Spawner

Twórcy gry co prawda zaimplementowali w plikach spawner, ale przed premierą został on ukryty. W sumie całkiem słuszne podejście !(<base_url>/static/other/emoticons/happy.png)

Ale że natura nie znosi próżni, a ludzie ciekawi są i wszędzie wsadzą swoje paluchy czy inne części ciała, spawner został odblokowany !(<base_url>/static/other/emoticons/smile.png)

Można go uruchomić edytując jeden plik, lub po prostu go zamienić na ten :

http://dodane.pl/folder/47041/LA_Spawner

Oczywiście zalecam zrobienie kopii zapasowej !(<base_url>/static/other/emoticons/smile.png)

Spawner uruchamiamy wchodząc w czasie gry do menu i naciskając F2/F3.

Opcji różnorakich naprawdę jest sporo.

Oczywiście, przed dodaniem sobie czegokolwiek radzę zrobić twardego sejwa. Tak, na wszelki wypadek.

UWAGA!!

Po zainstalowaniu spolszczenia należy jeszcze raz wrzucić plik z odblokowanym spawnerem.

mógłbyś mi pokazać/uprościc czyli jak krok po kroku mam/moge to zrobic tj. uaktywnić w/w spawner.

Wklejasz powyższą gamedata do gry i po wczytaniu zapisu wychodzisz do menu i wciskasz F2, F3 - działa - sprawdziłem.

Otto Krämmer czyli O.K. - działa.

Hobby przekazał informację, że jeśli dajemy zespawnowaną broń Pietrence do naprawy, to zaliczamy pulpit. Nie sprawdzę tego, bo na razie gram na prawie czysto. Tylko niewiele podniosłem udźwig, bo czasem mi było szkoda tyle dobra zostawiać ( np. AK czy Abakany ), a biedni przyjaźni NPC tylko z pistolecikami, albo obrzynami mi pomagają.

A kasa też się przydaje.

Kondotier ! a gdzie mozna poprawić udźwig plecaka? poka ż na plikach lub opisz co i jak???

Spawner - działa ale gram bez bo to odbiera częśc zabawy jaką jest “latanie po zonie” z “dziurawym” kombinezonem.

W dwóch plikach trzeba zmienić parametry :

gamedata/config/system.ltx

max_weight - XXX

oraz

gamedata/config/creatures/actor.ltx

max_item_mass - XXX

max_walk_weight - XXX + 10 %

Jako XXX wpisujesz sobie dowolną pożądaną przez Ciebie wartość, jaką GG może dźwigać. max_walk_weight to maksymalna waga, po przekroczeniu której Naznaczony po prostu stanie - oczywiście może to być 20 czy 30%, a nie 10

A można dać np. 500 kg jak w modzie zaurusa powinność - filozofia wojny?

p.s. coś pochrzaniłem z wklejaniem fotek, fg 42 miało być do broni z góry przepraszam.

W tym modzie nie ma zabezpieczeń anty cziterskich - możesz dać 2000 kg  ;D ;D ;D. W NLC6 nawet spolszczenia nie da się dodać dla przykładu - zabezpieczone na amen  .