Shoker Weapon Mod 2.1/2.0/1.0

To był jedyny log jaki miałem, a localization nie miałem, sam musiałem stworzyć według zaleceń wcześniejszych- to co podałem to cała zawartość mojego pliku.

@joeredpll,

skoro tak wyglądają sprawy, hmm - na twoim miejscu zrobiłbym re-instal moda, ale wcześniej po usunięciu wyczyścił rejestr i sprawdził czy w folderze z CoP’em nie znajduje się gamedata Shoker’a (lub jakakolwiek inna). Instalując moda sprawdziłbym po wgraniu ostatniego fix’a a przed dokonaniem zmian o których pisał @Cichy w poście nr. 14 czy gra działa, konkretniej mówiąc przetestowałbym modyfikację bez kopiowania folderu [rus] z zamianą na [pol] oraz z pominięciem dot. pliku localization.ltx (bez porady # 3 i 4 z posta 14). W skrócie - próbować uruchomić moda na wersji rosyjskiej, być może źle pozamieniałeś pliki? - stąd moja uwaga.

Modyfikacja ,Kosmos" :smiley: Miałbym pytanie do moderatorów lub kogoś kto lubi grzebać w plikach gry/modów. Mianowicie marzy mi się ,hybryda" :stuck_out_tongue: modyfikacji misery 2.0 i tej. Tylko wiem, że na 100% będą się gryzły nawzajem no i czy dałoby radę połączyć jakoś te mody ? chodzi mi o to żeby misery miał te bronie i animacje do nich. Sam bym pokombinował ale jestem gorzej niż zielony w tworzeniu modów :frowning:

Mizerią 2.0 nikłe szanse połączenia z racji dużej liczby modyfikacji w plikach obu modów jak i skryptach.

panowie mam problem otóż cały czas wyskakuje mi taki log mam wersję 1.6.02 bez fixów nawet nie chcę się uruchomić co jest grane plik jest którego nie jest w stanie wykryć

[23.04.14 21:20:37.343]. ExeParams:
[23.04.14 21:20:37.359]. [~T]. #ERROR: not found xrCore.dll in memory
[23.04.14 21:20:37.359]. [~T]. #DBG: Process Heap = $140000
[23.04.14 21:20:37.359]. XrayMM: Initialization completed

Kryzys zarzegnany nowy log ten sam problem

*```
FATAL ERROR [error]Expression : fatal error[error]Function : CInifile::Load[error]File : D:prog_repositorysourcestrunkxrCoreXr_ini.cpp[error]Line : 274[error]Description : [error]Arguments : Duplicate section ‘stalker_vision_free’ found.

Jak to ściągnąć? Serwer wywala błąd przekroczenia limitu pobierania. Czy jest już spolszczenie, albo zaplanowane spolszczanie moda?

Alternatywny link - http://www.moddb.com/mods/shoker-weapon-mod/downloads/shoker-weapn-mod-v21-11-april-2014

Działa. Czy gra wykorzystuje te pliki rar w gamedacie? wiadomo coś o spolszczeniu?

Nie, nie wykorzystuje. Spolszczenia nie będzie raczej, chyba, że ktoś zrobi.

A można zgłosić tego moda do kolejki? Poprzednia wersja została spolszczona przez tłumaczy z tego forum, więc fajnie by było gdyby tą wersje tez spolszczyli, tym bardziej że dużo plików nie ma bo to mod na bronie więc bez fabuły.

Możesz napisać do tłumaczy, może znajdą czas na spolszczenie ów moda.

Być może zostanie spolszczona ta część, ale to trzeba przypomnieć nam (gdyby ktoś wcześniej tego nie spolonizował) i po akceptacji zespołu (można to tak nazwać ), jak da zdrowie i Opatrzność, to pójdzie pod nóż klawiatury, ale gwarancji nie dam.

Jaką pojemność ma to archiwum bo mnie ściągneło si ęjuż 1.2GB. Już nie aktualne pobieram od nowa i ściąga się normalnie.

Nie wiem dlaczego, ale po zainstalowaniu moda razem z af3 i at3, menu mam po polsku, ale misje itp.. po angielsku.

Jest na to jakieś rozwiązanie tzn. przynajmniej żeby dialogi były po polsku.

Dlatego, że Shoker jest “wyposażony” w język angielski. Cześć wykorzystana przez shokera jest angielska, reszta jest po polsku.

Czy może mi ktoś z was objaśnić instalację instalatora wersji 2.1. Po instalacji przy końcu wczytywania nowej gry wywala mi dio pulpitu w folderze gry jest parę logów ale nie wiem który odczytać, instalowałem na wszystkie sposoby i nic.

Logi znajdują się tam gdzie zapisy i screeny gry, w pliku xray_XXX masz wszystko opisane.

Prawdopodobnie za mało pamięci 3GB w WIN7 OTO CZĘŚĆ LOGU

*```
[21:08:47.726133]. #WARN: to small memory available. VM = 85.258 MiB, Phys = 602.230 MiB, MainThread EIP = $69E7500A

Nie folderze z X dnia, ale ten sam co zawsze plik xray_XXX z stalkercoplogs

Anatol logi znajdziesz tutaj :

dla systemu windows XP - C:Documents and SettingsAll UsersMoje dokumentySTALKER-SOClogs
dla systemów Windows Vista/7 - C:UsersPublicDocumentsSTALKER-SOClogs

1 polubienie