Świadomość

Może i wróżyła, ale nie będę ryzykował. Ciekawe co Avast znalazłby ?

AVG i ESET czysto.

Wierzę temu, który znajduje. 360 Total znalazł mi trojana na oryginalnej płycie Silence Hunter 3, na przykład. I co miałem biedny zrobić ? Nie wgrałem i stukam w SH4, choć gorszy.

Twój wybór. Ale to tak jak kierowanie się posiadaną auto nawigacją… kieruje cię na most którego nie ma. Nie ufam antywirom, rosyjskie mody nigdy nie miały wirusów i nigdy nie infekowały kompa. Nigdy!

Zawsze kiedyś może być ten pierwszy raz :grin:

Ale zgadzam się, że tutaj akurat to klasyczny przykład “false positive”

No i akurat 360 Total Security to nie jest jakiś wybitny antywirus/program zabezpieczający :face_with_tongue: Akurat pod tym względem Chińczykom nie ufam :face_with_tongue:

1 polubienie

To jest mój drugi mod w którym wyskoczył wirus (na kilkadziesiąt ściągniętych) . Może w trakcie przesyłu coś złośliwie i skrycie przyczepiło się ? Jeżeli nie, to zostaje tylko błędny odczyt pliku przez antywirusa. Ale czy aż tak pomyliłby się ?

Też złapałem wirusa przejmującego kontrolę nad komputerem i przekierowującego na stronę “burdelową”, bez możliwości wyjścia i ustawiania stronki jako startowej. Dopiero ściągnięcie specjalnego “oczyszczacza” potrafiłem się go pozbyć. Ale było to po ściągnięciu moda z torrenta.

Dlatego od tamtej pory mody na torrentach są dla mnie “be”. Omijam je szerokim łukiem.

Każdy ma wolną wolę jak ściągać mody, ale ja odradzam torrenty nie będące akceptowane przez autora moda i nie znajdujące się na jego stronie.

Ja kiedyś po instalacji systemu i instalacji antywira (komp nie był podłączony do sieci) zostałem powiadomiony o wirusach w office-sie :blush: Antywir (też tam jakiś z tych mniej popularnych) był wyczulony nawet na makra z worda. :grin:

Też podejrzewam, że tutaj to fałszywy alarm. Szczególnie, jeśli moda pobierałeś z “oficjalnych” stron z modem, chyba, że zawędrowałeś na jakieś dziwne strony szukając linków to kto wie.

W opisie instalacji pisze że mod i patche do niego winny być rozpakowane w formie gamedaty, a pobieramy  pliki exe. moda i pozostałe, nie ma rozpakowanych plików. tylko pliki instalacyjne exe. Także jest błędnie podane że pobieramy rozpakowane pliki moda do zwykłej gamedaty.

Może jest jeszcze możliwość pobrania tego moda tak jak pisze #1 

Mod w wersji pełnej wstawił kolega  : https://mega.nz/#!iU9HzTKB!jOxoODcxiC8AH-ufySB6SUW4tC4sRKn6uaLvYpWIb30 Jest to wielkie ułatwienie, nie nastręczające trudności w ewentualnej instalacji. Możliwe, że gdzieś w internecie znajdą się wersje w gamedeata, ale osobiście wątpię - mod jest bardzo kapryśny  (na Kordonie na pewnym etapie gry następują bezlogowe wyloty z częstotliwością co około 30 s.) i niewielu go ukończyło. W związku z problemami modderzy porzucili swoje dzieło i zamknęli nawet swoją stronę.

Kurcze pieczone wypakowałem pliki i wrzuciłem do STALKERA a tu taki error

FATAL ERROR

[error]Expression : assertion failed
[error]Function : CEngineAPI::Initialize
[error]File : E:\stalker\sources\trunk\xr_3da\EngineAPI.cpp
[error]Line : 58
[error]Description : hRender