Chciałbym sobie odświeżyć całą serie stalker, niestety gra się troszkę zestarzała w szczególności pierwsza część.
Aktualnie poszukuje modyfikacji, której celem jest odświeżenie pierwszej części stalkera. Natrafiłem na modyfikację o nazwie Radiophobia 2-która wydaję się świetna lecz nie jest spolszczona, a na tym bardzo mi zależy.
Poszukuję modyfikacji która znacząco poprawia mechaniki gry, grafikę oraz balistykę broni i jest spolszczona(bardzo zależy mi na klimatycznym polskim lektorze)
Fabularnie może być to klasyczna pierwsza część stalkera, lub znacząco rozszerzona
Nie używałem go, ale mimo że był testowany na wersji angielskiej, to zmiany nie powinny kolidować z polską podstawką.
Ale jest jeszcze inna metoda szybkiego przypomnienia sobie wszystkich podstawek jednocześnie, uzupełnionych o niektóre zadania i lokacje nie wykorzystane do podstawek. Są to mody:
W wersji klasycznej, Dejavu
Jego unowocześniona wersja, z lepszą grafiką i trudniejszą rozgrywką. To Dejavu Outfater add-on.
Nie napisałeś, czy znasz tylko podstawki, czy masz większe doświadczenie z modami do stalkera, więc teraz trudno jest Ci coś konkretnego zaproponować.
Do Czystego Nieba nie pojawiły się takie modyfikacje. Może Second Breath, ale tu powinien głos zabrać
Natomiast do Zewu Prypeci jest kilka, ale nie są przetłumaczone. Za to modów przetłumaczonych, sporo.
Witaj na forum
A znasz ? Zadebiutował w 2015 roku, ale wciąż cieszy oko. Ewentualnie wypróbuj pierwszą część Radiofobi. Jeżeli zależy Ci na rozszerzeniu podstawki, to świetnym modem jest .
na platformie Czystego Nieba głównie skupia się na oprawie wizualnej. Boryka się z drobnymi problemami, ale grę jak najbardziej można ukończyć.