Tu masz zaznaczone wejście do jaskini kontrolera, gdzie znajdziesz zwłoki Majrona
Panowie może nie na temat, ale jak gram z ustawieniami “fabrycznymi” dodatków, to dość często przycina grę.
Procek Q9450, 8 GB RAM 1333, GTX560 - bo zastanawiam się czy wrzucić dodatek ATMOSFER
Odnośnie Marjona byłem tam, leżą tylko jedne zwłoki(inną kwestią jest to że nie pamiętam czyje :), kurcze a może nie tam - oj za szybko chciałem to rozegrać), dlatego zacznę jeszcze raz na spokojnie od nowa rozgrywkę ![]()
Trzecie : Wspominana ikona na sb - nazwałem ją przebijająca pancerz - zauważam że z reguły powstaje jak wejdę na minę, dostane wyrzutnia rakiet, lecz nie tylko - od czego ona jest? jeśli to będę wiedział reszta będzie pikuś
Chyba wiem skąd ta ikonka i jak się jej pozbyć. Wygląda mi, że po otrzymaniu silnych obrażeń nie wystarczy leczenie samymi apteczkami. Jest coś takiego jak zatrucie organizmu toksynami. Pomaga użycie psychodelinu, który oprócz obrony przed atakiem psionicznym oczyszcza też organizm z toksyn.
Przy każdym środku, który można uzyć (barwinek, apteczka, blokery, wszystkie pozostałe) jest taka rubryka jak skażenie- możemy sprawdzić poziom w PDA Diegtiarowa w rubryce ‘skażenie krwi’. Jak mamy rubrykę skażenia na pomarańczowo- jest powolna utrata wzroku, a jak na czerwono to powoli kończy się zdrowie. Możemy usuwać skażenie antyradami i innymi środkami- nie pamiętam ich nazwy oraz leczyć za darmo u medyków na stacjach stalkerów.
W przeciwieństwie do pozostałych nowinek to skażenie to bardzo ciekawe utrudnienie.
W pda mam quest, żeby spotkać się z Głuszcem, ale dostałem później Smsa, że on zginął. Wysadziłem legowisko pijawek, Wstrząs zniknął ze Skadowska, a drzwi do tego pokoju obok dźwigów są zamknięte.
Edit: Głuszec ma chyba zginąć.
Czy trzeba zabić Szakala w queście od przywódcy bandytów Czapajewa?
Śmierć Szakala jest niezbędna do zaliczenia questa, i to bez wcześniejszego wzięcia od niego gotówki. Bandyci będą wiedzieć o przekupstwie pomimo likwidacji “celu”. Staniesz się dla nich wrogiem
A czy można go zlikwidować, tak żeby pozostali najemnicy nie zaczęli strzelać? Próbowałem ładunków, noża, tłumika, ale od razu stają się wrogami. Czy ta likwidacja Szakala i przyniesienie lornetki to jedyne questy dla bandytów?
Dalej w tej kwestji jeszcze nie doszedłem. Jeżeli będzie czas to jutro spróbuję.
Questów jest więcej i musisz je wszystkie zaliczyć bo po ostatnim Czapajew przekazuje ci lokalizację dokumentów o jednym z labów. A bez tych dokumentów nie ruszy fabuła we freeplayu. A przynajmniej tak było w 1.7. Następnym z kolei powinien zdaje się być quest na dwa egzoszkielety Czystego Nieba. Chyba też handlarz go dawał.
A czemu nie chcesz zabijać najemników na podstacji? Nie są do niczego potrzebni. Ich zabicie nie wpłynie na stosunki z ekipą na Jupiterze.
No to spróbuję, a teraz poradźcie mi jak podmienić nagrodę za amunicję otrzymywaną w Janowie. Chciałbym otrzymać te 3 fleszki od Informatora i Gps przewodnik.
Wyjdź do panelu gry i wciśnij F2. Masz tam ogromny spawner.
Ja dostałem informację odokumentach odnośnie lab. X12 po zadaniu z narkotykami, nie miałem zadania na egzoszkielety, jeśli jest takie zadanie to zrobiłem coś nie tak. Mam pytanie , który egzoszkielet jest lepszy Nanoegzo czy TIK-1M KRAB, krab jest droższy oprawie 300000 , poradzcie.
Ja też nie miałem tego questu na egzo- a dokumenty o których mówił Czapajew były obok anomalii Pazur.
Albo zapytam tak, który będzie bardziej przydatny w dalszej grze.
Od niemal początku gry, używam tego pomarańczowego ekologów- znalazłem w schowku. Jeszcze nie kupiłem egzo, bo może za bardzo ułatwić grę- ale jeśli się zdecyduje to chyba na ten od Świtu.
Panowie mam zadanie dowiedzenia się czegoś więcej od Noe o anomalii przestrzennej, tylko kiedy bym go nie odwiedził(rano, dzień, noc)zawsze jest tylko jedna kwestia w dialogu - Czekam na druga fale mutantów … i nie mogę z nim porozmawiać o niczym
Wdrapałem się na najwyższy punkt, odstrzeliłem wszelakie mutany w okolicy zasięgu lunety snajperki i dalej nic:(
Nie Rozpoczęłeś jeszcze questu na helikoptery, a anomalia w spolonej wiosce prowadzi na płaskowyż z wrakiem jednego z nich.
Dokładnie tak, najpierw helikopter z zadania z podstawki. Jak będziesz miał to zadanie w PDA to możesz wszystkie questy z Noe za jednym razem odwalić. By ruszyło zadanie z helikopterami musisz wykonać dla Informatora quest z poszukiwaniem bazy Świtu.Zalecane na tym etapie mieć skończone wszystkie zadania bandytów na Zatonie.Jeśli dostaniesz od Czapajewa info o naukowcu z dokumentami w anomalii Pazur możesz odwiedzić Świtowców, zrobić ich zadania, iść do Informatora. Po rozmowie z nim uaktywni się wojskowy w bunkrze naukowców. Da ci klucz pozwalający badać helikoptery. I wszystko zacznie się układać.
Dostałem info o tym naukowcu w anomali Pazur - ale problem polega tez na tym że nie mam opcji w dialogu z naukowcami na pole psioniczne, by pojawiła sie grupa Świt.
Andrzej75 z tego co pamiętam to,aby uaktywniło się zadanie w tunelu trzeba spełnić kilka warunków.Dobry pancerz,uzbrojenie, ochronę na Psi i doświadczenie,bez tego Herman nie będzie chciał rozmawiać.Przynajmniej w podstawce uczony odpowiadał,że nie jestem jeszcze gotowy.
To co pisze Kazik, oraz wykonaj wszystkie dostępne misje dla naukowców i załatw kombinezon z zamknietym obiegiem powietrza.