Oczekiwania narosłe przez lata podbudowane kultem STALKER-a jako jedynej ever gry kontra rzeczywistość rynku gier . Bedzie się działo. :grinning_face_with_smiling_eyes:

1 polubienie

Co do samej gry: krążą plotki o tym, że będzie działać na Unreal Engine 4, co zostało częściowo potwierdzone przez jednego z pracowników Epic Games. Jeśli dadzą radę odtworzyć na tymże silniku system A-Life, gdyż to mnie obecnie najbardziej zastanawia, to o działanie pozostałej części gry nie ma się za bardzo co martwić. Przynajmniej na razie…

Druga rzecz: wnioskując po informacji jaką otrzymałem jakiś czas temu od GSC na ich twitterze, nad produkcją prawdopodobnie pracuje zespół tworzący wcześniej Kozaków 3.

Spoiler

A tak wgle, to memy już są :face_with_tongue:

https://www.youtube.com/watch?v=JQwBYRqGZ40

Cieszę się, że pojawiły się takie zapowiedzi, ale podchodzę do tego na spokojnie. Wszystkim też radzę dać sobie na wstrzymanie. Wiele może się jeszcze wydarzyć. Jak Stalker 2 się pojawi, to podyskutujemy🙂

2 polubienia

Klimat, balistyka, a nie chędożone hitscany, brak lootboxów i tym podobnego gówna, możliwość modowania. Tyle wymagam. Niestety na 90% skończy się tak:

Ja już straciłem nadzieję.

4 polubienia

^ Nie kracz, tego się właśnie obawiam że zrobią z tego sieczkę i ekran zawalony kolorowymi znacznikami ala far cry czy battlefield.

Ale z drugiej strony grę robią ludzie z GSC oni nie są idiotami, wiedzą czego oczekują gracze.

1 polubienie

Jeśli ma być tak dobry i wciągający jak poprzedniki to mogę czekać nawet do 2025. Lepsze czekanie na coś dobrego niż gniot robiony z dnia na dzień.

1 polubienie

@Zwinny Jedyna nadzieja w tym, że im dalej na wschód tym większy kult stalkera. Jak to spieprzą to ruscy całą Ukrainę zajmą by ich spalić żywcem.

Trzy lata to raczej nieprawdopodobny termin, zapomnieliście już o Cieniu Czarnobyla który miał „syndrom Duke Nukem Forever" a i tak powycinano masę rzeczy przed wydaniem, często nadających grze większego sensu.

Więc tweet z 5 października okazał się prawdą (ten na którym był zalew informacji o Kozakach a potem cisza i bach! Stalker).

Mogli brać przykład z Valve, zniszczyć dobrą stronę przemysłu gier i zrobić z tego opłacalną usługę (Valve zmienił gry w wieczne wypożyczanie, koniec z własnością prywatną) i olać robienie gier. :dollar_banknote:

1 polubienie

Tak to widzę:

• jakiś dziwny wpis na jakimś dziwnym podejrzanym na całym świecie o oszustwa portalu (każdy wie o jaki chodzi), że coś tam kiedyś tam ma wyjść gdzieś tam - jakby coś to autor zawsze może pożenić kit, że ktoś się pod niego podpiął.

• … a dajmy im … jakiś dziwny nie do końca realny termin wyjścia gry coby się odpierwiastkowali i nie kolędowali w klimacie … a kiedy wyjdzie Stalker 2?

• zawsze to ruch w interesie i może się jakiś sponsor/matołek narai i podkopsa jakiś hajs, a poza tym zawsze można zrobić jakiś dodatek do innych gier z naszego studia.

p.s. konkluzja: wlazłem na GSC nowości (po rosyjsku): https://www.gsc-game.com/index.htm?lang=ru&tab=blog

Kozaki, kozaki, kozaki… innych gier brak.

:blush::grin: prędzej się Barbi zgarbi niż…

Mówi biskup do biskupa:

• Słyszałem, że ma wyjść STALKER 2…
    Drugi odpowiada
  • My to już tego nie doczekamy ale może nasze wnuki…
4 polubienia

@vidkunsen Przecie jest informacja na tamtej stronie, którą podałeś. Zreszta na stronie stalkera macie mail info@stalker2.com.

Jakby ktoś chciał na tapetę :face_with_tongue:

https://static.stalker-online.com/img/background.jpg I jeszcze link do samego tła.

https://www.myfonts.com/fonts/flat-it/boycott/regular/ I link do czcionki (płatna)

Z tego co pamiętam Sergiej pracuje w Epic Games więc przesiadka na Unreal Engine 4 jest bardzo pewna, zresztą XRay (przynajmniej dla mnie) trzymał się na taśmie klejącej a co lepsze bajery były robione w nim przez ludzi którzy odfrunęli z gniazdka GSC.

Unreal Engine? Do modów był świetny ale nowsza wersja? Nie wiem. Może sytuacja by się zmieniła gdyby Epic Games wyciągnął Unreal Tournamenta 4 z zamrażarki?

Może to wszystko tylko na uspokojenie pewnych grup, graczy a może ludzi chcących jeszcze na marce zarobić?

1 polubienie

15 godzin temu, Junx napisał:

Panie 3 lata?!

Nie wiem czy do jutra dożyje, poczekam na jakieś potwierdzone info w tej sprawie.

@Wędrowiec na Sida mordę, zmień nazwę tematu.

Przepraszam przyjacielu. Trzecia w nocy robi swoje a chciałem dać znać na forum tak szybko jak tylko się dało.

Ktoś gdzieś w necie zapytał “Ciekawe czy na E3 coś pokażą”. Chyba na E3 za rok. Jak dla mnie to jest zbyt piękne i oni dopiero przymierzają się do tworzenia tej gry.

Przecież to studio upadło, ludzie się rozeszli, więc kto będzie tworzył ten tytuł?

@PiotrIwan To byłem ja :v ale to żarty, nie masz szans na tego roczne i przyszłe pewnie też. W GSC wciąż jest przynajmniej połowa ludzi którzy tworzyli Stalkiera, a i nowi ludzie też przybyli.

Moim zdaniem to krakanie wron, raczej nie wróży niczego dobrego, ale pożyjemy, zobaczymy…

Spoiler

https://www.youtube.com/watch?v=tRrUsSYEBXU

2 polubienia