Od pewnego czasu zaczęło mi dokuczać nie przyjemne syczenie w głośnikach lub słuchawkach podczas uruchomiania podstawek Stalkera. Wcześniej mi to nie przeszkadzało ale teraz zaczyna zastanawiać i denerwować coraz mocniej.
Syczy tylko na ekranach powitalnych/menu podstawek bez względu na załadowanego moda czy bez niego. Potem znika gdy już załaduje się gra.
Próbowałem zmieniać ustawienia Realteka, opcje dźwięku podstawek. Syczenie nie ustępuje.
Proszę o radę i pomoc.
Zakłócenia są spowodowane przenikaniem sygnału (w tym wypadku tzw. szumów) przez układy filtrujące karty dźwiękowej. Obawiam się że jeśli nie pomoże reinstalacja sterowników to przyjdzie Stasiu Ci z tym żyć dalej…
Sprawdź jeszcze czy izolacja przewodów jest cała.
Tak, sprawdzałem przewody już wcześniej bo natknąłem się na podobny temat w necie. Reinstalowałem stery jak najbardziej. Czyli np. zakup karty dźwiękowej by pomógł?
Aby wyeliminować możliwość wysłużonych (lub słabych poprostu) układów karty trzeba by najpierw sprawdzić ją na innym kompie - wtedy dopiero będziesz miał pewność że “wina” leży właśnie po stronie karty dźwiękowej.
Czy to aż tak przeszkadza aby zmieniać kartę?
To mój komp: Komp Pacjenta
Co mogę zrobić by zniwelować do zera to syczenie. Nie sądzę by po roku i 5 miesiącach karta była wysłużona. To nowy praktycznie nowy komp.
Nie umiem na to pytanie odpowiedzieć.