Tytuł Oryginalny: Квестовое дополнение Platforma: Zew Prypeci 1.6.02r Data premiery: 24.07.2012 r. Autor: lushagin0 Autorzy spolszczenia:@Yurek, @kobal, @Papaczos
OPIS:
Spoiler
Questowe Dopełnienie to niewielki dodatek do Sigerous Mod 2.2 wprowadzający do gry kilka nowych zadań na Kordonie. Mamy również możliwość odwiedzenia całkiem nowej lokacji, a także stoczenia pojedynku z groźnym mutantem.
Ponieważ polonizacja była robiona do wersji fixa 19.03, to polska wersję DOPY zrobię razem z tym AI Additions i Add fixem (punkt 4 i 5 powyższego zestawienia).
Znajdujemy schowek z zadania Wilka i widzimy teleport który przenosi nas na unoszącą się w powietrzu wyspę za posterunkiem. Tam kolejny kwestowy schowek z atrakcyjną zawartością i notatka o podziemiu. W tym momence pojawia się przejście na lokację. U wejścia sprzęt i nasz przyjaciel Szpon Śmierci. Dałem się zagnać pod ścianę i zadźgałem gada.
Podobny problem znalazłem w temacie Winter of Death, ale w czystym SGM2.2 nie występuje stalker\_dead\_body.ogf (domyślna ścieżka: gamedata/meshes/dynamics/outfit/). Nie mam pojęcia co zrobić. Proszę o sugestie. Dziękuję.
Po dwóch tygodniach ciężkich testów i ogromie włożonego wysiłku, udało się zakończyć prace nad wersją FINAL polonizacji kwestowego dopełnienia do SGM 2.2 i adaptacji z tłumaczeniem do tej wersji moda Addonu Gun Pack
Linki do pobrania uaktualniono w pierwszym poście.
Polonizację przetestowano kilkakrotnie zarówno z dodatkiem Guna Pack jak i bez niego. Wszystko działa i chodzi jak trzeba.
Poprawki (by Yurek) zawarte w polskiej wersji kwestowego dopełnienia SGM 2.2:
poprawiono błąd w początkowym dialogu z Miediwediewem, gdy nie dawał on GG Anabiotyku, mimo że w dialogu jest o tym mowa - teraz daje
zmieniono jedno miejsce spawnu “Szapokłaka” (przesunięto o jakieś 10 metrów w prawo), gdyż oryginalne pokrywało się z teleportem, co czyniło niemożliwym wzięcie artefaktu
dodano możliwość otrzymania Rogów Szpona Śmierci w wyniku wykonania kwestu; w oryginale moda tego nie było, a z zabitego Szpona wypadają Macki pijawki, a nie Róg - ewidentny błąd samego moda
w PDA po zabiciu Szpona Śmierci teraz pojawia się pod zakładką “Najpotężniejszy zabity mutant” obrazek Szpona, a nie pijawki
Dodatkowo napisałem poradnik przechodzenia nowych kwestów DOPY, który może się okazać potrzebny podczas gry (bo jest parę momentów, gdzie można utknąć w fabule na chwlkę ;)). Do pobrania z linku zawartego w pierwszym poście.
Oprócz tego zaadaptowałem i dotłumaczyłem Gun Pack Addon do SGM 2.2 do wersji polonizacji z kwest DOPĄ. Teraz można cieszyć się pełną wersją moda SGM 2.2 z kwestowym dopełnieniem i dodakiem pakietu broni po polsku.
Bawiłem się przy tym doskonale, czego i Wam życzę.
Bardzo gorąco polecam powrót do SGM 2.2, choćby tylko na Kordon, gdzie dzieją się te wszystkie nowe kwesty.
Życzę udanego grania
Instalować ZGODNIE z podanym schematem instalacji w poście nr 1 !!
Polonizacja kwestowej DOPY zawiera wszelkie niezbędne dodatki wymagane do prawidłowego działania moda.
Z ciekawości aż jeszcze raz zainstalowałem “od zera” SGM 2.2 z kwestowym dopełnieniem wg instrukcji mojego autorstwa z postu nr 1.
Mod się odpala bez najmniejszych problemów, a zadanie z atakiem na Wioskę Kotów, kiedy to dochodzi do spawnu zwłok Tamerlana (stalker_dead_body) zaskakuje normalnie bez wylotów. Musisz coś robić u siebie nie tak jak trzeba.
Możliwe są dwie opcje:
Masz poprzednią wersję polonizacji kwest DOPY (dziś uploadowałem nową, działającą), bo to w niej występował ten błąd.
Podczas pobierania lub rozpakowywania polonizacji miałeś włączony antywirus, który czasem potrafi uszkodzić pliki .exe
Moja rada - pobierz wszystko jeszcze raz i zrób pełny reinstal (gra + mod) z czyszczeniem rejestru.