Dzięki @kobal pomogłeś .
Witam gdzie można znaleźć 3 artefakty Gwiazda Wieczorna ?
Artefakty spawnują się losowo w polach anomalii. Czasami poza anomaliami, ale do tego trzeba mieć porządny sprzęt. Detektor w rączkę i szukasz. Jest też szansa, że znajdziesz arta przy trupie lub w którymś ze schowków.
Brak dzwięku
Witam wczoraj był dzisiaj nie ma brak dzwięku broni, otwieranego plecaka itd …
ale muzyka jest prosze o pomoc.
Kup nowe słuchawki
Dzięki mam nówki
Co Polecacie Geonezis Addon 2.0 czy Sgm 2.2 jenot ?.
Zdecydowanie Geoznezis, nowa, rozbudowana fabuła i lokacje, zobacz na temat:
Aha dzięki Korn Pobiore i zagram :).
Ma ktoś zbędnego save z tak 50% moda ?
Witam. Mam mały problem. odpalając muzę z mp3 zakładka stalker wywala do puplitu
O to log
Error Reason:
xrEngine.exe caused BREAKPOINT in module “D:S.T.A.L.K.E.R. - Zew PrypecibinxrCore.dll” at 0023:0070E12E, xrDebug::backend()+174 byte(s)
User Message:
Expression : !m_error_code
Function : raii_guard::~raii_guard
File : D:prog_repositorysourcestrunkxrServerEntitiesscript_storage.cpp
Line : 748
Description : … zew prypecigamedatascriptsui_mod_elements.script:427: bad argument #1 to ‘pairs’ (table expected, got nil)
Zainstaluj od nowa moda.
Przeinstalowałem i to samo;/
Coś nie tak ze skryptem sterującym odtwarzaczem. Jeśli posiadasz takowy, możesz wrzucić oryginalny plik ui_mod_elements.script do folderu scripts i podmienić ten spolonizowany. Może tu tkwi błąd. Albo odpuść sobie te fleszki i puść głośniej radio.
Czy ten mod zawiera atmosfear 3 ?
Jak byk pisze w pierwszym poście że możesz go zainstalować.
Kurde to jedyny mod który na statyku i 1920 sie scina .
Trzy sprawy:
Misja ze zbadaniem anomalii dla naukowców tam gdzie pojawia się balon energii a z nieba winno spaść pięciu z Powinności: Prawdopodobnie sprzedałem ulepszony detektor. Nie dam rady go odnaleźć. Ulepszyłem za pieniądze u naukowców dwa. Niedźwiedzia i Wellesa (nie wiem czy pisownia poprawna) Chodziłem ok 15 razy i nic się nie dzieje.
Sprawa kolejna to misja dla informatora zdaje się (na Skadowsku) “dowiedzieć się wszystkiego o nowej frakcji” (Świt) Niestety broniłem ich bazy i chcą mnie przyjąć. Nie mogę dokończyć misji dla informatora. Kiedy przybywam do ich bazy jedyne co mogę uczynić to handel albo rozmowa z szefem który chce mnie przyjąć w szeregi Świtu.
Sprawa trzecia Misja dla wujka Jar czy też Jaro z Wolności. W wiosce z truposzami (Inuzdroje czy coś takiego) Grupa najemników wykończona, zombiaki wykończone. Wujek Jar jest na silnych lekach, zaciął się, nie mogę z nim porozmawiać i nie wychodzi z budunku. Więc nie mogę zakończyć misji. Ostatnio śledząc ekipę ponad 20 bandytów. Dotarłem za nimi do wujka sądząc że coś się odblokuje. Chawirę ostrzelali i jak po sznurku weszli na górę do wujka, który odstrzelił jednego po drugim, następnie z zapałem ostrzeliwuje ściany i nic. Load i Save niec nie dało.
Gdyby ktoś miał jakieś pomysły byłbym zobowiązany. Sporo się nachodziłem i napersonalizowałem sprzętu. Sporo misji za mną. Bardzo bym chciał nie zaczynać od początku. ;-|
Pozdrowienia.
Sprawa nr 1. Musi by detektor Swarog i żaden inny. Skoro go sprzedałeś, to graj dalej, po jakimś czasie powinny się pojawic w ofercie u handlarzy, ewentualnie znajdziesz jakis przy martwym npcu lub w schowku SGM. Na biedę, w grę wbudowany jest spawner. Wyjdź do ekranu ładowania i pod którymś z klawiszy F będzie. Rozumiem, że robiłeś znany z podstawki quest na znalezienie trzech Wielesów w finale którego dostajemy swaroga.
Sprawa nr 2. Możesz i powinieneś wstąpic w szeregi Świtu, ale dopiero po zaliczeniu wszystkich zadań dla bandytów na Zatonie. Patrz odpowiedni poradnik.
Sprawa nr3. Tu się nic nie da zrobic. Skoro zapisywanie i wczytywanie gry nie pomaga, tylko cofnąc się przed rzeczoną misję i jeszcze raz podejśc do tematu. Oczywiście bez Jara da się grac. Stracisz tylko ze dwa questy poboczne i we freeplayu stracisz mechanika w Prypeci. A może sie tam pojawi lub po jakims czasie się sam odblokuje? Kto wie
Dziękuję Ci kobal za podpowiedzi. ![]()
Więc tak: Sprawa ze Świtem się zdaje wyjaśniła. Przeszedłem co mogłem dla Bandytów W zgodzie z tym co napisałeś wczoraj w te szeregi wstąpiłem i mam lecieć na Skadowsk do informatora. Więc powinno być git. ![]()
Sprawa z detektorem: Zebrałem wcześniej te trzy “wellesy” i już czekały. Oddałem je w Bunkrze pozostaje wizyta w Skadowsku.
(To miał być Swarog a nie niedźwiedź teraz jaśniej się zrobiło
)
Uuuuuu… utrata mechanika nie brzmi sympatycznie ;-| No nic chciałem mu dać czapę, ale możesz mieć słuszność, bywają takie cuda że i może się później odblokować więc dam mu postrzelać w te ściany kolejny eon :E
Dzięki jeszcze raz za okazaną pomoc kobal. (jednak warto zapytać)
EDIT: przestawiłem jedno zdanie.
Siemka, pytanie mam, czy link do polonizacji jest tylko polonizacją czy polonizacja+genezis? Bo plik ma w sobie nazwe Final.
Już to wyżej nieważne, mam teraz inny problem bo w ogóle nie działa mi. Nie chce się nawet włączyć menu. Wcześniej grałem w Stalker SNIPER i podczas odpalania gry włącza mi się to logo ze SNIPER. Później jak już się włącza gra jest Sigerous Mod (napis). I wylot do pulpitu. Przy instalacji SNIPER-a coś w folderze bin chyba było podmieniane. Bym usunął, ale nie wiem jakie to pliki. Wszystko zrobiłem tak jak trzeba było, według instrukcji Yurka w 1 poście.
Log:
*```
FATAL ERROR
[error]Expression : xml_doc.NavigateToNode(path,index)
[error]Function : CUIXmlInit::InitStatic
[error]File : D:prog_repositorysourcestrunkxrGameuiUIXmlInit.cpp
[error]Line : 156
[error]Description : XML node not found
[error]Argument 0 : ga_version
[error]Argument 1 : uiui_main_menu_16.xml
Interpunkcja i ortografia języka Polskiego obowiązuje na Forum. Log błędu wstawiamy używając kod<>. cichy.
Skoro do Snipera podmieniałeś pliki, to zainstaluj podstawkę od nowa.
A z tym błędem, prawdopodobnie nie zainstalowałeś któregoś elementu do gamedaty moda.