S.T.A.L.K.E.R.: Shadow Of Chernobyl Remake

Tytuł oryginalny: S.T.A.L.K.E.R.: Shadows Of Chernobyl Remake

Deweloperzy: AKKAK i dagon_raiden.
Platforma: Cień Czarnobyla
Premiera: TBD - prace trwają

Zdecydowałem się wstawić moda, bo wygląda naprawdę ciekawie. Nie jest to szczyt marzeń czekających na remake Cienia Czarnobyla, ale moim zdaniem wygląda całkiem nieźle. Autorzy często udostępniają materiały i wygląda na to, że mają dobry pomysł. Czy jego realizacja będzie równie ciekawa - zobaczymy.

Głównym celem jest reinterpretacja fabuły przedstawionej w Cieniu. Znowu ukradniemy dokumentu z Agropromu i znowu wyłączymy Mózgozwęglacz, ale ciąg przyczynowo-skutkowy jaki nas do tego doprowadzi ma już wyglądać inaczej.

Screeny:

Spoiler

• W temacie z klimatycznymi screenami wstawiłem kilka obrazków

Klimatyczne Screeny ze S.T.A.L.K.E.R.-a

A jakiś link do tematu?

@vidkunsen Akurat w temacie mało aktualizacji, ale łap: http://ap-pro.ru/forum/117-90191-1

Mam : https://vk.com/k.s.hc_group?act.

Tamże:

1 polubienie

Nowy screen:

@Sierioża - Ale to jeszcze nie mod, tylko jego zwiastuny i raczej temat powinien się znaleźć w innym dziale.

Nowe screeny z “recyklingu” Martwego Miasta:

Spoiler

Podobno Sidorowicz przeniósł się w inne miejsce… :blush:

Spoiler

I kolejne screeny. Twórcy udostępniają sporo materiałów, można się cieszyć :slightly_smiling_face: Zwróćcie uwagę na bunkier Sidorowicza, który teraz jest nieco mniej funkcjonalny i wioskę, zadrzewioną “na liściasto”.

Spoiler

A ja dodam stream - Dziennik Deweloperski , który odbył się dzisiaj.

3 polubienia

Nowe screeny z moda. Remake ma być zrobiony na X-Ray 1.6 czyli jak rozumiem mod przechodzi na Zew Prypeci?

Spoiler

6 polubień

@tom3kb Trochę recykling, bo było :face_with_tongue:

@Sierioża

A faktycznie :blush: Dzisiaj zerknąłem w nowe newsy na AP Pro i nie sprawdziłem postów z tygodnia, mój błąd. Ciekawe czy tych innych też nie zdublowałem.

Prace nad Kordonem prawie dobiegły końca. Obecnie autorzy dodają anomalie i dynamiczne obiekty, a na dowód ukończenia lokacji udostępnili film. Zaczyna się od tego, co ciekawiło mnie najbardziej, czyli nowej meliny Sidorowicza. Po drodze zajrzymy także do starej i zwiedzimy parę starych-nowych miejscówek:

Ciekawy mod się zapowiada, czekam

1 polubienie

Kordon zakończony, to idziemy dalej… Pojawiło się kilka screenów i obietnica, że niedługo dostaniemy jakieś wideo.

Spoiler

Agroprom został przekształcony w skądinąd znany MedPribor… Stosunkowo szybko im to idzie, a ze screenów zaczyna wylewać się jakiś taki lepki klimacik.

Spoiler

Jak to świetnie wygląda, nie mogę się doczekać aż w to pogram, lecz by się przydały lepiej wyglądające bronie, coś w stylu A.O albo O.W.R :face_with_tongue:

2 polubienia

Dnia 12.01.2018 o 12:50, SEB2E napisał:

by się przydały lepiej wyglądające bronie, coś w stylu A.O albo O.W.R

Nie jest powiedziane, że ich nie będzie. Co prawda autorzy celują w coś innego, ale teraz co drugi mod ma tego typu dodatki, więc bardzo możliwe, że społeczność coś wyprosi :slightly_smiling_face:

Tymczasem kolejny screen… Zombi, ale jakiś taki dziwny. Ciekawe, czy stoi za tym jakieś wzbogacenie świata przedstawionego, czy po prostu taki wariant mutanta.

@Sierioża Przypominają mi się ,zombie" z half life’a :V