S.t.a.l.k.e.r. 2

Witam serdecznie niedawno natknąłem się na YouTubie na filmiki zatytułowane Stalker 2 - materiały w języku rosyjskim - trochę rozumiem rosyjski. Niestety za mało aby się wypowiadać w temacie tłumaczenia i co za tym idzie przedstawiania wiarygodnych wiadomości dotyczących upragnionej przez wszystkich od lat części drugiej gry Stalker. Zatem mam wielką prośbę do tych fanów którzy więcej zrozumieją języka rosyjskiego o zabranie głosu. Filmiki zawierają rozgrywkę w grze Stalker 2 - nowe bronie, nie znane lokacje, trochę inna strzelanina, odmienna od klimatycznej walki w starym dobrym Stalkerze i to biorąc pod uwagę wszystkie trzy odsłony. Być może to jakiś nowy mod który ktoś odważnie nazwał Stalker 2. Piszę w tym temacie ostrożnie - dość już było nie sprawdzonych zapowiedzi, zajawek, wypowiedzi wyssanych z palca.

Z Wyrazami szacunku Namargon.

Spacje robimy tylko po znaku interpunkcyjnym a nie przed. Z wyrazami szacunku. - Ranger801

Powyższe wideo pochodzi z pre-alphy gry “Escape from Tarkov” o czym informują angielskie napisy na początku filmiku. I wbrew temu co piszą w “prasie fachowej” to nie jest “duchowy spadkobierca Stalkera” - tylko kolejna sieciowa strzelanka w klimatach (powiedzmy) post-apo.

Cytat

materiały w języku rosyjskim - trochę rozumiem rosyjski

Ehhh ale angielskiego chyba wcale, jak byk jest napisane, że to z Escape from Tarkov, tak samo mówią na początku filmiku (nawet po rosyjsku :face_with_tongue: )

Wszystko to było można łatwo sprawdzić wpisując te słowa w googla. Chciałeś dobrze :blush: ale nie wyszło za bardzo.

1 Like

Odsłuchałem gdzieś 1/3 rozmowy na filmiku. Wychodzi na to, że tytuł Stalker2 jest chwytem reklamowym, mającym tylko nakłonić do jego obejrzenia. A są to, jak napisali moi przedmówcy, fragmenty strzelanki Escape from Tarkov, ze Stalkerem nie mającej nic wspólnego.