Sigerous Mod 2.2 Questowe Dopełnienie

Tytuł Oryginalny: Квестовое дополнение
Platforma: Zew Prypeci 1.6.02r
Data premiery: 24.07.2012 r.
Autor: lushagin0
Autorzy spolszczenia: @Yurek, @kobal, @Papaczos

OPIS:

Spoiler

Questowe Dopełnienie to niewielki dodatek do Sigerous Mod 2.2 wprowadzający do gry kilka nowych zadań na Kordonie. Mamy również możliwość odwiedzenia całkiem nowej lokacji, a także stoczenia pojedynku z groźnym mutantem.

UWAGA:
Dodatek nie jest kompatybilny z https://stalkerteam.pl/t/topic/21264.

SCREENY:

Spoiler

INSTALACJA:

Spoiler
  • Pobrane, a następnie rozpakowane archiwum z modem, fixem, spolszczeniem oraz dodatkiem należy umieścić w głównym katalogu gry.

LINKI DO POBRANIA:

Spoiler

SGM 2.2:

1. Nasz serwer - [KLIK] - Część I
  2. Nasz serwer - [KLIK] - Część II
  3. Nasz serwer - [KLIK] - Część III
  4. Nasz serwer - [KLIK] - Część IV

Kumulatywny fix z19.03.12 r.:

• Nasz serwer - [KLIK]

Mod + Fix:

Spolszczenie:

• Nasz serwer - [KLIK] - Część I
  • Nasz serwer -[KLIK] - Część II
  • Nasz serwer - [KLIK] - Część III

Questowe Dopełnienie:

Autorzy spolszczenia moda NIE WYRAŻAJĄ ZGODY na jego uploadowanie/publikowanie na inne serwery niż forum stalkerteam.pl

Dodatki:

Spoiler

GunPack - nowy arsenał broni:

• Nasz serwer - [KLIK]

Źródło:

1 polubienie

Popatrzę co tam ciekawego :wink:

Zadziała z Jenotem? Wymagana nowa gra?

Z Jenotem raczej na pewno nie, bo nic o tym w kompatybilnosci nie napisali.
Nowa gra obowiązkowo.

Szybciej pobiera ten dodatek z… http://www.unibytes…Us4P3UgBB/timer

Częściami

http://narod.ru/disk/54590609001.43638747f9a50c6317ae777f769436e5/Дополнение%20к%20SGM-2.2.rar.html

http://ap-pro.ru/go?..GM-2.2.rar.html

Kilka screens z początku gry:

Instalacja:

1. CoP 1602

2. Czysty sgm 2.2

3. Fix 19.03

4. AI additions for SGM 2.2 z: http://narod.ru/disk…GM 2.2.rar.html

5. Add_Fix_SGM_2_2 z: http://narod.ru/disk…SGM_2_2.7z.html

6. Quest dopa.

Edycja standardowych plików: fsgame, localization, katalog text kopia rus i przemianowane na pol.

Ponieważ polonizacja była robiona do wersji fixa 19.03, to polska wersję DOPY zrobię razem z tym AI Additions i Add fixem (punkt 4 i 5 powyższego zestawienia).

Jak to nie jest radykalny dodatek to może wrzucić to do polonizacji?

Znajdujemy schowek z zadania Wilka i widzimy teleport który przenosi nas na unoszącą się w powietrzu wyspę za posterunkiem. Tam kolejny kwestowy schowek z atrakcyjną zawartością i notatka o podziemiu. W tym momence pojawia się przejście na lokację. U wejścia sprzęt i nasz przyjaciel Szpon Śmierci. Dałem się zagnać pod ścianę i zadźgałem gada.

Polonizacja kwestowej DOPY do SGM 2.2 do pobrania w temacie:

http://stalkerteam.pl/topic/4589-kwestowa-dopa-do-sgm-22/#entry46216

Instalować ZGODNIE z podanym schematem instalacji w poście nr 1 !!

Polonizacja kwestowej DOPY zawiera wszelkie niezbędne dodatki wymagane do prawidłowego działania moda.

2 polubienia

Kolejna wspaniała wiadomość dzisiaj. Uszanowanie @Yurku, dziekuję. @Kobal Szacunek.

Dwa razy ściągałem i instalowałem, pomimo tego mam taki log błędu:

*```
FATAL ERROR

[error]Expression : fatal error
[error]Function : CInifile::r_section
[error]File : D:prog_repositorysourcestrunkxrCoreXr_ini.cpp
[error]Line : 502
[error]Description : <no expression>
[error]Arguments : Can’t open section ‘stalker_dead_body’. Please attach [*.ini_log] file to your bug report

Podobny problem znalazłem w temacie Winter of Death, ale w czystym SGM2.2 nie występuje stalker\_dead\_body.ogf (domyślna ścieżka: gamedata/meshes/dynamics/outfit/). Nie mam pojęcia co zrobić. Proszę o sugestie. Dziękuję.

Dzięki za wspaniałą robotę!

Pytanie: Kiedy instalować SGM 2.2 Gun Pack Addon? Po, czy przed DOPĄ?

Cichy czasami nie masz zainstalowanych innych modów? Mogło coś zostać z plików i jest błąd.

@ fasolaks

Na chwilę obecną SGM 2.2 Gun Pack Addon jest niekomatybilny z Kwestową DOPĄ do SGM 2.2

Konieczna adaptacja.

@ Cichy

Spróbuj patcha z linka poniżej i napisz czy zadziałało:

Link nieaktualny - działająca wersja FINAL PL do pobrania w pierwszym poście

Po dwóch tygodniach ciężkich testów i ogromie włożonego wysiłku, udało się zakończyć prace nad wersją FINAL polonizacji kwestowego dopełnienia do SGM 2.2 i adaptacji z tłumaczeniem do tej wersji moda Addonu Gun Pack :wink:

Linki do pobrania uaktualniono w pierwszym poście.

Polonizację przetestowano kilkakrotnie zarówno z dodatkiem Guna Pack jak i bez niego. Wszystko działa i chodzi jak trzeba.

Poprawki (by Yurek) zawarte w polskiej wersji kwestowego dopełnienia SGM 2.2:

• poprawiono błąd w początkowym dialogu z Miediwediewem, gdy nie dawał on GG Anabiotyku, mimo że w dialogu jest o tym mowa - teraz daje

• zmieniono jedno miejsce spawnu “Szapokłaka” (przesunięto o jakieś 10 metrów w prawo), gdyż oryginalne pokrywało się z teleportem, co czyniło niemożliwym wzięcie artefaktu

• dodano możliwość otrzymania Rogów Szpona Śmierci w wyniku wykonania kwestu; w oryginale moda tego nie było, a z zabitego Szpona wypadają Macki pijawki, a nie Róg - ewidentny błąd samego moda

• w PDA po zabiciu Szpona Śmierci teraz pojawia się pod zakładką “Najpotężniejszy zabity mutant” obrazek Szpona, a nie pijawki

Dodatkowo napisałem poradnik przechodzenia nowych kwestów DOPY, który może się okazać potrzebny podczas gry (bo jest parę momentów, gdzie można utknąć w fabule na chwlkę ;)). Do pobrania z linku zawartego w pierwszym poście.

Oprócz tego zaadaptowałem i dotłumaczyłem Gun Pack Addon do SGM 2.2 do wersji polonizacji z kwest DOPĄ. Teraz można cieszyć się pełną wersją moda SGM 2.2 z kwestowym dopełnieniem i dodakiem pakietu broni po polsku.

Bawiłem się przy tym doskonale, czego i Wam życzę.

Bardzo gorąco polecam powrót do SGM 2.2, choćby tylko na Kordon, gdzie dzieją się te wszystkie nowe kwesty.

Życzę udanego grania :wink:

Instalować ZGODNIE z podanym schematem instalacji w poście nr 1 !!

Polonizacja kwestowej DOPY zawiera wszelkie niezbędne dodatki wymagane do prawidłowego działania moda.

2 polubienia

Cichy rozwiązałeś problem z errorem? Mam identyczny;

```
FATAL ERROR
[error]Expression : fatal error
[error]Function : CInifile::r_section
[error]File : D:prog_repositorysourcestrunkxrCoreXr_ini.cpp
[error]Line : 502
[error]Description : <no expression>
[error]Arguments : Can’t open section ‘stalker_dead_body’. Please attach [
.ini_log] file to your bug report

Instalacja zgodna z postem nr1. Jak uda bądź udało Ci się rozwiązać to napisz OK. Z góry dzięki

Niestety nie. Przeszedłem sam Kordon bez spolszczenia.

@ “Mnich”

Z ciekawości aż jeszcze raz zainstalowałem “od zera” SGM 2.2 z kwestowym dopełnieniem wg instrukcji mojego autorstwa z postu nr 1.

Mod się odpala bez najmniejszych problemów, a zadanie z atakiem na Wioskę Kotów, kiedy to dochodzi do spawnu zwłok Tamerlana (stalker_dead_body) zaskakuje normalnie bez wylotów. Musisz coś robić u siebie nie tak jak trzeba.

Możliwe są dwie opcje:

1. Masz poprzednią wersję polonizacji kwest DOPY (dziś uploadowałem nową, działającą), bo to w niej występował ten błąd.

2. Podczas pobierania lub rozpakowywania polonizacji miałeś włączony antywirus, który czasem potrafi uszkodzić pliki .exe

Moja rada - pobierz wszystko jeszcze raz i zrób pełny reinstal (gra + mod) z czyszczeniem rejestru.

Panowie nie wiem czy mieliście problem z pobraniem PL FULL z Yandeksa, ja wczoraj dopiero za piatym razem pobrałem, Yandeks mulił niemiłosiernie.