W japońskich sklepach (Neowing i Rakuten Books) ruszyła przedsprzedaż gry S.T.A.L.K.E.R.: Legend of the Zone Trilogy. Jest to reedycja Cienia Czarnobyla, Czystego nieba oraz Zewu Prypeci na konsole PlayStation 4 i Xbox One. Wcześniej gry ukazały się jedynie na PC. Premiera kolekcji zaplanowana jest na 27 czerwca, a jej koszt wyniesie około 40 dolarów lub 4000 rubli. Na stronie sprzedawców dostępne są także screeny z serii, na których można zauważyć zmieniony interfejs pod konsolę.
Możliwe, że oficjalna zapowiedź i ogłoszenie szczegółów odbędzie się podczas wydarzenia Xbox Partner Preview organizowanego przez Microsoft Studios 6 marca.
Ale przecie pisze, że PS4 i Xbox One. W sumie to bardziej dziwne, że nie na obecną generację, ale to już mniejsza z tym.
Pytanie tylko, jak w to się będzie w ogóle grało na padzie. Obsługa interfejsu to jedno, ale system walki w Stalkerach to zawsze było drewno, o to się najbardziej boję.
Ale przecie pisze, że PS4 i Xbox One. W sumie to bardziej dziwne, że nie na obecną generację, ale to już mniejsza z tym.
Tak samo Rockstar zrobił w zeszłym roku jak wydali pierwsze Red Dead Redepmtion na ps4 i switcha. Może po prostu chodzi o tą wsteczną kompatybilność co to niby jest zarówno na xbox series x jak i ps5, chociaż nie jestem pewien bo nie wiem jak ona działa.
No i zastanawiam się czy kupić, bo mam Stalkera na PC i to na GOG oraz płytach, ale kto wie, może jak będzie fajna promka i pierwsza fala łatek to się kupi żeby sprawdzić… O wsparciu VR nie marzę, choć byłoby kozacko przemierzać Zonę w Googlach.
No i zastanawiam się czy kupić, bo mam Stalkera na PC i to na GOG oraz płytach, ale kto wie, może jak będzie fajna promka i pierwsza fala łatek to się kupi żeby sprawdzić… O wsparciu VR nie marzę, choć byłoby kozacko przemierzać Zonę w Googlach.
Może być jak z samochodami - auto tanie (gra/podstawka), części drogie (mody, łatki itd/itp).
Gogle - od jakiegoś czasu gram w binoklach by lepiej teksty było widać.
Wiesz, ogólnie jak będę miał zbędne grosze to zaryzykuje. Bo nie chcę się już sparzyć jak z Inkwizytorem Piekary. Aczkolwiek komputer ładnie ciągnie całą trylogię, więc raczej przy nim pozostanę… Co do VR to pewnie to Metro kupię, ale za rok lub dwa…