Tak, grę odinstalowałem i zainstalowałem na nowo przed wgraniem moda. Patchowałem do 1.6.0.2 i żadnych dodatków nie instalowałem. Jedynie SGM, GEN, FIX i spolszczenie. nie wiem o co chodzi zupełnie, bo dopiero po zainstalowaniu fixa sypie. Może źle instaluję? Poza tym przy ściąganiu GENO avast wykrywał jakieś złe oprogramowanie. Nie wiem, czy może ja źle instaluję. Powiedzcie czy dobrze i co sądzić o logu? 1) SGM 2.0 czysty, instalatorem do folderu gry 2) Genoezis addon 2.0 instalatorem do folderu gry 3) Gamedata fixa do folderu gry, zapisuję i nadpisuję konflikty 4) Spolszczenie instaluję do głównego folderu gry.
Zazwyczaj przy instalowaniu każdego elementu, trzeba nadpisać folder z modem, najlepiej instaluj na pulpit i dopiero przenoś do folderu z grą, wtedy masz 100%-pewność, że prawidłowo zainstalowałeś.
Racja, gdzieś w instalacji był błąd, jednak wyskakuje kolejny zaraz po rozpoczęciu gry
_FATAL ERROR [error]Expression : data [error]Function : CVirtualFileReader::CVirtualFileReader [error]File : D:prog\_repositorysourcestrunkxrCoreFS.cpp [error]Line : 545 [error]Description : d:program filesgsc world publishings.t.a.l.k.e.r. - zew prypecigamedatatexturesuiui\_mod\_huds.dds [error]Arguments : Not enough storage is available to process this command._
I kolejny:
_FATAL ERROR [error]Expression : !m\_error\_code [error]Function : raii\_guard::~raii\_guard [error]File : D:prog\_repositorysourcestrunkxrServerEntitiesscript\_storage.cpp [error]Line : 748 [error]Description : not enough memory_
Ehh, chyba sobie nie pogram
No to zmniejszże ustawienia graficzne.
A ja mam pytanie,gram na Geonezis 1.7,(fabularnie za chwlę ewakuacja z Prypeci,robię też kwest na nanoegzoszkielet dla Azota)-rzucić to i grać w Geonezis 2.0 ?
Wg. mnie fabularnie aż tak wielkich zmian, to nie ma. Proponowałbym przejść 1.7 do końca i ew. później samemu zobaczyć co się zmieniło.
A ja nie Bo tu mam tak dużo FPS że anomalie i mutanty wszędzie . Wole nie biegać bo w anomalje wpadne . Albo po prostu chcę po podziwiać okolice i snopy światła
Pare rzeczy dodano i ulepszono . Ja radze od nowa zacząć
Mam pytanie – w którym momencie zaczynamy otrzymywać zadania od Czapajewa? W 1.7 można było prawie od samego początku, a tu jestem po akcji z pijawkami, Wstrząsem i Głuszcem, mam skompletowaną prawie całą drużynę do Prypeci a Czapajew nadal nie chce ze mną rozmawiać.
Wejdź w osobiste PDA naszego NPC które masz w ekwipunku . Tam w zakładce “Porady” czy jakoś tak masz opisane co i jak .
No tak, najciemniej pod latarnią – dzięki.
Odświeżam moje pytanie jeszcze z tematu SGM 1.7 . Problem polega na tym że szczerbinki w broniach są przesunięte w lewa albo w prawo co utrudnia strzelanie :wallbash: No i dalej nurtuje mnie to że jak Seve nałoże to latam z głową a nie w pełnym okombinezowaniu . Pomórzcie chociarz z tymi celownikiami bo szlag mnie trafia :wallbash:
Jedno pytanie mam – czy powtórne przystąpienie do frakcji jest możliwe? Chodzi mi konkretnie o Świt – zamotałem trochę kolejność brania kwestów, przystąpiłem do Świtu przed zadaniami dla Bandytów, wypisałem się płacąc karę, teraz zaczynam wykonywać zadania Bandytów i nie wiem czy grać dalej czy zaczynać od początku biorąc pod uwagę, że Nazar może nie być skory do współpracy, jeśli chodzi o laboratoria?
Po prawdzie to pierwsze słyszę by z frakcji się można było wypisać i by były za to jakieś kary. Może to urok wersji 2.0. Zawsze zmieniałeś frakcję po prostu przystępując do innej, a kary to były za rezygnację z zamówienia. Na przykład broni, pancerza itp.
No właśnie to chyba urok tej wersji – tylko 5000 i po zamienieniu kilku zdań z Nazarem jesteś znowu wolnym strzelcem. A wystąpiłem bo na Zatonie Bandyci przestali być neutralni. Za to teraz Świt jest neutralny i jak na razie przystąpić się do nich nie da.
A może warto założyć osobne forum dla tego moda z podziałem na błędy fabularne i techniczne tak jak np. przy Soliance, bo Geo 1.7 ma już ponad 430 odpowiedzi i cięzko coś znaleźć. Edit: brak opisu ImageShack - Best place for all of your image hosting and image sharing needs
Panowie, gdzie szukać teleportu do Doliny Mroku?
Byłbym wdzięczny, gdyby ktoś powiedział jak można zmienić widok na TPP, bo szukam, szukam i niech mnie pijawka zeżre a znaleźć nie mogę! EDIT: Może mi ktoś powiedzieć jak zabić Wilka na pogłębiarce? Przeżył 6 strzałów w głowę i 2 trafienia granatem pulsowym! Trzeba spełnić jakieś specjalne warunki czy jak? EDIT2: Wilk nie żyje. Mogłem go zabić dopiero po tym jak zabiłem Wszystkich jego pomocników. A jak włączyć to TPP?
W opcjach sterowanie masz do zdefiniowanie klawisze trzech widoków: TPPswobodny, TPP nieswobodny, i normalny.
Wie ktoś gdzie można znaleźć narzędzia do łączenia granatów? Te, których potrzebuje Azot? Szukam w Podstacji i Oczyszczalni i nigdzie nie mogę znaleźć
Narzędzia spawnują się losowo. Mogą się pojawić w różnych miejscach. Przejrzyj ten temat http://www.stalkerteam.pl/topic/3015-geonezis-dodatek-do-sgm-17-fabularny/ Było tam opisanych kilka lokalizacji.