Sacharow (Jantar) chce to sprzedać za 3 Korale Mamusi - czy to się opłaca kupować ![]()
Karabin Gaussa dostajesz od Ducha za wypełnienie konkretnych zadań. Duch daje szybkostrzelny Gauss, który nie ma sobie równych w modzie. Minus to brak lunety. Jeżeli kupisz u Sacharowa być może będzie z lunetą, ale będzie bardzo wolno strzelał.(użycie w ukryciu jako snajper). Wyśmienita broń na duże mutanty i gości w exoszkieletach. Wszystko zależy na jakim jesteś etapie gry. Amunicję sprzedaje profesor na Jantarze i Siak na Radarze.
Karabin Gaussa dostajesz od Ducha za wypełnienie konkretnych zadań. Duch daje szybkostrzelny Gauss, który nie ma sobie równych w modzie. Minus to brak lunety. Jeżeli kupisz u Sacharowa być może będzie z lunetą, ale będzie bardzo wolno strzelał.(użycie w ukryciu jako snajper). Wyśmienita broń na duże mutanty i gości w exoszkieletach. Wszystko zależy na jakim jesteś etapie gry. Amunicję sprzedaje profesor na Jantarze i Siak na Radarze.
Ale u niego napisane jest strzelba a nie karabin:P
Zapisze się i sprawdze co to jest jak bez celownika to zrezygnuje zzakupu ![]()
Niestety okazało się że masz racje .
Karabin jak ze zwykłej gry wole Wała
Wczoraj miałem okazję wypróbować karabin Gaussa od Ducha na jednym z nowych stworów - Bibliotekarzu. Zespawnował mi się po raz drugi podczas gry na Bagnach (przejście mostek z posterunku Diakona w stronę cerkwi Bandytów).
Wynik - rewelacja 4 do 5 strzałów i po nim ![]()
Niemniej jednak ten numer przejdzie tylko z Gaussem od Ducha - szybkostrzelność zwykłego Gaussa jest zbyt wolna, by przeżyć takie spotkanie twarzą w twarz.
Poza tym jest to broń (oba Gaussy), która kładzie te upierdliwe Połamańce jednym strzałem ![]()
Niemniej jednak ten numer przejdzie tylko z Gaussem od Ducha - szybkostrzelność zwykłego Gaussa jest zbyt wolna, by przeżyć takie spotkanie twarzą w twarz.
Poza tym jest to broń (oba Gaussy), która kładzie te upierdliwe Połamańce jednym strzałem
Za to właśnie kocham tego Gaussa…za Połamańce…
… mimo ,że bez lunety jest najlepszy. W galerii Soljanki są fotki pokazujące skutecznośc tej broni wybiłem 2 stadka…23 pseudopsy w Zapomnianym Lesie…27 ślepych psów na Niezbadanych Terenach…
Ale u niego napisane jest strzelba a nie karabin
Strzelba Gaussa to Crysis, nie przypominam sobie tej broni w modzie…![]()
Zajrzyj do Sacharowa to zobaczysz że ma to w Ofercie !
Sprawdźcie czy można zamontować do niego którąś optykę, w Soljance jest kilka rodzajów trzeba pobiegać po handlarzach.
Sprawdźcie czy można zamontować do niego którąś optykę, w Soljance jest kilka rodzajów trzeba pobiegać po handlarzach.
Na razie ugrzązłem na dobre na CEA 2 (wczoraj kopnąłem w cztery litery Świadomość Z
). Jak tylko wrócę do Zony to zajmę się tym pomysłem - ciekawe, że nikt wcześniej na to nie wpadł …![]()
No ale czasem trzeba bardziej militarnego podejścia do rzeczy Vorenusie ![]()
Zajrzyj do Sacharowa to zobaczysz że ma to w Ofercie !
Łobuz jeżeli możesz zrobić fotkę z tym błędnym opisem w dialogu to daj i Trurl3 poprawi na karabin, jeżeli po zakupie dostajesz normalny karabin Gaussa.
Niestety nie daje się zamontować optyki na Gaussie Ducha (a szkoda
)
Sprawdziłem następujące celowniki:
-
PSO-1
-
SUSAT
-
ACOG
Nie sprawdziłem jeszcze celownika dedykowanego pod M16, ale raczej czarno to widzę. ![]()
EDIT:
- optyka dedykowana pod M16, też nie daje się podczepić do Gaussa Ducha.
Zobacz jeszcze u techników w barze czy go nie z ulepszą?
Zobacz jeszcze u techników w barze czy go nie z ulepszą?
Jak tylko będę przechodził przez Bar, to wpadnę do techników z wizytą ![]()
Dopiero co z CEA 2 wróciłem i na Jantar zaniosłem torbę Sacharowowi ![]()
A teraz na ATP i do Prypeci na dachy, medalionu Doktora szukać …
Optyka do tego Gassusa zrobiłaby z niego super-broń, tylko amunicji w Zonie za dużo nie znajdziesz. O medalion się nie martw - jak znajdziesz już teleport to medalion będzie tylko formalnością.
Optyka do tego Gassusa zrobiłaby z niego super-broń, tylko amunicji w Zonie za dużo nie znajdziesz. O medalion się nie martw - jak znajdziesz już teleport to medalion będzie tylko formalnością.
No i pewnie właśnie dlatego autorzy Solianki nie dali możliwości dołączania do niego optyki ![]()
Trudność w zdobyciu do niego amunicji jest kolejnym takim elementem limitującym częstotliwość używania Gaussa.
Gdyby było inaczej, to prędzej czy później każdy z grających w Soliankę biegałby tylko z Gaussem od Ducha i nie musiał obawiać się czegokolwiek (no może radiacji
).
Od biedy myślę, że dałbym radę zmusić grę (grzebiąc w konfigach broni) do tego, by dołączyć optykę do tego Gaussa, ale chyba tego nie zrobię z szacunku dla Twórców tego wspaniałego moda.
Namiar na przejście ATP-Prypeć od Sacharowa dostałem ![]()
Dziś siedzę do późna w pracy, więc chyba dalszy ciąg Solianki od jutra, niestety ![]()
Technicy w Barze też nic z Gaussem Ducha nie potrafią zrobić ![]()
Wnioski:
- optyki nie da się do niego dołączyć (bez grzebania w konfigach broni)
- technicy w Barze nie potrafią jej modyfikować.
- Gauss Ducha jest taki, jakim go Autorzy moda stworzyli (czyli bez optyki) i albo go ktoś polubi, albo nie

Gdyby było inaczej, to prędzej czy później każdy z grających w Soliankę biegałby tylko z Gaussem od Ducha i nie musiał obawiać się czegokolwiek (no może radiacji ).
Dokładnie… broń Ducha jest wystarczająco groźna i bez optyki. Celowo nie dodano lunety..byłoby to dużym błędem i zachwiało równowagę wśród broni.
Podajcie mi nazwę tej broni jaka jest w plikach broni lub unikatowych a spróbuję pokombinować z podpięciem celownika.Ewentualnie można zrobić takie cuś:
zoom_enabled = true ; (on,off)zoom mode (right mouse button)
scope_zoom_factor = 17.142857 ;G-36 Standart 3,5X ; fov for zoom mode
scope_texture = wpn\G-36
scope_name = wpn_addon_optik ; section name for the attachable scope
inv_grid_x = 86
inv_grid_y = -5
Poszukaj w pliku dodatki jeżeli jest jakaś luneta to dołożysz jeżeli nie ma to nic z tego to co ci wkleiłem jest z tajnych ścieżek 2.