To dobrze.Fabuła sama doprowadzi cię do georadaru.
yyy nie wiem czy to jest bug , ale jak już idę w to miejsce to nic się nie dzieje, jest niewidzialna ściana , tam gdzie były przejścia w CS tam też próbowałem ,ale żadne nie działa , to wygląda tak jak bym ugrzązł w kordonie :-:
W tym modzie są inne przejścia nie takie jak w cs
No to powiedz mi co mam zrobić aby znaleźć przejście :-: albo gdzie mam iść dokładnie.
A przejścia nie są oznaczone na mapie czasami? Dawno grałem w SGM to już nie pamietam, rób questy, które masz, bo może przejścia są jeszcze zamknięte.
Wersja zwykła SGM 2.2 tak?
@edit
Cytat
leaving the cordon: the barrier at the checkpoint is locked and you need a key… like a lot of poor mission design the key only spawns after you check the barrier so even if you have searched the house there already you need to do it again.
Żeby wyjść z Kordonu musisz mieć klucz do bramy, Idziesz do niej (ewentualnie masz jakiegoś questa, żeby go znaleźć, nie pamietam już), potem musisz się wrócić do wioski kotów i szukać go w budynku, bo on się spawnuje dopiero po spełnieniu jakichś tam warunków.
http://forums.steampowered.com/forums/showthread.php?t=2683172
Ps: tu masz poradnik do SGM z dodatkiem Geonezis ale do wielu zwykłych questów może się przydać albo naprowadzić cię na rozwiązania nawet jak questy tam były trochę inne.
Bez poradnika przejście tego było by wręcz nie realne.
@Zievmowit
Ja pamietam, że też tam utknąłem, bo najpierw przeszukałem domy, nic nie było, a potem info o kluczu i już nie sprawdzałem tych samych miejsc bo przecież nic tam nie było 5min wcześniej ![]()
Na kordonie jest kilka takich questów chyba, jeszcze jakiś o ładunku wybuchowym chyba. Później na następnych mapach jest już normalnie, jedynie na bagnach możesz utknąć w queście z obszukiwaniem ciał żołnierzy bo z 5-6 trzeba znaleźć, a któreś tak trudnawo dostrzec w krzakach.
W tym domku był ładunek wybuchowy. Natomiast jak wchodzę do nory sidrowicza to mam kolejny problem , bo są tam drzwi których za nic nie da się otworzyć.
Nie wiem co robić , bo według zadania mam wejść tam do środka, natomiast nie mam żadnej notki o kluczu.
10 minut temu, Zievmowit napisał:
W tym domku był ładunek wybuchowy. Natomiast jak wchodzę do nory sidrowicza to mam kolejny problem , bo są tam drzwi których za nic nie da się otworzyć.
Nie wiem co robić , bo według zadania mam wejść tam do środka, natomiast nie mam żadnej notki o kluczu.
Od 22 minuty na tym filmiku, na coś ten ładunek wybuchowy znalazłeś ![]()
Dzięki ziomek ![]()
Witam wszystkich Stalkerów jako iż jest to mój pierwszy post.
Otóż mam problem z Modem.
Zainstalowałem Mod-1 tak jak jest napisane w instrukcji (na grę w ver. 1.6.0.2), zainstalowałem fix-1, zainstalowałem (skopiowałem) spolszczenie.
Jak uruchamiam grę i próbuję wejść w “Opcje” gry (te normalne od ustawień graficznych, sterowania itp.) to wywala mi do pulpitu.
Jak to naprawić? Czy to jest normalne i Wy też mieliście z tym problem?
Pozdrawiam
Nie, nie jest normalne. Podaj może loga błędu z folderu “logs” w moich dokumentach (to co jest na samym końcu po napisie Fatal error) i od razu może konfig kompa ![]()
Edit3:
Ok. Znalazłem.
Cytat
[error]Expression : xml_doc.NavigateToNode(path,index)
[error]Function : CUIXmlInit::InitStatic
[error]File : D:\prog_repository\sources\trunk\xrGame\ui\UIXmlInit.cpp
[error]Line : 156
[error]Description : XML node not found
[error]Argument 0 : tab_sound:cap_captioning
[error]Argument 1 : ui\ui_mm_opt_16.xml
Dodam tylko iż w wersji jaką ściągnąłem ze steam-a (1.6.0.2) działało to normalnie, po spolszczeniu także.
Natomiast jak wgrałem już ten mod to przestało działać zarówno w wersji rosyjskiej jak i polskiej
PS:
Dodam też iż grę mam na partycji E (E:\Steam\steamapps\common\Stalker Call of Pripyat)
Nie wiem, czy wersja steamowa pozwoli grać w mody.
Ale spróbuj inaczej. Na innej partycji - ale nie systemowej - zrób sobie nowy katalog i nazwij wg. uznanie. Do tego katalogu przekopiuj zawartość katalogu Stalker Call of Pripyat, nałóż spolszczenie, zrób skrót pulpitowy od Stalker-COP.exe i przenieś na pulpit.
Kontrolnie uruchom grę. Jak odpali, to wyjdź i na to co masz postaw moda. Radzę też w tym przypadku, w pliku fsgame.ltx, dokonać zmiany w drugiej lini, tak aby zapisy z gry były robione nie w Moje dokumenty, a w modzie, o ile już tego nie zrobił autor moda.
Weź wersje steamową, skopiuj sobie katalog nazwij go jak chcesz i tam wrzuć grę. Pobierz sobie exe, najlepiej z dostępem do pamięci x64. Poszukaj na necie.
I powinno ci działać.
Unikaj uruchamiania steama jak grasz. Bo steam będzie sam updaetował twoją grę do wersji podstawowej
Jeżeli skopiuje wersję steamową to nie odpali ponieważ wymaga do uruchomienia steama. Inaczej są skonstruowane pliki gry, nie pomoże kopiowanie i inna partycja. Potrzebuje wersji no - steam uruchamianej z pliku exe.
@tdx110
Pobierz i zainstaluj rus podstawkę do Zewu Prypeci, z trylogii lub osobno " in na dajesz" (niezrozumiałe) w/w moda i grasz bez komplikacji nawet po nałożeniu spolszczenia jeśli takowe jest, koleś nałożył na w/w wstawkę językową po Serbsku(obie odmiany) i hula bez problemu.
Tu masz Stalkera 10004 i nakładki na 10005 oraz 10006, razem ok. 4,3 GB w 7 zipie:
Spolszczenie “se weź” (sobie weź) z tego forum, może jest albo ma je ktoś to ci podkopsa na priwie.
Pisz poprawnie po polsku. @pacjent1972.
3 godziny temu, czernobyl10 napisał:
Jeżeli skopiuje wersję steamową to nie odpali ponieważ wymaga do uruchomienia steama. Inaczej są skonstruowane pliki gry, nie pomoże kopiowanie i inna partycja. Potrzebuje wersji no - steam uruchamianej z pliku exe.
Jeżeli skorzysta z .exe które jest patchowane do x64 i korzystania z większej ilości pamięci to zadziała. A jak nie to po co kombinować? Chyba każdy z was wie jak aplikuje się witaminy, nie? Akurat tutaj nie widział bym problemu by ktoś skorzystał jeśli by musiał. I Czernobyl. Pliki stalkera są zbudowane identycznie, tylko jest przekierowanie do steama, wystarczy podmienić plik exe. i odpalać z utworzonego skrótu lub tego pliku. Tyle.
To jest jedno rozwiązanie aby pobrać pirackiego Stalkera COP i na niego wgrać moda, a jak zrobić to z oryginalnym Stalkerem na steamie?
Ale po co pobierać C skoro masz oryginałke, podmień exe i hulaj.