Sigerous Mod 1.7 Technician

Miałem to samo z normalnym SGM-em 1.7. Procek i RAM mam taki jak ty ale szybszą kartę (GTX 295) a i tak na Skadowsku było 12 FPSów (w wanilce 60-70). Ten mod chyba tak ma. Pomogło dopiero zoptymalizowanie moda ale niestety pozbyłem się anomalii, które dodaje SGM. No ale za to można w miarę normalnie grać (jakieś 20FPS na skadowsku)

Zooptymalizowanie moda? Mógłbyś napisać jak go “zooptymalizować”. Chodzi ci o to żeby usunąć Anomalie, Miny i martwe mutanty z gry?
Anomalie i mutanty mógłbym usunąć ale miny to już nie : / Przez nie jest trudniej : ]

Przecież miny można wyłączyć w opcjach SGM poza tym w wersji techniciana nie zauważyłem żeby były aktywowane miny grałem w SGm 1.6 SGM+Braz i SGM1.7 w tych modach miny były aktywne w SGM techniciana w miejscach gdzie powinny być miny nie ma ich.

Tak jest, w opcjach SGM. Najpierw spróbuj wyłączyć mutanty. Jak nie pomoże to anomalie. Ja miny sobie zostawiłem. Zazanczam że zrobiłem to na wersji 1.7 nie na Technicianie.

Faktycznie min nie ma. Pamiętam jak grałem w SGM 1.6 to tam były miny a teraz w tamtych miejscach nie ma min.

Ehh… mam buga : / wie ktoś o co chodzi?

*```
FATAL ERROR
[error]Expression : !m_error_code
[error]Function : raii_guard::~raii_guard
[error]File : D:prog_repositorysourcestrunkxrServerEntitiesscript_storage.cpp
[error]Line : 748
[error]Description : … - zew prypecigamedatascriptsvsm_send_news.script:1287: attempt to concatenate local ‘m_str0’ (a nil value)
stack trace..

Boże ale ja głupi : / jest to napisane jak z tym sobie radzić przepraszam za utrudnienia : P

Ah narod.ru i pobieranie z prędkością 30 KB/s <_<
Są jeszcze jakieś inne strony z których można pobrać ten mod?
EDIT do posta poniżej: Dzięki ;D

Proszę nawet w miarę szybko ;]

1 polubienie

*```
error]Expression : 0
[error]Function : ErrorLog
[error]File : D:prog_repositorysourcestrunkxrServerEntitiesscript_engine_script.cpp
[error]Line : 49
[error]Description : Âŕřĺ ńîőđŕíĺíčĺ áčňîĺ. Ďîďđîáóéňĺ çŕăđóçčňń˙ c đŕííĺăî ńîőđŕíĺíč˙.

...błąd pojawia się przy próbie wejścia do X8, znaczy się pojawia się ekran ładowania obszaru i w trakcie ładowania crash

wersja 1.7 technicna, oba fixy i spolszczenie

Znaczy to mniej więcej tyle : Ваше сохранение битое. Попробуйте загрузится c раннего сохранения ,czyli na nasze : twój zapis jest uszkodzony , spróbuj wczytać inny zapis

no i wał, wczytuje poprzednią emisję ok, wystarczy że dam quicksave i spróbuje go wczytać i zgon

Coś uszkadza ci autozapis przy wejściu do X8 , to że quicksave się sypie nie jest nic dziwnego w modach dlatego zawsze się zaleca robić jak najwięcej twardych zapisów z panelu gry.Ale mniejsza o to , wczytałeś poprzedni zapis , podeszłeś do labu i znowu wywala cię z tym samym błędem jak rozumiem ? No cóż , bez loga to kicha , ja spróbował bym jeszcze wrócić na Janów lub zejść do podziemi Prypeci czy przy zmianie lokacji na inną będzie to samo. Czasami tak jest że gra psuje kilka zapisów pod rząd i nie ma przebacz , trzeba się cofać aż zacznie działać. Może trzeba będzie przeinstalować całego moda i zacząć jeszcze raz od wejścia do Prypeci , a moze Yurek ci znajdzie jakiegoś fixa na to.Przede wszystkim spróbował bym przejść na inną lokację by zapisał się dobry plik autosave .

Fixa na to nie ma. Jedyna rada - robisz na maksa tzw twardych sejwów, bo uszkadzanie sejwów przez moda (tego czy innego) zdarza się (mi dwa razy w różnych modach) i trzeba wtedy wócić do ostatniego działającego. Wiem, że to czasem boli, ale tak trzeba.
Poza tym niepisana zasada w modach do STALKERa mówi - nie korzystamy z zapisów QS ! One najszybciej ulegają “zepsuciu”.
Sejw twardy nie powinien być wykonany w trakcie np.: Emisji lub zaćmienia.
Spróbuj przejść ten lab bez sejwów (spoko da się to zrobić) i zrób twardego sejwa dopiero po wyjściu na powierzchnię i wtedy go sprawdź.

Panowie mam prośbę pobrałem tego moda i szlak mnie trafił. Podajcie dla porównania wielkość gamedaty. Spakowana 1.3 giga, rozpakowana 3008 MB, 10195 plików. Tak podaje winrar ale jak rozpakuje to wielkość gamedata 1.12 giga, 10194 pliki i 883 foldery. Pełno błędów w folderach, podajcie jaka jest prawidłowa wielkość moda. Dajcie linka do prawidłowego archiwum.

A pobierają się wszystkie party ? Ja ostatnio zauważyłem dość częste zrywanie się pod koniec i z 1GB pobiera się np. 996MB
Czy w te wersje modu, nadal jest wbudowany spawner ?

Pobrałem moda http://www.playground.ru/files/42478/

To pisz na tamtym forum, skoro tam pobrałeś, co my niby mamy ci pomóc ? Pobrałem dziś moda z linków od Yurka i wszystko gra.

W dniu 3.05.2011 o 14:39, 'zonezi napisał:

Mam trochę zamieszania otóż zainstalowałem wszystko zgodnie z instrukcją wszystko włącza się i jest ok ale… Ten problem występuje gdy mam dx11 i HBAO: Ten gdy dx11 + HDAO (przypatrzcie się na czarne kratki) Gdy włączam dx10 gra się zawiesza na ładowaniu menu. Możecie coś doradzić? A specyfikacja to: gtx 460, 4gb ram, e8400 i win7 64bit

U mnie niestety identyko, cały świat jest oszkieletowany ( widoczne linie siatek) ; mówi się trudno gra się dalej.

Męczę się już 2 dni ze ściągnięciem tego moda z ruskich stron :frowning: może ktoś poda jakieś wskazówki jak to skutecznie zrobić lub po prostu wrzuci moda na przystępne polsko/angielsko języczne strony. Z góry dzięki :slight_smile:
Problem chyba rozwiązany - coś się ściąga :slight_smile:

Męczę się już 2 dni ze ściągnięciem tego moda z ruskich stron :frowning: może ktoś poda jakieś wskazówki jak to skutecznie zrobić

A nie łatwiej skopiować do jdownloadera? Większość tych ruskich stron jest obsługiwane przez jdownloader.

Dzięki za wskazówki - już zassałem :slight_smile: Zainstalowałem, odpaliłem po rosyjsku i grało a teraz mam problem bo po zmianie na Tryb HBAO i polonizacji gra mi sie nie wgrywa - w menadżerze zadań mam komunikat o braku odpowiedzi programu (gry). Nie wiem które z tych dwóch zmian jest tego przyczyną.
Problem poniekąd rozwiązany - po zwolnieniu pamięci poprzez zamknięcie zbędnych programów - gra się wczytała ale niestety z grafiką jak u Kpuca; na szczęście (?!) nie tak tragicznie jak u niego ale szkielety widać na odległych wzgórzach :frowning:
Po dalszych próbach zmian w ustawieniach problem ze “szkieletami” rozwiązany (linii siatek już nie widać) - po prostu zmieniłem pełne oświetlenie dynamiczne z DX11 na DX10; poza tym wszystko na max-a a obraz nawet ostrzejszy :slight_smile: jedyny problem to chyba za mało pamięci bo gra strasznie długo się wczytuje a czasami wcale :frowning: