Śmierć najemnika Jamesa

witam Panowie ,wie ktoś może czy da się coś jeszcze zrobić gdy zabiłem Jamesa w dziczy (myślałem że to ci najemnicy co zawsze w dziczy) i dłuuuugo grałem później.. aż się zorientowałem że nie pójdę z fabułą dalej…zespawnowałem oczywiście tą teczkę Freemana i broń Jamesa by oddać walizkę..-ale brak dialogu u Fremana o oddanie walizki…mogę coś jeszcze zrobić by nie cofać się w save aż tyle???

A robiłeś najpierw zadanie na pistolet Freemana? Bo dopiero później bodajże kiedyś tam po nim było zadanie na tą teczkę u Jamesa.

tak ,przyniosłem mu ten pistolet..

i jeśli można to jeszcze jedno pytanie mam…jakbym jednak nie rozkminił tego i musiał się jednak cofnąć w tych save…czy rzeczywiście można nie płacić temu Jamesowi i po dialogu do zabić?? czy jednak później są jeszcze z nim jakieś questy???widziałem rosyjskojezyczne filmiki jak ludzie zabijają tego Jamesa i jego kompanów a ze skrytki zabierają walizkę…wtedy pojawi się ten dialog u Fremena??

Jak większość go rozwala to dla pewności też bym tak zrobił i pewnie jak gralem to dostał kulkę.

o kurde!!! dzięki!!!

ja jednak bałem się zainstalować innego patcha niż ten ze stalkerteam czyli mam Patch z 12.05.2022. i nie wiem czy to właśnie z tego powodu iż mam ten stary patch ale ja nie widzę u siebie w głównym katalogu ścieżki: kat.gł.gry/config/gameplay:….

i tak z ciekawości znów zapytam…ten patch na którym Ty grałeś/grasz z 2023 nie powoduje że masz coś tam w “krzaczkach” no bo en patch nie był spolszczony chyba??

wiesz..ja zazwyczaj tylko to co na stalkerteam instaluje…no nic to.. zainstalowałem tego patcha i wrzuciłem ten plik od Ciebie wcześniejszy..ale dialog z freemanem sie nie pojawia..pewnie czegoś nie skumałem,…mam coś zmienić w tym pliku? ja tam takie teksty widzę związane z freemanem

<action>new_dialog.ghange_set</action>
            <action>dialogs.break_dialog</action>
            </phrase>
    </phrase_list>
  </dialog>

<dialog id="freeman_case_bring">
            <dont_has_info>freeman_case_done</dont_has_info>
            <has_info>freeman_case_have</has_info>
            <!--has_info>freeman_case_speak</has_info-->
    <phrase_list>
    <phrase id="0">
            <text>freeman_case_bring_0</text>
            <next>1</next>

no i nie wiem czym otwierasz ten plik że Ci tak fajnie kolejkuje te wiersze że wiesz że np w twj lini 367 jest jakaś zmiana ..ja to wyszukuje po nazwie a tego jest mnóstwo niestety….

ok. poszło i działa!!!1 dzięki Ci wielkie!!! gdy wrzuciłem teraz znów ten plik ale bez zmany w nazwie xml. wszystko działa i pojawił się dialog z Freemanem!!! Dzięki Ci Wielkie!!!

Ty grałeś jeszcze na jakichś dodatkach? nowszych patchach w tego opka???

ale ja tych najemników właśnie wszystkich wyciąłem (musiałem bo po postrzeleniu jednego z nich przez pomyłkę się rzucili na mnie) ,fanty zabrałem ale do schowka nie zajrzałem i walizki nie wziąłem…a później jak się jorgnołem- to walizki już w tym schowku nie było… i już za daleko byłem z różnymi zadaniami, broniami ,pancerzami i tak dalej by wracać w tych save do momentu z przed zastrzelenia Jamesa… a apropos “krzaczków” jednak wykrakałem po dorzuceniu tego patcha pojawiło mi się to w dialogu u chudego i w menu gry:

oczywiście zrobiłem ponowną “nakładkę spolszczenia” ale nie pomogło…

i sory jeszcze jedno ..w jakim długim modzie teraz “siedzisz”? pytam bo właśnie te duże najbardziej uwielbiam :slight_smile:

Wiesz co? czułem że będzie za dużo kombinowania z tymi plikami co to się pokiełbasiły mi przy tym “niepokolejkowym “ wrzucaniu i usunąłem wszystko i postawiłem od nowa z obydwoma patchami i na koniec polonizacja i jest wszystko ok!

czyżbyś grał w Anomaly Epilogue ???