Platforma: Zew Prypeci 1.6.02
Data premiery: 2014 r.
Autor: DreamerHardcore, MayLay, sapfir
Autorzy spolszczenia: @Yurek , @kobal
Śr. długość rozgrywki: ok. 20 godzin
OPIS:
Spoiler
Sigerous Mod rozszerza oryginał o nowe zadania, postaci, mapy, zmiany graficzne. SGM 2.2 Lost Soul Final po przejściu długiej drogi zmian i eliminacji błędów otrzymał status finalnego projektu.
Cechy moda:
Nowe wątki fabularne i zadania poboczne;
Nowe uzbrojenie;
Zmieniona grafika;
Dodano lokacje, które poznaliśmy w Cieniu Czarnobyla i Czystym Niebie.
GALERIA:
Spoiler
http://stalkermod.ru/images/stories/imagespost\_3/sgm-lost-soul-final\_1.jpg
http://stalkermod.ru/images/stories/imagespost\_3/sgm-lost-soul-final\_3.jpg
http://stalkermod.ru/images/stories/imagespost\_3/sgm-lost-soul-final\_6.jpg
INSTALACJA:
Spoiler
Pobrane, a następnie rozpakowane archiwum z modem, fixami, patchem oraz spolszczeniem należy umieścić w głównym katalogu gry.
LINKI DO POBRANIA:
Spoiler
Mod:
Fix nr 1:
Fix nr 2:
Fix nr 3:
Spolszczenie:
GoogleDrive -[KLIK ]
Nasz Serwer - [KLIK ]
Patch do Spolszczenia:
GoogleDrive - [KLIK ]
Nasz Serwer - [KLIK ]
Autorzy spolszczenia moda NIE WYRAŻAJĄ ZGODY na jego uploadowanie/publikowanie na inne serwery niż forum stalkerteam.pl
Dodatki:
Spoiler
Rozwinięcie AI NPC:
Dzięki dodatkowi NPC będą:
używać bandaży i apteczek,
wybierać najlepszą/najbardziej odpowiednią dla sytuacji broń (w zależności od wroga, odległości czy ilości amunicji),
przeładowywać broń po walce w razie konieczności,
używać granatników podlufowych, a także nakładać posiadane dodatki na broń,
wymierzać ciosy we wrogów jeśli dostatecznie się zbliżą,
unikać ognia bratobójczego (friendly fire).
Mod w wersji samodzieln****ej:
**Uwaga!**Podstawowa wersja gry nie jest wymagana.
Źródła:
11 polubień
Co to screeny takie małe? Okulary zmieniłeś, że tak dobrze widzisz
Jeśli do wieczora nikt nie zdecyduje się postawić i opisać, to ja to zrobię u siebie. Zauważcie tylko, że jest różnica między “postawić”, a “grać”. Inne SGMy ledwo u mnie zipią, a tu to ja nawet nie chcę myśleć jak to będzie wyglądało.
nic Ci nie poradzę, że na stronie moda są w takim formacie. Pobierz je na swój komputer i otwórz w innej przeglądarce.
Na stronie moda działa opcja powiększania.
A z postawieniem, to potrzebne jest sprawdzenie czy ruszy na polskiej podstawce. Wiadomo, że trzeba będzie zrobić localizaton i kopię tekstowego.
Jak ktoś ma zapał, to i może sprawdzić, czy poprzednie spolszczenia zadziałają.
Instalowałem poprzednią wersję na pol działa normalnie tłumaczenie pasuje w 90% trzeba go tylko dopasować ponieważ są nowe bronie i arty.
//stalkerteam.pl/applications/core/interface/js/spacer.png
tom3kb
13 Kwiecień 2017 13:08
5
49 minut temu, kondotier napisał:
nic Ci nie poradzę, że na stronie moda są w takim formacie. Pobierz je na swój komputer i otwórz w innej przeglądarce.
Na stronie moda działa opcja powiększania.
E tam klikasz obrazek i otwierasz w nowej karcie/i kopiujesz adres i już masz duży obrazek Zaraz ci w temacie powiększę
@edit
Pozwoliłem sobie zmienić w twoim 1-ym poście. na większe. Mam nadzieję, że nie masz nic przeciwko.
1 polubienie
Super! Na pewno przejdę kolejny raz w oczekiwaniu na 3.0 :).
Pobieranie z unibytes w granicach 30 kB, z yandexa ok. 100 kB/s . Wolno kurcze.
Świeżak, to się wszyscy rzucili. Trzeba poczekać, aż pójdą spać. A idą o dwie godziny wcześniej niż my. Aktualnie u mnie ciągnie po 350, a w porywach do 500.
Ściągam przy okazji spolszczenie do wersji 2.2 Jenota z myślą o przetestowaniu.
1 polubienie
tom3kb
13 Kwiecień 2017 15:02
10
Na filmikach wygląda fajnie, jakby jeszcze spolszczenie działało to by było super
Od Jenota nie udało się, ale od Yurka i Kobal tak. Teraz tylko ściągnąć moda i zobaczymy. Ale wolno idzie, kurcze. Dobrze, że to 2 GB a nie 12.
Już są gameplaye z tej wersji. Można przed zagraniem w moda, co nieco podejrzeć.
To link do jednego z nich: https://www.youtube.com/watch?v=fRAaJsacsRI
1 polubienie
Pobrałem z Yndeksa ale pisze że archiwum uszkodzone ,nie można otworzyć jako archiwum.
WinRar? Ja już miałem raz podobnie i nauczony na błędach pobrałem 7-zip http://www.7-zip.org/
Edycja do poniższego: to pobierz jeszcze raz i nie zawracaj gitary
pobrało mi tylko 1.03 gb i dla tego nie można otworzyć.
Próbowałem kilka razy i nie mogę tego pobrać ,za każdym razem nieoczekiwany koniec archiwum .
Z Janka u mnie pobrało się normalnie o 14 pobrałem.Do rozpakowywania używam Total Commandera.
Pobieram teraz i nie mogę ,czy trzeba pobierać o jakiejś konkretnej godzinie. Może nie tak pobieram z Janka,jak pobierać.
cichy
13 Kwiecień 2017 17:44
18
Pobrałem bez żadnych komplikacji i zainstalowałem. Wypakowywałem 7.zip.
INSTALACJA NA POLSKĄ PLATFORMĘ:
Wklejamy wszystkie wypakowane katalogi ( łącznie z BIN ) do gry ze zgoda na zamianę plików.
Kopia katalogu RUS z przemianowaniem na POL.
Zmiany w pliku localization.ltx na taka postać:
[string_table] language = pol font_prefix = ;_west ;_cent files = SGM_add_include
Gramy.
GRA TWORZY WŁASNY KATALOG Z ZAPISAMI W KATALOGU GRY !!!
ja też pobrałem tylko 1.02 GB. Zaczynam jeszcze raz.
Próbowałem z 10 razy i cały czas to samo , może źle pobieram.