Tzn?? Bo mi rozumiem twoja bron będzie wyglądać bardziej realistycznie?? cCy po prostu ze zmianami będzie wyglądać inaczej??
Planuję wstawić bardziej profesjonalną broń o różnym wyglądzie, a mod Reapera zmienia tekstury na bardziej czyste, więc nie taki mam zamiar.
A może go połączyć z Warsaw Pact modem i prze okazji dorobić tez wygląd lepszy innym gierkom spoza układu, tak mi się one podobają, że wszędzie bym je wrzucał no i chętnie bym widział jakoś fajnie zmienione np GP 37 albo TRS 301.
To już byłby skomplikowany skrypt, więc muszę ograniczyć się do tych prostszych. Domyślnie takie coś nie istnieje, więc trzeba dopisać swoje linijki, a tu język LUA się kłania.
ja mam pomysł zainspirowany FC 2 (choć nigdy nie grałem i pewnie nigdy nie zagram, bo mam za słaby komp i gry powoli mnie nudzą, wolę neta [ale stalker mnie nigdy nie znudzi:)]), a mianowicie może pomysł nie podobny, ale fajnie by było , gdyby zamówiony towar przychodził po dłuższym czasie, nie 5 sek po zamówieniu, ale np na następny dzień, bo dziwne jest to że sidorivicz ma wszystko pod ladą
tworzenie modów to ma być fun i przyjemność tylko
Dzisiaj właśnie douczyłem się tworzyć dialogi dynamiczne i cieszę się z tego powodu. W wolnych chwilach spróbuję zrobić jakieś zadanie.
Ale się do niczego nie zmuszaj :]. Jak coś co zaproponowałem CI się nie podoba lub nie do końca wiesz jak to zrobić to tego nie rób, bo tworzenie modów to ma być fun i przyjemność tylko .
Tworzenie zadań jest trudne, długie i wymagające ew. mogę się tego poduczyć. Proste skrypty i dialogi tworzyć już umiem, więc zobaczę, co da się zrobić.
Ale jedną z opcji zdobycia broni było by zabicie/unieszkodliwienie jej właściciela.
czy jak mod będzie dobry to go przekonwertujesz na CS
Obecnie nie mam takich planów ze względów technicznych. Ale jeśli mod spodoba się również na zagranicznych forach, to o tym pomyślę.
I żeby można było ich zabija bardziej finezyjnie czyli nie stoisz przed gościem i do niego strzelasz a jego kumple się gapią tylko np.: nocą kiedy leży nożem
Nie będzie zabójstw na zlecenie. Myślałem też nad zdobywaniem informacji o skrytkach, w których będzie broń, ale kiedyś widziałem już to w jakimś modzie :-/
I żeby można było ich zabija bardziej finezyjnie czyli nie stoisz przed gościem i do niego strzelasz a jego kumple się gapią tylko np.: nocą kiedy leży nożem. Mam pytanko czy jak mod będzie dobry to go przekonwertujesz na CS’a?
Wszystkie dialogi testuję na jednej osobie. Nieważne, czy dany dialog należy do Barmana lub Sacharowa.
Jak pisałem wcześniej jedyna pomoc jaka mogę zaoferować to pomoc w testowaniu i jeżeli obawiasz się, że może coś nie tak być to wrzucaj i mów co robić.
To nie powinno stanowić problemu, lecz postacie na mapę będę dodawał po raz pierwszy.
Elvis,jak jesteś w stanie robić nowe postacie i masz czas oraz ochotę to jak najbardziej za…
To zależy jak to trudno robić bo nowi by pewnie fajni byli ale jeżeli to jest skomplikowane to dałbym sobie spokój.
Oczywiście. Mają to być nowe postacie, czy pierwotne z gry?
No to może by sypną komu sprzedał taką broń jaką chcemy. Może być?
Sidarowicz daje na namiary na gościa który miałby takową broń.
Dobry pomysł, tylko działa w drugą stronę, bo chodzi mi o handlarzy czarnorynkowych. Handlarze tworzyliby taką nielegalną sieć.
Sidarowicz
Sidorowicz
Ja mam taki pomysł: Sidarowicz daje na namiary na gościa który miałby takową broń. I my decydujemy czy chcemy go zabici czy kupić ja . Co myślisz? UPS! Pomyliłem Stalkery