Otóż chciałbym stworzyć czarnorynkowy sklep u Sidorowicza. Broń można byłoby kupować poprzez dialogi, niektóre być może pojawiałyby się wraz z postępem w grze. Wykorzystałbym zhakowane, oryginalne modele z nowymi teksturami. Broń pochodząca z czarnego rynku byłaby droga, ale za to niektóre jej funkcje byłyby mocno ulepszone. Co o tym sądzicie? Jakieś pomysł? Brak aktywności w tym temacie będzie dla mnie oznaczało małe zainteresowanie tą propozycją :-/
I co jest z tym modem ?
No właśnie miałem na myśli wyciąganie z innych modów. Na PW podeślę Ci Linka do moda pod SoH, który podobno dodaje sporo broni - nie wiem nie testowałem go jeszcze.
Bronie mógłbym wyciągnąć z innych modów, bo osobiście tworzyć nowych modeli nie potrafię.
Hm jeśli chodzi o CS-a to tak jak wspomniał LordDino byłoby to trochę mało ciekawe. Wpadł mi do głowy pewien pomysł - nie wiem ile broni będzie dodanych i czy w ogóle, ale można by czarnorynkowo dodać np. M16 itp. bronie - lub nawet nowsze odmiany karabinków AK, a handlarzom zostawić tylko te podstawowe rodzaje - aby pokazać trudność zdobywania broni w zonie. Nie wiem czy taki pomysł już padł czy nie.
Ja ponawiam mój akces jako tester. Tylko, że od 1 do 10 sierpnia mnie nie m ale ogólnie można na mnie liczyć. I dobrze, że prace ruszają bo przyznam się szczerze jest to mod na który czekam z niecierpliwością. Tylko nie wiem czy w Cs on ma sens z ulepszeniami sprzętu podczas gry.
Dawno temat nie był aktualizowany. Myślę, że w przyszłym tygodniu prace nad modem ruszą. Wszystkie pomysły wezmę pod uwagę, być może rozważę propozycję stworzenia takiego moda do Czystego Nieba (prawdopodobnie zostałby zaimplementowany do Better Zone Moda).
Ogólnie chodziło mi o to, że na czarnym rynku nie będą tylko bronie ale i pancerze. Taka moja propozycja, ale żebym miał jakiś konkretny pomysł to na razie nie ma ale mogę coś pokombinować.
Podrzuć mi na PW to co byś chciał, jeśli chodzi o pancerze, i jak miałoby to wyglądać, bo zajmuję się właśnie broniami i pancerzami. (w tym modzie)
A ja nie jestem czepialski jak Fiedia :lol: . Ale za to mam nowe pomysły choć może w łepek dostane od Elvisa ale co tam hihihi. Czy oprócz broni do asortymentu można by dołączyć np pancerze?? Większy wybór, większa zabawa i niestety więcej roboty dla autora ale jak chyba wcześniej pisałeś chcesz pomysłów to masz eheheh
Tylko jak i gdzie Naznaczony mógłby to sprawdzić u Sidorowicza lub Barmana
Między innymi o to też mi chodziło - byłby to błąd fabularny, może błąd to za dużo, nieścisłość fabularna. Nie myśl, że się czepiam, to z dobrej chęci
Ale może zrobić coś na wzór okna handlu, np. otwierasz tą przegródkę, a on tam ma 5 giwer w różnym stanie ale bez opisów może tylko np. z opisem co broń przeszła albo skąd jest.
Pomyślę o tym, ale mod miał prezentować moje zdolności w tworzeniu dialogów itp.
Stalker zanim zapłaci - ogląda broń, nie kupi szmelcu bo się zna, a czasem nawet na czarnym rynku możesz broń przestrzelać.
Tylko jak i gdzie Naznaczony mógłby to sprawdzić u Sidorowicza lub Barmana, gdzie nie można nosić broni?
Wtrącę się do dyskusji, tak w realiach fabularnych: 1. Co to za handlarz, który kantuje klientów w Zonie. W tych realiach - kula w łeb przy następnej wizycie, lub śmierć Stalkera z podłą bronią podczas akcji. 2. Stalker zanim zapłaci - ogląda broń, nie kupi szmelcu bo się zna, a czasem nawet na czarnym rynku możesz broń przestrzelać. 3. Takie transakcje widziałbym ewentualnie u spotykanych sporadycznie, wolnych handlarzy. To tylko moje zdanie.
Ale może zrobić coś na wzór okna handlu, np. otwierasz tą przegródkę, a on tam ma 5 giwer w różnym stanie ale bez opisów może tylko np. z opisem co broń przeszła albo skąd jest.
Nie ma możliwości umieszczenia obrazka w oknie dialogowym, ale jeszcze poszperam, tylko nie chcę, żeby wyszła z tego kicha. To handlarz będzie informował nas o ulepszeniach w broni.
Przypuśćmy, że AK-47 będzie wyglądał jak grat, a potem okaże się, że wcale taki zły nie jest. Broń z czarnego rynku to broń przemycana i zapewne nie jest nowa, tylko używana.
Czyli będzie sam obrazek broi a jak ja kupisz to dopiero się okaże czy kupiłeś lipę czy dobre??
I jeżeli tak to czy wszystkich czy tylko czarnorynkowych.
Tylko czarnorynkowe, inaczej zabrakłoby mi ładnych tekstur.
AK 74 strzela amunicja do Enfilda?
Chodzi mi bardziej o realizm, taka ulepszona OC-14 Groza strzelać będzie amunicją 9 x 39 mm.
A planujesz zmiany tekstur broni?? I jeżeli tak to czy wszystkich czy tylko czarnorynkowych.
A będą bajery typu: AK 74 strzela amunicja do Enfilda?
Przypuśćmy, że AK-47 będzie wyglądał jak grat, a potem okaże się, że wcale taki zły nie jest. Broń z czarnego rynku to broń przemycana i zapewne nie jest nowa, tylko używana.