Stalker

O co tu chodzi? Jeżeli ktoś z was grał lub widział prawdziwe RPG to już wiem. Dla tych co nie wiedzą to:

Zasady cz.1

1. Brak kostek.

2. Mistrz gry decyduje czy dana akcja się udała czy nie, biorąc pod uwagę wszystkie czynniki

3. Gracze biorący udział w sesji muszą opisać swoją postać, np.;

Imię: Pies(lub może to być imię z forum, bez nazwiska lub z nim to zależy od was)

Specjalizacja:Przewodnik

Opis zewnętrzny: Krótko obcięte włosy, zielone oczy, ogólnie wzbudzający zaufanie wygląd.

Opis wewnętrzny/charakteru: miły, lecz dosyć szybko się irytuje. Nienawidzi czekać.

Uzbrojenie[uWAŻNE, uzbrojenie (chodzi o broń) może wykraczaj poza grę, byle było dobrze wpisane, czyli do AK 47 nie wkładamy amunicji od Barretta :P]

Broń - AK 47

Amunicja - Nabój 7,62 x 39 mm, 3 magazynki

Kombinezon - zwykły kombinezon Stalkera

Maska - brak

Plecak - mapa Zony, 3 butelki wody, jedzenie na 4 dni

Specjalizacje do wybory:

Przewodnik, Strzelec, Lekarz, Naukowiec, Łowca, Handlarz.

To była tylko podstawowa “karta” gracza. Im więcej informacji tym lepiej. Dla osób umiejących rysować można wkleić rysunek/ szkic waszego Stalkera.

Potrzebuję jeszcze 1-2 mistrzów gry. Proszę się tu zgłaszać.

Zasady cz. 2

1. Realizm, czyli nie wolno oskórować zwierzęcia bez noża.

2. Jeśli na sesji nie będzie forumowicza który “obsługuję” postać to gra toczy się bez niego, aż do czasu kiedy przyjdzie.

3. Prosił bym o to by zdania wypowiadane były zapisywane kursywą. Niekonieczne jest już używanie myślników.

Przykładowa sytuacja:

Pies - podszedł do zwłok bandyty i zaczął je przeszukiwać. [sTOP nie piszesz jako gracz co tam znalazłeś o tym decyduje mistrz gry]

MG - Pies znalazł 3 naboje do Shoutguna.

Pies - ten biedak ma przy sobie tylko to!

Mistrzowie gry będą oczywiście też realistyczni, czyli jeśli bandzior strzelał z pistoletu to takowy przy nim znajdziemy.

Karty postacie zostaną wklejone do 1 posta i tam przez mnie modyfikowane. Dodają lub zmniejszając ilość przedmiotów w plecaku.

Czekam na zgłoszenia do gry i na mistrzów :D!

Imię: Provokator

Specjalizacja:Strzelec, Handlarz

Opis zewnętrzny: Krótko ścięte włosy, niezbyt wysoki, brunet, niebieskie oczy.

Opis wewnętrzny/charakteru: szalony, lubi rozwalać, nie lubi nowych w zonie oraz nie znosi wojskowych stalkerów, bliski dla bliskich.

Uzbrojenie:

Broń Główna - Barret M82

Amunicja - 12,7 mm NATO, 10 magazynków

Pistolet - Glock 17

Amunicja - 9x19 Para, 200 sztuk.

Kombinezon - Egzoszkielet

Maska - Kominiarka

Plecak - mapa Zony, Coca Cola 2 l., Konserwa “Turystyczna”, 2 butelki czystej wody, 2 butelki wódki, okulary przeciw słoneczne, Ley’sy, 2 apteczki, noktowizor, latarka, maska gazowa GP-5, kompas, zegarek, lornetka.

Opis postaci:

Imię: Sasha Novaczenko

Specjalizacja: Łowca, Strzelec

Opis zewnętrzny: Zbielała od wichrów Zony twarz, liczne blizny, w tym jedna pod okiem, włosy długie, krótka bródka.

Charakter: Tajemniczy, małomówny stalker, nie lubi kotów i ich akcji.

Bronie:

Karabin:

H&K G36 z granatnikiem pod lufowym i tłumikiem.

359 pocisków 5.56x45 AP (Armour Piercing)

Pistolet:

H&K USP Compact

90 pocisków 9x18mm

Nóż:

Joker Olive Wood (NO11)

Ekwipunek:

Kombinezon SEVA

2 apteczki naukowców

10 bandaży

Butelka wódki Kozak

4 Konserwy turystyczne

Chleb

Noktowizor

Lornetka

Imię: Dino vel LordDino

Specjalizacja: Strzelec/ Lekarz (chciałem dać Handlarz ale już jest, a lekarza nie)

Opis zewnętrzny: Wzrost 176 krępej budowy ciała, włosy ciemny blond obcięte na “kadeta” krótka bródka, szkła kontaktowe, oczy piwne.

Charakter: Impulsywny choć w ważnych momentach potrafiący zachować zimną krew, posiadający zdolności przywódcze, szczery

Bronie:

Karabin snajperski:

WSSK “Wychłop” z osprzętem

40 sztuk amunicji snajperskiej STs-130PT kalibru 12,7mm.

Karabin szturmowy:

H&K G36 z lunetą i tłumikiem.

296 pocisków 5.56x45 AP (Armour Piercing)

Pistolet:

brak

Nóż:

brak

Ekwipunek:

Wojskowy kombinezon pancerny

10 apteczek naukowców

7 apteczek wojskowych

30 bandaży

15 pakietów leków popromiennych

Czteropak browara http://www.stalkerteam.pl/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/cool.gif

pół kilo podwawelskiej

kilogram kabanosów

2 Chleby

2 paczki orzeszków w czekoladzie

Noktowizor

Lornetka

Mapa Zony

Od MG - “Skrzynka z Defibrylator”

Opis postaci

Imię: Paolo Verebetti

Specjalizacja: walka w terenie

Opis zewnętrzny: zapuszczone do karku włosy przeplecione chustą wokół głowy, lekki zarost, brązowe oczy, dobrze zbudowany, wzbudzający chaos i zagrożenie.

Opis wewnętrzny/charakteru: odważny, chce dotrzeć do celu za wszelką cenę, polega tylko na samym sobie - niebezpieczne tereny to jego drugie imię, nic nie jest mu straszne.

Broń

Broń - Galil ARM, nóż bojowy, łuk z doczepianymi mini-granatami (20 sztuk), granaty odłamkowe RGD-5 (10 sztuk)

Amunicja - naboje 7,62 x 51 mm NATO, 6 magazynków

Kombinezon - ulepszony kombinezon Stalkera

Maska - brak

Plecak - 10 sztuk opasek uciskowych (jedzenie pozyskuje systematycznie)

Profesja

Łowca

Imię: Albert

Specjalizacja: strzelec

Opis zewnętrzny: 177 wzrostu, 75 wagi, krotkie brazowe wlosy, wysporotwany

Charakter: opanowany i malomowny

Bron i ekwipunek:

bron glowna:

scar l std mk16 mod 0

dodatki:

eotech 552

eglm

an/peq-2

bron boczna:

beretta 93r

mundur i oporzadzenie:

marpat, altamy, iba [wszystkie dodatki + plyty sapi 4lvl], fritz, lc2 + ladownice

ekwipunek:

noktowizor usmc generacji 2+, lornetka, 14 magazynkow do scara, 3 magazynki do beretty, 5 granatow he, noz kabar, apteczka pierwszej pomocy, 3 mre, 2 manierki z woda, spiwor, 2 miny clymore, zestaw do czyszczenia broni, duprolex

No mnie akurat nie będzie ale jak coś robicie beze mnie jak wrócę się dołączę albo może róbmy jak się ktoś pojawi to się wpisuje.

[_ Dodano : Pią 23 Paź, 2009_]

Pytania w stylu a ja i odpowiedzi na nie tutaj. Nie zaśmiecajcie sesji ile razy można powtarzać Wszelkie pytania i rozmowy wstawiamy tutaj. I prośba do administracji i moderatorów żeby troszkę porządek trzymali od czego tu jesteście??

Ogłaszam, że dzisiaj sesja o 20.00.

wlasnie kiedy bedziemy mogli zagrac ???

Niedawono zrobiłem karte gracza i jestem ciekaw kiedy będzie rozpoczencie gry bo chciałbym już zagrac?

Tak co robicie? Elvis jest szefem ale możesz go zastepowac kiedy go nie ma

Z tej próbnej poprzednio nic nie wyszło. No i nie wiem co teraz mamy zrobić jak stoimy przed obozem Powinności??

Jak chcecie to mogę wam zrobić sesje próbną

Hah, nie wiem czy wiesz, ale sesję próbną już robiłeś.

trochę (dużo) przesadziłeś

Po co? Rozdałem 25 punktów.

Jak chcecie to mogę wam zrobić sesje próbną. Tylko Elvis zrób jeszcze raz swoje statystyki, bo trochę (dużo) przesadziłeś. Przewodnik ma broń. Makarowa.

I jak tam nasza sesja bo chyba projekt zginął śmiercią naturalną.

No to możemy zaczynać , niech mistrzowie gry coś fajnego wymyślą (na początek może pijawka:D)

Cholerka chyba będziecie musieli zacząć beze mnie bo jutro wyjeżdżam i nie będę mógł uczestniczyć więc jak coś nie wkurzajcie się, że mnie niema.

Chyba nikt nowy na razie się nie zgłosi. To więc kto i kiedy będzie prowadził tę sesję? Bo jeśli temat ma stać na marne, prędzej czy później pójdzie do kasacji.

Wreszcie ktoś mnie rozumie! O to chodzi najpierw macie słaby sprzęt ale później…

Moge sobie wybrać, ale chce zacząć trudniej, a potem dokupić jakiś sprzęcior lepszy. A wrazie czego Wy będziecie mnie osłaniać.

To przewodnik nie posiada żadnej broni??

Ale on jest przewodnikiem…

Wojtek wybierz sobie jakąś bron chyba , że wolisz a Makarowem biegać.

Z filmu Rambo :smiley: Podobno istnieje taka broń w rzeczywistości.

Broń główna - wojskowy łuk z granatnikiem (30 strzał + 20 granatów)

Nie chce się czepiać, ale skąd takie coś wytrzasnąłeś?:wink: