SERCE WIECZNEJ ZMARZLINY
Tytuł oryginalny: Сердце Вечной Мерзлоты
Platforma: Cień Czarnobyla 1.0006 | OGSR Engine
Data publikacji: 27.12.2025
Autor: FacingSlave
Autor spolszczenia: brak spolszczenia
Fabuła
Snegir zawalił parę zadań dla Sidorowicza i został wygnany z wioski nowicjuszy, do tego zgubił trop zdrajcy, który nawiał z cenną walizką, zostawiając go przy tym w trudnej sytuacji na pastwę losu. Po długiej tułaczce po Strefie nasz bohater wraca na Kordon i ze zdziwieniem odkrywa, że zima nadeszła o wiele zbyt wcześnie, pogrążając całą Strefę w okowach lodu. Snegir chce wyjaśnić zagadkę anomalii i powstrzymać ją, zanim pochłonie całą okolicę i zamieni wszystko wokół w wieczną zmarzlinę.
Przejście fabuły zajmuje 1-1,5 godziny.
Podziękowania autora
Emmis - za pomoc z systemem zamarzania i napisami
Колдун - za udział w udźwiękowieniu Snegira
Albrt_Hairpin - za modele, tekstury, idee i testowanie moda
ItzKefir - za udział w testowaniu i tytułową grafikę
Paracetamol - za pomoc ze skryptami
Wykorzystany kontent
Silnik OGSR
Winter mod
Paczka broni OWR + własne usprawnienia
Vivid Weather
Zasoby z moda Need for Year
W zasadzie tyle
Instalacja i linki
Na Ap-Pro jest jeszcze link Yandex, ale tu lepiej dmuchać na zimne, ten serwis jest pod całkowitą kontrolą RF i ściąganie przez ten link wymaga zalogowania do tego serwisu.
Instrukcja instalacji:
-
Zainstaluj S.T.A.L.K.E.R. Cień Czernobyla z patchem 1.0006
-
Ściągnij i rozpakuj archiwum z linku
-
Jeśli są oryginalne: gamedata, bin lub fsgame, zmień ich nazwę lub usuń je.
-
Skopiuj zawartość rozpakowanego archiwum do folderu głównego gry.
-
Uruchom modyfikację w folderze bin_x64, plik: xrEngine.exe
Od autora
Cześć wszystkim! Postanowiłem stworzyć swój pierwszy mod w zimowej scenerii. Mam nadzieję, że Wam się spodoba. To mój pierwszy raz z tymi mechanikami, kilka osób mi w tym pomogło, jestem im bardzo wdzięczny! Powodzenia z modem! Szczęśliwego Nowego Roku wszystkim!
Uwagi
W modzie wprowadzono system zamarzania postaci. Aby się rozgrzać, musisz podejść do ogniska lub napić się wódki, która zwiększa temperaturę ciała o 15%.
Jeśli po zabiciu zombie przy wagoniku, stalker w środku nie podchodzi do kraty, zapisz grę i wczytaj ją ponownie.
Kod do pierwszych drzwi w laboratorium X-18 to: 7356
Kod do drugich drzwi w laboratorium X-18 to: 4621