Prośba o pomoc do Weteranów, albo aktualnie grających - mimo obejrzenia filmiku i wydaje mi się w miarę dokładnego przejrzenia dna jeziora, nie udaje mi się znaleźć plecaka. Wiem, że może być spawn w drugim jeziorku, tam też szukałem - głęboko jest tylko przy koparce. Czy ma ktoś może zachowanego seva albo może dokładnych kilka zdjęć. Może moja “triangulacja” z filmiku jest niedokładna, bo chyba nie ma trzeciego jeziorka
. Wkurza mnie to bo już poświęciłem kilka godzin i mam co prawda -7 dioptrii ale chyba kontrast jeszcze widzę. Może jakaś inna podpowiedź ? Zmieniłem lokację i wróciłem ponownie a plecaka dalej nie mogę znaleźć :(.
Dziękuję, w moim przypadku lokalizacja schowka była obok łódki niestety w anomalii (przynajmniej u mnie jest tam anomalia) - wcześniej tam nie wchodziłem bo ginąłem, musiałem teraz oszukać
- wpisałem nieśmiertelność i mam schowek :). Tak przy okazji może ktoś pamięta w którym miejscu zmieniamy zasięg na wzięcie przedmiotu ?
W Zewie Prypeci jest to w pliku gamedata\configs\creature\actor.ltx i zmieniasz wartość pickup_info_radius
W Cieniu pewnie jest podobnie.
EDIT: Przepraszam, to jest parametr zasięgu, w jakim wyświetlają się nazwy przedmiotów po naciśnięciu klawisza F.
take_dist = 12 (oryginalnie jest chyba 5)
w pliku system.ltx
W system.ltx (gamedata; config) dla Fotografa nie mogę znaleźć tego wiersza są co prawda 2 pliki z członem dist np: [explosion_marks]
wallmarks = wm\wm_grenade
dist = 0.5 ;2.4 ;
ale ani jednego take ![]()
Natomiast w actor.ltx jest ;đŕäčóń â ęîňđîě íŕä ďđĺäěĺňŕěč âűâîä˙ňń˙ čő íŕçâŕíč˙
pickup_info_radius = 5 ;3
Może tu można zmieniając jeden z parametrów zwiększyć zasięg nie tylko wyświetlenia ale i “zagarnięcia” przedmiotu ?
znalazłem tą frazę w inventory_sect.ltx - spróbuję się pobawić ![]()
inventory]:arc_belt, arc_weight
take_dist = 2
max_ruck = 56