Śmigłowiec po Muchę

Cześć.

Mam problem. Śmigłowiec, który miał zabrać Muchę zbugował się na krawędzi mapy. Da się coś z tym zrobić?

Czołem.

Rozumiem, że wczytanie zapisu automatycznego z wejścia na Niezbadane Tereny (Ziemie) lub ponowne wejście na tą lokację (przed rozmową z Muchą) nie pomogło? 

Wczytywałem różne sejwy automatyczne jak i ręczne przed tą misją. Niestaty nie pomogło. Próbowałem nawet się zblizyc do tego smiglowca i postrzelać do niego ale jest poza zasięgiem broni i granatników/

Na twoim miejscu wczytałbym grę przed oddaniem rejestratora Woroninowi i kontynuowałbym grę (chyba że już tego próbowałeś). Może wtedy nastąpi prawidłowy spawn tego helikoptera?

Próbowałem nie raz., nic z tego.

DZI

Zobacz na filmiku od 38:00, czy u Ciebie jest tak jak na nim.

https://www.youtube.com/watch?v=HGrMmgFuk7I

Niedokładnie. Po zdaniu rejestratora i przyjściu na Niezbadane tereny nie ma dialogu z Muchą.

Ja mogę wyciągnąć tylko jeden wniosek. Skoro nie masz dialogu, to znaczy że czegoś nie zrobiłeś, co było trzeba. Stąd mod nie puszcza fabuły i śmigłowiec czeka, aż go uwolnisz. Przejrzyj, czy nie masz zaległych zadań w PDA, a w głowie poszukaj co miałeś zrobić i nie zrobiłeś.

Może trzeba się cofnąć w zapisach głębiej, niż dotychczas robiłeś.

1 polubienie

ok. Dzieki

Udało się, przyleciał. Zrobiłem zadania w ciut innej kolejności. No i wcześniej nie wziąłem tego wodnego kwiatka ze sobą, który widziała Mucha i pojawiło się to w dialogu. 

To chyba brak tego kwiatka był przyczyną braku dialogu. W modach już tak jest, że czasem to co nam się wydaje nieistotne, ma jednak krytyczne znaczenia. Nie darmo Mucha mówiła o tym kwiatku. Stalker jak słyszy o kwiatku dla stalkerki, to staje na głowie aby go znaleźć i jej przynieść.

Ale cieszę się, że popchnąłeś akcję.