W porównaniu do i3 530, którego miałem wcześniej, to różnica jest spora i widać to w grze. Kupiłem go na allegro za 300 zł. Był też tańszy, ale zagapiłem się i przegrałem licytację.
, kieszenie na dyski skutecznie blokowały dostęp wdmuchiwanego powietrza do wnętrza obudowy. Wywaliłem je, a dyski zamocowałem wyżej (dodałem tam 2 wentylator z frontu) na frotkach do włosów, które podprowadziłem córce. Miałem to zrobić bardziej estetycznie, ale mi się nie chce. Ważne, że jest cicho i przewiewnie. Miało to wyglądać tak -
Zadam tutaj pytanie - eksperymentując z systemami zauważyłem w programie - Hard Disk Sentinel, że na Windows 7 dysk SSD działa z wydajnością 80%. Coś mu tam nie pasowało, czy czegoś brakowało. Natomiast na Windows 10 wydajność wynosi 100%. Tak ma być? Dlaczego na W7 spada wydajność SSD?
Tak moim skromnym zdaniem powinieneś poczekać z testami na nowa platformę.
Bierz poprawkę, że Twoja poprzednia płyta nie słyszała o dyskach SSD.
Wielu wiesza psy na 10tkę ja przesiadłem się dawno i nie zmieniłbym teraz na 7kę.
Dodatkowo do mierzenia wydajności SSD bardziej nadaje się CristalDiskInfo.
Tak moim skromnym zdaniem powinieneś poczekać z testami na nowa platformę.
Teraz nic nie testuję. W ogóle nic nie robię, tylko używam Opery do przeglądania internetu. Te moje spostrzeżenia dotyczą początkowego okresu po zakupie SSD. I ciekawi mnie dlaczego wydajność SSD na W7 wynosi 80%.
Jeśli chodzi Ci o tą wydajność:
Przyczyną może być to, że może 10tka jest lepiej dostosowana do SSD niż 7 która jes dużo starszym systemem
ale to tylko moje gdybanie.