STALKER Soljanka Mod

STALKER Soljanka Mod - screeny (różna jakość)

Przeglądnij tą stronkę, jest dużo sceenów, ja nie wrzucałem nigdy sceenów i chyba nie umiem tego robić. :roll:
http://www.shadow-of-chernobyl.ru/viewtopic.php?f=10&t=7119&start=0

Dopiszę jeszcze, że artefakty przechowywane w plecaku promieniują i mogą nas zabić w grze są specjalne pojemniki na przechowywanie artefaktów (coś jak inkubator).
W Kordonie zobaczycie półprzezroczystych Stalkerów (chyba wojsko bo patrolują nasyp kolejowy), coś jak pijawki albo predatorzy, chodzą w exoszkieletach i na tym etapie gry lepiej ich omijać.
Amunicji jest skąpo i skrytki stalkerskie też są rzadsze, pancerze nie dają takiej ochrony jak w podstawkach i broń jest lepiej zbalansowana. Może przesadzili z pistoletami bo dają podobne obrażenia do karabinków ale gra się dobrze.
W grze jest znacznie więcej RPG niż w SoC i C.S. w Barze na zapleczu jest 2 techników którzy naprawiają oporządzenie, nie chce mi się zaglądać do słownika i rozumiem tylko połowę z opisów ale coś mi się wydaje że małe tuningi będą?
Ogólnie można powiedzieć że mod jest dla miłośników Zony i łazików, zwolennicy strzelanek - Pif-paf mogą być zdezorientowani.
Niestety w Barze miałem parę przycinek a w Dolinie Mroku zaliczyłem 2-3 pulpity, zobaczę wieczorem jak będzie z resztą?
Moja porada kupcie śpiwór (ma inną ikonkę) bo bez niego bedzie lipa. W piwnicy w Kordonie jest Doctor i zróbcie od kopa misję z kubeczkiem - po użyciu teleport do pieczar a tam niezły hardcor.
Niestety spolszczenia jeszcze nie ma… Może ktoś dopadnie szybciej i wklei?

Mnie też odrzuca rosyjski, z chęcią pyknąłbym sobie w tego moda, ale cóż. Tak jak dla dina, angielski może i tak, ale rosyjski to masakra.

Jak to by był angielski to może tak jak mówisz heeheh ale rosyjski na prawdę czarna magia.

LordDino grałeś w Stalkera tyle czasu że dałbyś sobie radę nawet jakby był po hebrajsku.
Dopiszę jeszcze kilka zauważonych smaczków:
-Bandyci chodzą w spodniach od dresu i adidaskach
-Stalkerzy podnoszą przedmioty leżące na ziemi i grabią zwłoki
-Całkiem zmieniony repertuar muzyczny
-Warto przeszukiwać zwłoki mutantów bo każdy gatunek coś daje (kontrolerzy noszą ze sobą wódkę)
-Tuningi nie są przesadzone - znalazłem AK 74 w skrytce Striełoka i jest tylko bardziej szybkostrzelny reszta bez zmian
-Bida aż piszczy, drożyzna przy zakupie i kpiny przy sprzedaży, opłaca się wykonywać zadania i powalczyć na arenie.
Resztę dopiszę jak sam ją odkryje, gdyby mod był spolszczony…

No ładnie się zapowiada i to co mówiłeś tez niezłe tylko u mnie rosyjski wsio przekreśla więc pozostaje czekać na polonizację.