Świadomość

Moje gratulacje. Szkoda, że nie mam tej starej wersji 7.4, tylko najnowszą 8.5. Możesz podać dokładny sposób instalacji?

Instalacja standardowa setup exe wskazałem folder gry i poszło dalej jak spłatka. Na początku mojej gry miałem w tyldzie wszystko na czerwono odnośnie postaci i muzyki. Ale teraz wyszedłem już z podziemi Agropromu i jest już ok.

Ostatnie pytanie - zainstalowałeś tego moda na polskim Stalkerze SoC czy rosyjskim?

Smox Osoznanie ver 7 http://stalker-land…585/115-1-0-802 lub ver 7.3 http://stalker-eyes.ru/load/2/5/s_t_a_l_k_e_r_quot_osoznanie_mod_v7_3_quot/5-1-0-125.

Ten mod Osozanie instaluje się w całości sam i nie jest to tylko gamedata, mod ma swoją podstawkę ver. 1.0.0.0.5. Mod ver 7.0 patch 4, tak jest opisany. Jest misja na początku zabić Striełoka, tak, że gra kompletna i bardzo stabilna. Wczytuje się bystro pięknie chodzi. Myślę, że warta zainteresowania. Pobrałem go, podobnie jak @waler11, z torrenty*org od Diadamosa. Można też grać w podstawkę, naciskając odpowiedni klawisz. To uniwersalny komplet.

To wszystko wyjaśnia. Dzięki Mietek. Wyjaśnia, ale nie rozwiązuje problemu z instalacją najnowszej wersji v.8.5 moda na polskiej podstawce.

Powiem tak misje mam a dlaczego taką wersje? U mnie gra chodzi bez błędów i kolejny dowód oraz ciekawostka zgadnijcie co to za cudo? i jak widać misje są.

@waler11 odgadłem co to za “cudo”. To artefakt włożony w slot na pistolet i można go uaktywnić. I co, zgadł metek? Jak tak, to ile jajek wygrałem?

Aktywacja artefaktów, czyli tworzenie z nich anomalii, to “stary” pomysł. Ja pierwszy raz spotkałem się z tym w modzie ABC Inferno z 2009 roku. Pojawia się on w różnych modach.

TO nie jest artefakt tylko mina zrobię popołudniu fotkę i wrzucę tu i jeszcze jedną rzecz o pochodzeniu nie mam pojęcia i nie wiem do czego ona służy

Smox to wersja 7.3 nie mogę nigdzie znaleźć linka do patcha 4.

TO nie jest artefakt tylko mina zrobię popołudniu fotkę i wrzucę tu i jeszcze jedną rzecz o pochodzeniu nie mam pojęcia i nie wiem do czego ona służy

@waler11, zrobiłem screeny, pierwszy to artefakt “Kamienna krew”, a drugi “Kamienny kwiat”. Wygląd identyczny, więc jajka na Święta szykuj i koniec z wykrętami. Ale jak się dobrze przyjrzeć, to Ty masz minę, bo jakoś czerwienią przebija. Porada: aktywuj ją gdzieś i zobaczysz efekt, tylko blisko nie stój, bo zobaczysz efekt tylko z góry…

Jest taka sprawa. W tym modzie Osozanie ver 7.0 nie ma normalnej pełnej gamedaty, jest skąpa, bo chyba reszta jest w plikach db. Czy ktoś może te db pliki zrobić normalnie, żeby były do wglądu, tak jak w normalnej gamedacie innych modów? Chciałbym sobie wstępnie pospolszczać to co jest możliwe, a nie mam dostępu do tego, jak w we wcześniejszych modach. Czy jest taka możliwość, by sobie w nich poszperać?

Pobierz program do rozpakowywania plików gry, powinien być w temacie o rozpakowywaniu plików. Napisz jak rozpakujesz.

Ok jak mówiłem oto one 2 zdjęcia jedna to mina a druga to nie wiem co to jest i do czego służy

Waler jakim programem rozpakowywałeś gamedaty.db moda bo masz moda w formie normalnej gamedaty?

Rozpakowanie gamedat.db nie stanowi problemu. Program podany przez Raven na początku tego tematu, sprawdza się na 100%. Schody zaczynają się gdy trzeba złożyć to wszystko w jedną, działającą gamedatę.
Waler - ta druga, to też jest mina, tylko inna. Zapisz sobie grę i ustaw ją w jakimś “chodliwym” miejscu.

To znaczy nie daje rady połączyć tych gamedat w jedną działającą?

To jest dość skomplikowane a to dlatego że w tej wersji 8.5 musi być gdzieś jakiś błąd który nie odpala dalsze pliki gry. Bierze podstawkę i całą resztę ale misji nie ładuje. Kolejnym problemem tego moda jest złożoność plików gamedata. Jak by to ująć nie można dokonywać podstawowych zmian takich jak udzwig czy skok itp. Powoduje błędy i wywala do pulpitu. Próbę taką podejmował Metek58 i odpalenie nie poszło w zamierzonym celu. Następną sprawą jest brak tekstu do tłumaczenia, jest to tak zrobione jak by mod miał to wszystko w sobie nic do edytowania plików tam nie ma. Tak bynajmniej jest u nas.A jak to wygląda na waszej wersji nie wiem . Może te pliki trzeba okroić tylko do tego co potrzebne do grania a resztę powoli dokładać i obserwować co się dzieje w grze. W inny sposób nie mogę pomóc. My także tak robimy metodą prób i błędów. Pozdrawiam

Rozpakowanie gamedat.db nie stanowi problemu. Program podany przez Raven na początku tego tematu, sprawdza się na 100%. Schody zaczynają się gdy trzeba złożyć to wszystko w jedną, działającą gamedatę.

Waler - ta druga, to też jest mina, tylko inna. Zapisz sobie grę i ustaw ją w jakimś “chodliwym” miejscu.

Racja @smox, to mina, o nazwie “bomba paliwowa”, rozwinięta wersja “koktajlu Mołotowa”.

To metek jednak nie miałeś racji zaraz sprawdzę w barze jakie to cudo ma kopa. Jest tu wiele takich niespotykanych rzeczy trzeba chodzić po handlarzach a powiem tak że mają istne cuda.