Tytuł oryginalny: S.T.A.L.K.E.R.: Shadows Of Chernobyl Remake
Deweloperzy: AKKAK i dagon_raiden. Platforma: Cień Czarnobyla Premiera: TBD - prace trwają
Zdecydowałem się wstawić moda, bo wygląda naprawdę ciekawie. Nie jest to szczyt marzeń czekających na remake Cienia Czarnobyla, ale moim zdaniem wygląda całkiem nieźle. Autorzy często udostępniają materiały i wygląda na to, że mają dobry pomysł. Czy jego realizacja będzie równie ciekawa - zobaczymy.
Głównym celem jest reinterpretacja fabuły przedstawionej w Cieniu. Znowu ukradniemy dokumentu z Agropromu i znowu wyłączymy Mózgozwęglacz, ale ciąg przyczynowo-skutkowy jaki nas do tego doprowadzi ma już wyglądać inaczej.
Screeny:
Spoiler
W temacie z klimatycznymi screenami wstawiłem kilka obrazków
I kolejne screeny. Twórcy udostępniają sporo materiałów, można się cieszyć Zwróćcie uwagę na bunkier Sidorowicza, który teraz jest nieco mniej funkcjonalny i wioskę, zadrzewioną “na liściasto”.
Prace nad Kordonem prawie dobiegły końca. Obecnie autorzy dodają anomalie i dynamiczne obiekty, a na dowód ukończenia lokacji udostępnili film. Zaczyna się od tego, co ciekawiło mnie najbardziej, czyli nowej meliny Sidorowicza. Po drodze zajrzymy także do starej i zwiedzimy parę starych-nowych miejscówek:
by się przydały lepiej wyglądające bronie, coś w stylu A.O albo O.W.R
Nie jest powiedziane, że ich nie będzie. Co prawda autorzy celują w coś innego, ale teraz co drugi mod ma tego typu dodatki, więc bardzo możliwe, że społeczność coś wyprosi
Tymczasem kolejny screen… Zombi, ale jakiś taki dziwny. Ciekawe, czy stoi za tym jakieś wzbogacenie świata przedstawionego, czy po prostu taki wariant mutanta.