*```
Expression : error handler is invoked!
Function : handler_base
File : E:stalkersourcestrunkxrCorexrDebugNew.cpp
Line : 753
Description : std: out of memory
Wywala mnie przy starcie. Mógłby ktoś pomóc? 
*```
Expression : error handler is invoked!
Function : handler_base
File : E:stalkersourcestrunkxrCorexrDebugNew.cpp
Line : 753
Description : std: out of memory
Wywala mnie przy starcie. Mógłby ktoś pomóc? 
Pomagam - wpisz w wyszukiwarkę “out of memory” - nie pamiętam, gdzie, ale temat powtarzał się wielokrotnie.
Właśnie zaliczyłem mega załamkę… :wallbash: :wallbash:
Mod mam w całości spolszczony, a dodatki ode mnie zintegrowane.
Zacząłem w niego grać po polsku, żeby sprawdzić, czy wszystko zaskoczy jak należy i kwesty Jurka będą działać i co …
No i mówiąc po staropolsku “rzyć”.
Udało mi się wejść do Doliny Mroku - kwest na likwidację Dzika i wejście do Lab X-18, ale nie daje się ani tam wejść, ani wyjść z Doliny na inną lokację. Za każdym razem przy próbie przejścia mam CTD, a gra nie tworzy przy tym nowego autosejwa z wejścia na nową lokację - i kiszka :ermm:
w logu nie ma FATAL ERROR, a jest tylko coś takiego:
*```
stack trace:
001B:06149A9B xrGame.dll
Jak ktoś wie o co chodzi, proszę o pomoc, bo inaczej miesiąc roboty wyląduje w koszu 
Właśnie zaliczyłem mega załamkę… :wallbash: :wallbash:
Mod mam w całości spolszczony, a dodatki ode mnie zintegrowane.
Zacząłem w niego grać po polsku, żeby sprawdzić, czy wszystko zaskoczy jak należy i kwesty Jurka będą działać i co …
No i mówiąc po staropolsku “rzyć”.
Udało mi się wejść do Doliny Mroku - kwest na likwidację Dzika i wejście do Lab X-18, ale nie daje się ani tam wejść, ani wyjść z Doliny na inną lokację. Za każdym razem przy próbie przejścia mam CTD, a gra nie tworzy przy tym nowego autosejwa z wejścia na nową lokację - i kiszka :ermm:
w logu nie ma FATAL ERROR, a jest tylko coś takiego:
*```
stack trace:
001B:06149A9B xrGame.dll
Jak ktoś wie o co chodzi, proszę o pomoc, bo inaczej miesiąc roboty wyląduje w koszu 
Nie wiem, o co chodzi. Nie mam też pojęcia, co się skopało, stąd być może moja podpowiedź będzie błędna. Ale powiedz - czy możesz do “czystej” wersji dokładać poszczególne dodatki po kolei, i sprawdzać? Jak się na którymś wyłoży, to znak, że trzeba go obejrzeć..
Ja miałem takie wyloty w OOP. Mi pomogło zmniejszenie rozdzielczości i szczegółów graficznych. Generalnie sądzę, że to przeładowanie silnika. Po prostu gra sobie nie radzi z tym co tam włożyłeś. Ale też wcale nie znaczy, że to twoja wina. Trzeba by najpierw sprawdzić jak się zachowuje czysty mod.
Wszystkie elementy sprawdzałem każdy z osobna i potem razem do kupy na Kordonie.
Cały pic polega na tym, że jeszcze na tym etapie gry moich dodatków nie ma…
Dopiero uratowanie Krugłowa i doprowadzenie go do przejścia na Jantar bedzie uruchamiało Jurka i jego kwesty.
Ale może kierunek myślenia podsuniety przez Kobala jest słuszny.
Jutro to sprawdzę i dam Wam znać
Pomysł Kobala nie zadziałał. Nadal mam ten sam błąd.
Muszę wrócić do etapu testów na wersji RUS i zobaczyć, czy coś takiego mi się trafi w tym samym miejscu gry. Jeśli tak, to niestety nic z tego nie będzie.
Moja wina, że zabrałem się za polonizację moda, bez wstępnej oceny jego działania.
To już drugi mod, po Powiewie Wolności, z którym zaliczam takiego zonka już po skończeniu tłumaczenia.
Więcej się za tłumaczenie żadnego moda nie biorę, dopóki ktoś, albo ja sam, nie przejdzie go conajmniej w 60% po RUS !
Niestety w wersji RUS moda też jest ten sam błąd. I zawsze dzieje się to w Dolinie Mroku…
Może coś mi się źle wypakowało z tych zakichanych plików .db…
Sam już nie wiem.
Na razie wygląda to na zmarnowaną moją robotę :wallbash:
Pomysł Kobala nie zadziałał. Nadal mam ten sam błąd.
Muszę wrócić do etapu testów na wersji RUS i zobaczyć, czy coś takiego mi się trafi w tym samym miejscu gry. Jeśli tak, to niestety nic z tego nie będzie.
Moja wina, że zabrałem się za polonizację moda, bez wstępnej oceny jego działania.
To już drugi mod, po Powiewie Wolności, z którym zaliczam takiego zonka już po skończeniu tłumaczenia.
Więcej się za tłumaczenie żadnego moda nie biorę, dopóki ktoś, albo ja sam, nie przejdzie go conajmniej w 60% po RUS !
Niestety w wersji RUS moda też jest ten sam błąd. I zawsze dzieje się to w Dolinie Mroku…
Może coś mi się źle wypakowało z tych zakichanych plików .db…
Sam już nie wiem.
Na razie wygląda to na zmarnowaną moją robotę :wallbash:
To nie to… Tam chodzi o sejwy, które są uszkodzone, a u mnie nie daje się zrobic sejwu, ani autosejwu przy przejściu na inną lokację.
To musi być co innego…
Spróbuję jeszcze jakoś tą spakowaną wersję odpalić i zobaczę, czy też się posypie.
Szkoda mi tak spuścić do klopa prawie miesiąc roboty, nową postać i tych kilka ciekawych kwestów…
Sorry, ale zapytam - czy sprawdzałeś na 1.0005 i1.0006? i tu jeszcze znalazłem info:
Требуемая версия игры : 1.0005-1.0006 (возможно несовместима с серебрянным или золотым изданием - не проверял