Sigerous Mod 2.2 Questowe Dopełnienie

i7 14 generacji, 16 gb ram, rtx 5060, sprzęt dobry, biblioteki są a instalacja jest banalna, sam nie wiem dlaczego SGM wysypuje się ja sie zbliżam do skadowska

Najwidoczniej te mody to totalna fuszerka

A może masz jakieś pomysły jak to ogarnąć

Strzelam….Win11, zapora + antywirus + sieć = włączone.

Na Youtube słyszałem opinię, że starsze mody do Stalkera mają problem z działaniem na Windows 11. Weźmy choćby to Questowe Dopełnienie, które zostało wydane w 2012 roku, a więc za czasów Windowsa 7 lub 8.

W sumie pierwsze slyszę o jakichś większych problememach z graniem na win 11, raczej dowody epizodyczne jak tu problemy Sarkazma :smirking_face: jak już coś to widzę najczęściej w necie problemy które opisał @Marcx powyżej czyli zapora i antywiry.

Zawsze można próbować ustawiać zgodności z win 7 chyba, że takich opcji nie ma w win 11 albo nie działają, albo działają źle. (Ja jak na win 7 64bit ustawiłem, któremuś stalkerowi zgodnoś z XP to się uruchamiał pół godziny :rofl:)

Tyle, że Windows Defender jest ściśle związany z WIN…. każdym WIN a ten z kolei co wersja ma coraz bardziej wyśrubowane obostrzenia wszelakiego rodzaju. Wiemy o czym mowa.

ps.

A poza wszystkim, nie wszyscy posiedli umiejętność czytania ze zrozumieniem

INSTALACJA: …. dla każdego moda innej ale jednak z pewnymi prawami wspólnymi dla tego typu operacji .

mnie ciekawi dlaczego wywala mnie akurat przy Skadowsku zwłaszcza że już kilka razy tam byłem xD

A bez tego dodatku też cię wywalało na skadowsku?

A jeszcze dokładniej wywala cię przy próbie wejścia przez drzwi? A jakby spróbować dostać się na skadowsk od góry z pokładu, z tego małego stateczku obok co stoi?

wywala jak sie zbliżam do okrętu

jest weekend wiec mam czas, za każdym razem udaje mi sie podejść na około 80 metrów do statku i wtedy jest wypad, dziwne jest to zwłaszcza że już kilka razy tam byłem