Syfy skasowało The Expanse:
1 godzinę temu, vidkunsen napisał:
Syfy skasowało The Expanse:
To luje
Dobrze, że jest szansa, że opchną go innej stacji. Netflix by dał radę
Książek jest dużo, już z 8 to historii do opowiedzenia sporo zostało. Jak SYFY wyszedł jeden z najlepszych seriali Sci-fi ostatnich lat to chyba nie pasuję do ich ogólnej SYFYjastej oferty i poleciał.
Niestety SyFy strzelił sobie ostro w kolano, jak można było skasować tak dobry serial. Chociaż krążą pogłoski że był zbyt ambitny i przez to mało zrozumiany dla przeciętnego widza w USA. Nawet jak przejmie go inna stacja to boję się że serial straci swój klimat.
Godzinę temu, mkk7 napisał:
Chociaż krążą pogłoski że był zbyt ambitny i przez to mało zrozumiany dla przeciętnego widza w USA
O ile pierwszy sezon był tajemniczy i niezrozumiały (co było bardzo fajne), to drugi był już znacznie bardziej przystępny, ale niestety pozbawiony tej aury nieznanego.
Moim zdaniem twórcy założyli sobie większe przychody z tego serialu, a przecież kasa musi się zgadzać, prawda? Po scenografii i efektach specjalnych widać, że trochę sałaty w ten zacny serial zainwestowano. Szkoda. Poprzednie serie oglądałem wraz z “Zoną” z zapartym tchem (mówię poważnie). Jest to jeden z nielicznych komercyjnych tworów, który mnie tak wciągnął.
1 godzinę temu, Anton Gorodecki napisał:
Poprzednie serie oglądałem…z zapartym tchem (mówię poważnie). Jest to jeden z nielicznych komercyjnych tworów, który mnie tak wciągnął.
14 godzin temu, tom3kb napisał:
To luje
W 100 % trafne wypowiedzi. Jedyne co mi pozostało do oglądania w chwili obecnej to popisy J.L.Millera w 6 cześci Elementary i Westworld.
Amazon zamierza kontynuować serial The Expanse, co z tego wyjdzie?:
https://www.hollywoodreporter.com/live-feed/expanse-revived-season-4-at-amazon-1113803
No i gitara ![]()
Rozmowy w toku, ale Amazon puki co nie wykupił praw do serialu. Zobaczymy.
Żeby to się nie skończyło jak z serialem o rodzinie przechrzt z Hiszpanii - Borghese, serial upadł bo za prawdziwy był.
http://www.filmweb.pl/serial/Rodzina+Borgiów-2011-556595
A taki był fajny i nawet autor “Księcia” był w nim.
Gra o Tron nic specjalnego . Myliłem sie najlepszy serial jaki oglądałem.
Ja ostatnio obejrzałem kolejne sezony tych tutaj polecanych i lekko jestem zawiedziony.
Westworld sezon drugi, przekombinowali, znowu pomieszane linie czasowe, że ciężko połapać się co się kiedy dzieje. Dodatkowo host Bernard miał wspomnienia “bez dat” żeby namieszać co było wytłumaczone fabularnie ale oglądało się ciężko. Ludzie napalali się na Shogunworld, a tu taka pierdułka w dodatku momentami kopiuj/wklej co żartobliwie wytlumaczył Sizemore. Intencje hostów, ich “ziemia obiecana”, intencje ludzi zarządzających parkiem w sumie też nic odkrywczego i widzieliśmy to już gdzie indziej. Oglądałem oryginalny Westworld z 1973r szkoda, że nie oglądałem chyba FutureWorld z 76 to bym też szybciej ogarnął co się działo, firma Delosa itd. Ogólnie dużo nudy, naukowego gadania, strzelania jest sporo ale wygląda żenująco, komandosi wybijani do nogi przez hosty z coltami. Gdzie tamci śmigają z P90. No i scena po napisach w finale już w ogóle z czasem pojechała. Następny sezon (choć odległy bo jeśli powstanie to premiera za 2 lata) to już może być takie skakanie czasowe, że szok. Ogólnie sezon drugi gorszy. Najbardziej chyba spodobał mi się indianiec i jego historyjka, ci co oglądali 2 sezon Fargo będą wiedzieli o kogo chodzi tam też wypadł b.dobrze.
Obejrzałem też 2 sezon Legion. Wciąż fest poschizowany, zdięciowo też super ale brakowało mi jakiegoś ciągu fabularnego. Poszczególne odcinki były takie jakby o niczym. Pierwszy o wiele bardziej mi pasował. Serial dostał kolejny sezon.
Co tam jeszcze, a 4 sezon IZombie, spoko nadal fajny klimat, sporo humoru. Poszczególne sprawy w odcinkach ok, mniej spodobał mi się główny wątek. Twórcy wiedzą kiedy zejść ze sceny, 5 sezon będzie ostatnim.
Nie za bardzo chce mi się wsppminać o The Terror bo wiązałem z nim spore nadzieje, a fest się wynudziłem. Liczyłem na coś w stylu “Coś” ale błysnąłem, a tu straszna nuda, przegadanie mało akcji no i potworek też nic specjalnego.
Teraz na palecie u mnie najnowsze sezony The Expanse, Luke Cage i 13 powodów. Pewnie jeszcze nowa seria Opowieści Podręcznej wskoczy no i może jeszcze coś nowego o czym nie wiem.
Ło matko palec mnie. Boli bo się nastukałem na telefonie.
My tu we Wrocławiu trochę poruszeni bo ekipa coś przebąkuje o reaktywacji - dalszym ciągu Włatców Much.
Nic z tego . Wszyscy siedzą na Nowogrodzkiej.
Prośba gdzie mogę obejrzeć serial Defiance po polsku.Linki proszę na priv.
FAUDA - serial produkcji izraelskiej opowiadający o członkach jednostki paramilitarnej działającej wśród Arabów. Włączając pierwszy odcinek spodziewałem się, że zobaczę brudnych i złych Arabów i szlachetnych Izraelczyków w lśniących zbrojach. Nic z tego. Moim zdaniem to Palestyńczycy przedstawieni są w lepszym świetle niż Żydzi, ale to tylko moja opinia. Warto obejrzeć, choćby po to, aby zobaczyć konflikt na Bliskim Wschodzie z innej perspektywy niż migawki telewizyjne w wiadomościach.
Netflix - 2018 - nie będzie serialu Narcos - 4 seria lecz hybryda tegoż: Narcos - Mexico:
Premiera czwartego sezonu “Narcos” zaplanowana jest na 2018 rok. Netflix opublikował właśnie pierwsze zdjęcia z planu serialu, na których widzimy Michaela Peñę (“Miasto gniewu”, “American Hustle”) oraz Diego Lunę (“Łotr 1. Gwiezdne wojny - historie”, “I twoją matkę też”). Akcja czwartej odsłony “Narcos” rozgrywać się będzie w Meksyku. W serialu poznamy początki kartelu Guadalajara w latach 80., Diego Luna wcieli się w Miguela Ángela Félixa Gallardo - przywódcę meksykańskiego kartelu. Michael Peña zagra Kiki Camarenę agenta DEA, który wniknie głęboko w struktury meksykańskiego narkobiznesu.
CZEKAM NA TO !!!
Już kilka razy oglądałem 3 pierwsze sezony i mam nadzieję, że 4 sezon będzie na tym samym poziomie
Ja ostatnio pykłem trzeci sezon The Expanse.
Co tu dużo mówić, świetny serial, 13 odcinków łyknąłem w dwa wieczory. Całe szczęście, że Amazon odkupił serial i będzie kręcił dalej
Ostatnio szukałem czegoś nowego o zombiie i trafiłem na Santa Clarita Diet.
Serial komediowy, na razie 2 sezony po 10 odcinków ale trzeci już zamówiony. Każdy odcinek to 25min więc leci szybko. Fabuła w skrócie, główni bohaterowie to agenci nieruchomości, którzy mają nastoletnią córkę. W pewnym momencie matka zamienia się w zombie No i zaczyna się jazda, trzeba zapewnić jej papu. Serial z dużą ilością absurdalnego i czarnego humoru. Żarty często niskich lotów ze sporą ilością bluzgania. Jest też sporo scen gore w stylu horrorków klasy B.
Serial delikatnie w stylu Ash vs Evil Dead choć nie tak pojechany. Polecam dla koneserów takich klimatów