Symulatory pola walki: ARMA, IF oraz ciekawe mody i mody typu S.T.A.L.K.E.R do ARMA II CO

Kolejne ponad sto godzin przegrane w misję do ARMA 3. Rok gry za nami pojawia się coraz więcej addonów, modów a za tym idą ciekawe, trudne i świetne misje/kampanie. Teraz chcę przedstawiać Wam misję w które warto zagrać, wszystkie misję można grać w trybie sp/coop.

Misja którą chcę przedstawić nosi tytuł :“Gdzieś w Syberii” a pobieramy ją z linka**http://www.armaholic.com/page.php?id=26914**. Misja typu sp/coop maksymalnie do 4 graczy. Potrzebne dodatki to zestaw map do ARMA 3, FIX do zestawu map oraz mapa/wyspa Thirsk która jest niezwykle klimatyczna. Gra przewidziana na 2-5 godzin w zależności od stylu gry. Ogólnie misja postapokaliptyczna dla fanów klimatu pos-apo. Osobiscie nie grałem ale mam pobraną i zagram.

Wszystkie linki do wymaganych dodatków znajdziecie pod podanym linkiem do misji, na samym dole strony. Uwaga aby rozpakować pobrany A3MP(paczka z mapami) musicie miec pobraną najnowszą wersję WinRara ponieważ 7zip pokażę błędy oraz starsze wersje WinRara pokażą błędy, najlepiej moda pobierać z torrenta.

Najlepsze są trudne misję, szczególnie misję typu sp/coop gdzie brak jest zapisu stanu gry. Wszystko zależy od czasu reakcji im krótszy tym lepszy, doboru broni, celownika. Najważniejszym elementem przed strzałem jest prawidłowe celowanie. Jeżeli zrobimy to dobrze to przeciwnik pada po pierwszym strzale. Inną metodą likwidacji przeciwnika jest ostrzał pozycji, zużyjemy więcej amunicji ale któryś z pocisków zlikwiduje przeciwnika. Wczoraj wieczorem rozgrywałem jedną z misji z warsztatu typu sp/coop w której mamy zlikwidować silne ugrupowanie przeciwnika, dysponujemy czterema operatorami, brak zapisu. Restart czterokrotny i dopiero za piątym razem osiągnąłem konkretne rezultaty choć zginąłem i misji nie ukończyłem to mam rozpoznanie miejsc i siły przeciwnika. Kolejny raz rozgrywanie misji ułatwia opracowanie odpowiedniej taktyki i strategii. Najlepsze są trudne misje, nie wolno się zrażać, pamiętam jak jedną misję ogrywałem ok 60 godzin aby za 7 razem ją przejść. Nie nudziło mi się ponieważ wiedziałem z jakiej strony może nadejść przeciwnik. ARMA ma tak skonstruowane misję że za każdym razem możemy stosować różną taktyke, pójść inną stroną i zaatakować przeciwnika od jego najsłabszej strony. Przy misjach sp/coop należy pamiętać aby na samym początku nie stracic ludzi z oddziału i zadać przeciwnikowi największę straty.

Dla lubiących trudne misje prezentować będe spis misji z warsztatu steam ARMA 3 w które warto zagrać, są to misje sp/coop czyli można grać solo, jest możliwość wyboru członka zespołu jakim chcemy grać. Należy pamiętać że w misji nie ma możliwości zapisu stanu gry, czyli trzeba celnie strzelać a jeżeli zginiemy to kontynuować grę kolejnym żołnierzem. Uwaga w misjach jest ukryta “niespodzianka” której działanie rozpoczyna się po uzyskaniu przez nas przewagi na polu walki, trzeba się spieszyć aby “niespodziankę” wyelminować.

Linki do pobrania misji z warsztatu:

http://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=172711640

http://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=173646774

http://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=174857715

“Niespodziankę” znajdziecie w misji 2 i 3, misja pierwsza jest stosunkowo prosta. Typ misji:znajdź, zabji/zniszcz, ucieknji. Osobiście misję 1 i 2 ukończyłem, obecnie będę rozgrywał misję 3. Przeciwnicy są rozrzuceni na całej mapie, dodana wirtualna zbrojownia z której warto skorzystać zmieniając broń, dodając celownik termowizyjny, tłumik co zapewni nam przewagę na polu walki i pozwoli wykryć z daleka pozycję przeciwnika. Średni czas przejścia misji: 

misja 1 to ok 3-4 godziny;

misja 2 to ok 3-4 godziny jeżeli elminujemy przeciwników rozrzuconych na mapie i ok 1,5 godziny jeżeli wyelminujemy “niespodziankę” a potem przeciwników na mapie;

misja 3 to ok 3-4 godziny choć jeszcze nie przeszedłem to po zapoznaniu się z mapą i zadaniami przeciwnicy są na obszarze całej mapy i należy ich wyelminować.

Jeżeli ktoś jest ciekawy rozgrywki to zapraszam do testowania.

Przydatna strona z plikami dużych modów do ARMA 3 i ARMA 2/OA/CO https://dev.withsix.com/projects/lib-issue-tracker/files oraz http://chrome://mega/content/secure.html#F!BlA2UbZJ!4pO8KhEUrhFbpalc6II2NA - najlepiej aby pobierać to mieć konto na mega.nz.

Już ponad 700 godzin rozegranych w ARMA 3. Kolejne z zapowiadanych DLC zostało wydanych. Dodaje dwa śmigłowce, zmienia technike lotu oraz wprowadza możliwość strzelania z pojazdów w czasie jazdy, oprócz tych zmian wiele innych zmian do gry. Dla tych którzy jednak będą chcieli spróbować gry w najnowszą ARMA 3 ważna informacja: został wydany jeden z najlepiej opracowanych modów do ARMA 3 czyli RHS do pobrania z http://www.armaholic.com/page.php?id=27152. Paczka ma wielkość 1,8 GB ale wartą pobrać tego moda. Mod zawiera dwa osobne mody dodające jednostki armii USA i armii Federacji Rosyjskiej wraz z uzbrojeniem, wyposażeniem i sprzętem uzbrojenia(pojazdy, śmigłowce i czołgi). Na warsztacie steam jest coraz więcej misji pod RHS a “walka” jednostkami z tego moda jest ciekawa. Wiele misji wymaga modów dodających mapy z ARMA2/OA/CO oraz mapy z ARMED ASSAULT czyli ARMA1. Pod względem wielkości są to wielkie mody zajmujące po kilkanaście giga na dysku ale warto je mieć zainstalowane gdyż diametralnie zmieniają rozgrywki. Mody do pobrania z armaholica. Osobiście mam zainstalowanych ponad 180 modów/addonów które są konieczne do gry w misje z warsztatu ARMA3.

Sam warsztat steam to pnad 10 000 różnego rodzaju misji, addonów i kampanii które możemy pobrać i uruchomić bezpośrednio z poziomu samej gry za pomocą zamontowanego w ARMA3 lauchera, osobiście używam zewnętrznego lauchera który pracuje bezproblemowo.

Jeżeli jeszcze nie wiecie jaki jest ciekawy tytuł do gry to polecam ARMA3. Sam gram już ponad rok w ARMA3 i dla mnie to  gra która dzięki dostępnym misjom jest różna za każdym uruchomieniem a nawet grając po raz n w tą samą misję możemy grać zupełnie inaczej gdyż wykonac zadanie może na n sposobów. Osobiscie jestem armaholiciem. :yes: :sweat:

1 polubienie

https://www.youtube.com/watch?x-yt-ts=1421914688&v=ph1mm2KKSv0&x-yt-cl=84503534&feature=player_embedded

dla nie przekonanych do ARMA 3 polecam obejrzeć ten film reklamowy.

Kolejne godziny rozegrane w ARMA 3, mnóstwo misji w które trzeba zagrać. W tym roku otrzymamy ostatni DLC do gry który doda nowe bronie, zmieni zachowanie piechoty na polu walki, doda nowe mozliwosci podczas celowania i strzelania. Zapewne będą nowe addony/mody więc będzie świetnie. Z nowym DLC mają dojść nowe mapy do gry, więc obok addnów @A3MP i @AiATP oraz mniejszych  pojedyńczych map ilość obszarów dostępnych do walki ciągle się zwiększa.

Swoboda w wyborze sposobu wykonania zadań to co najlepsze ponieważ nie ma żadnych ograniczeń podczas poruszania się po polu walki. Tak z grubsza to wygląda, dostajemy produkt świetny który zapewnia setki a śmiało można powiedzieć że tysiące godzin wyjątkowej rozgrywki.

Teraz o trudności, jest trudno ale S.T.A.L.K.E.R. też nie jest łatwą grą. Dlatego polecam bo warto zagrać.

W późniejszym terminie napiszę w które misję trzeba zagrać, po prostu klasyka. :sweat: :yes:

Misje ARMA 3 w które trzeba zagrać.

Wszystkie misje można pobrać z warsztatu Steam, dlaczego warto zagrać:

• ciekawa fabuła,  poziom trudności im wyższy tym lepszy;

• ciekawe addony/mody

• długość rozgrywki, im dłuższa tym lepsza choć zdarzają się ciekawe krótkie misje.

http://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=302765256

Potrzebne addony(linki znajdziecie) w opisie misji na warsztacie.

Misja: jesteście żołnierzem elitarnej jednostki DEVGRU, wysłano was na teren Czernorusi w celu zbadania dziwnej epidemi zmieniającej ludzi w zombi, zabicja przywódcy rebeliantów którzy zestrzelili amerykański samolot z ładunkiem szczepionki oraz zabezpieczenia tego ładunku.

Misja długa do rozgrywania w trybie singlowym(zaleca autor) jak i coop dla 4 graczy.

Poziom trudności: jest ciężko jeżeli podejdziemy blisko zombi którzy są szybcy i zabijają nas dwoma uderzeniami. Najlepiej podejść skrycie, broń ma celownik termowizyjny i z odległości niszczyć zombiaków/rebeliantów. W miejscach zaznaczonych na mapie musimy odszukać ukryte dokumenty.

Misja klimatyczna, świetna muzyka, akcja toczy się nocą, nie posiadamy noktowizora dlatego dalsze odległości pokonujemy z latarką podczepioną do karabinu. Światło przyciąga zambi, dlatego latarkę wyłączamy gdy działamy w miejscu wykonania zadania. Muzyka oddaje klimat, ryki zombi.

Czas rozgrywki: ok 3-5 godzin, _ moja ocena:polecam!!! _

http://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=315430109

Typowa misja coop ale z mozliwością gry sp i zapisem stanu gry. Musimy zabić przywódcę rebeliantów, oczyścić dzielnice domków z sił rebeliantów. Szybka taktyczna i długa misja. Przeciwnik zachodzi z boków tak więc podczas rozgrywki obserwujemy wszystko co nas otacza.

Addony:nie potrzeba

Długość :Długa

Trudność:trudna

Ocena:_ polecam!!! _

http://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=236789300

Super misja a raczej cały cykl misji, walczymy jako żołnierz DEVGRU na terenie Bliskiego Wschodu. Zadaniem grupy jest zniszczenie radiostacji terrorystów, zabezpieczenie miejsca katastrofy helikoptera i ucieczka z miejsca zdarzenia.Walczymy w mieście, przeciwnicy zachodzą, ukrycji między budynkami.

Możliwość rozgrywki sp jak i głównie coop.

Poziom trudności:trudna;

Długość:3-5 godzin;

Ocena:_ polecam!!! _

3 polubienia

C10, przez Ciebie muszę się przeprosić z A3 bo mam znowu smaka :slight_smile: Mam tez do Ciebie pytanie, jakiego masz kompa? Ja mam Intel E5800 2x3.2 GHz (2/2), Zotac GTX 560 Ti i 4 GB DDR3. A3 będzie mi normalnie działać (czyt. w 30 klatkach). Jeśli nie to czy jest coś do optymalizacji A3.

http://www.euro.com.pl/laptopy-i-netbooki/lenovo-essential-g700-i3-3110-4gb-1tb-gt720.bhtml

@Junx gram na laptopie Lenovo wg specyfikacji podanej w linku. Jak chodzi ARMA3, powiem że detale mam ustawione na wysokie(chodzi o tekstury otoczenia, cienie)średnie(oświetlenie, chmury). ARMA3 działa płynnie nawet z wymagającymi addonami np JSRS 3.0 gigantyczny mod zmieniający wszystkie dźwięki gry. Czego używam do modów to dobrego lauchera który jedynie dopisuje mody do lini komend i nie obciąża systemu podczas gry. Można używać lauchera wbudowanego w grę ale ja tego nie robię. Masz mocniejszy komputer więc ARMA3 będzie Ci działać płynnie choć akurat w ARMIE nie chodzi o piekny wygląd tylko o płynną grę.

Misje ARMA 3 w które trzeba zagrać cd.

http://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=307643630

Kolejna cżęść świetnej misji, bez przesady określenie “świetna” jest jak najbardziej trafne. Jesteśmy ocalałymi z apokalipsy zarazy która zmieniła całą ludzkość Czernarusi w krwiożercze bestie. Mamy broń, 6 magazynków i długą drogę do pokonania aby ucieć łodzią z “piekła zarazy” Po drodze stoczymy ciężkie walki z przebiegłymi hordami zombi które atakują stadami. Nie mamy celownika noktowizyjnego ani termowizyjnego. Latarka na karabinie zdradza nasze położenie. Najlepiej blisko podejść do zombiaka i strzelać w głowę, potem ucieczka i tak pojedynczo wykanczać bestie. Gramy niemalże na ślepo, tu nie można atakować z daleka - stracimy amunicję i życie. Zombi biegają, do dyspozycji mamy oddział 4 ocalałych. Nasz cel to zdobyć pojazd, w lokacjach obleganych przez zombi są ukryte karnistry z paliwem które musimy zdobyć aby samochód mógł jechać dalej. Oprócz tego zbieramy dokumenty i musimy dostać się do zapasów amunicji.

Akcja - noc;

Długość - bardzo długa;

Tryb:sp/coop dla 4 graczy, autor zaleca jenak grę sp;

Trudność - bardzo trudna/zależy od doświdczenia gracza w grę ARMA3;

_ Ocena:gorąco polecam!!!  _

Grać nocą, na słuchawkach, najlepiej w burzową noc - poważnie :yes: :sweat:

Taka uwaga niektóre misje potrzebują DLC, polecam zakupić ponieważ mamy większe możliwości i przyszłe mody/addony też będą opierały się na DLC. Choć Bohemia zapewnia że nie będzie dużych różnic.

http://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=321443495

Ostatnia trzecia część cyklu DN, tym razem jako członkowie 4 osobowego oddziału DEVGRU mamy na terenach skażonych znaleźć i ewakuowac 4 ważnych ludzi, zebrać tajne dokumenty, próbki mutagenu. Potem ewakuować się bo nastąpi potem atak jądrowy który zniszczy wsystkich zarażonych. Początęk misji to lądowanie w pobliżu zniszczonego obozu wojskowego, mamy ewakuować pułkownika który dowodził nieudaną misją zniszczenia żarażonych, zabrać dane które będą potrzebne podczas wykonywnia misji. Powiem że na samym początku jest już goraco i przez 4 minuty musimy bronic pułkownika przed atakującymi falami zombi. Potem nadlatuje smigłowiec. Potem jest tylko ciężej, masa zombików do pokonania i odkrywanie kolejnych tajemnic które spowodowały zaraze. Zbieramy amunicje, walczymy z rebeliantami.

akcja:noc(naprawdę ciemno, posiadamy celownik termowizyjny);

długość:bardzo długa;

trudność:b.trudna-trudna;

_ ocena:gorąco polecam!!! _

http://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=318939221

Tym razem misja taktyczna, jako członek oddziału specjalnego Bundeshwery musimy przedostać się na tereny patrolowane przez oddziały CSAT. Odnaleźć uszkodzony czołg Leopard. Zniszczyć czołg oraz odnaleźć magazyn broni i amunicji CSAT. Zniszczyć sprzęt przeciwnika i ewakuowac się. Misja trudna i wymagająca, bardzo długa ale ciekawa ponieważ musimy toczyć ciężkie walki z przeważającymi siłami przeciwnika.

Moja ocena: polecam!!!

Teraz trochę misji lotniczych, ponieważ ARMA to również statki powietrzne:samoloty, śmigłowce.

http://steamcommunity.com/workshop/filedetails/?id=250597165 pod tym

linkiem znajdziecie całą kolekcję misji śmigłowcowych, w zależności od rodzaju misji:bojowe, transportowe, ewkuacja. Wszystkie addony/mody do pobrania z Armsholica.

_ Moja ocena:polecam!!! _

Jeszcze o misjach lotniczych, można wybrać z pośród misji dostępnych w warsztacje. Misje są bardzo długie i tak jak pisałem wyżej w każdej misji jest kilkadziesiąt zadań do wykonania. Należy pamiętać aby nasz statek powietrzny był sprawny, zatankowany bo w przeciwnym razie rozbije się. Różne śmigłowce i różne techniki pilotażu, na początku jest ciężko ale z czasem przyzwyczaicie się do sterowania i będzie łatwo. Pamiętajcie że śmigłowce transportowe dwuwirnikowe pilotuje się zupełnie inaczej niż lekkie smigłowce wielozadaniowe.

2 polubienia

Wyszła nowa wersja Cold War Rearmed² do army 2.

W niej kilka nowych “armii”, nowe zimowe wyspy, nowe jednostki w zimowym kamuflażu. Oczywiście masa fiksów i innych dodatków. Oprócz podstawowych stron konfliktu z oryginalnego Operation Flashpoint czyli: Rosjanie, NATO i partyzanci, doszły nowe frakcje: Brytyjczycy, Holendrzy, Armia Niemiec Zachodnich, Norwegowie, Duńczycy, rozszerzono frakcję sowietów dodając jednostki powietrzno desantowe i piechotę morską. Mamy kilkanaście wysp, na których możemy grać.

Do moda dołączone są dwie kampanie (trzecią Red Hammer też można ściągnąć z sieci) i kilkadziesiąt misji SP oraz MP/Coop (je też można rozgrywać w singlu). Oczywiście jest kilkaset innych misji i parę kampanii, które można pobrać dodatkowo.

http://www.armaholic.com/page.php?id=14646

Moim zdaniem to najlepszy mod do singla do Army 2, szczególnie dla tych co zagrywali się w Operation Flashpoint bo w sumie tym jest CWR 2 tylko, że na silniku Army 2.

Ps. mod ten nigdy nie zostanie wydany na Arma 3 z różnych względów :wink:

Tylko dla tego moda mam armę 2 wciąż na dysku :slight_smile:

1 polubienie

Zgadzam się z tom@kb w 100% ten mod, kampanię i misję “ukradły” mi wiele godzin gry w ARMA II/OA/CO. Fabuła świetna, misję kampanii o zróżnicowanym poziomie trudnosci. Obecna wersja jest duzo bardziej rozbudowana, dodano nowe wyspy i jednostki ale nie do wszystkiego są misję. Czy grać - koniecznie a poznacie starego dobrego OFP na silniku AII. Dodam że warto mieć jescze zainstalowane mody: CSLA, NC(Namalsk Crisis) po prostu klimat powala, oraz UNSUNG i INVASION 1944 D-DAY. Do tych modów znajdziecie mnóstwo misji a nawet kampanię na Armaholicu.

Wracając do propozycji misji do ARMA3 zostały poprawione przez autora misję DOOMSDAY NIGHT teraz mamy lepsze wyposażenie DN-1, poprawiono znaczniki zadań na mapie i sekcję zadań. Polecam zagrajcie i to koniecznie w nocy.

Kolejne propozycje misji do ARMA3

http://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=194702611

Taktyczna misja w której wcielamy się w członka francuskich sił specjalnych, naszym zadaniem jest zniszcznie sił CSAT, transportera sztabowego i odbicie lokalnej elektrowni. Misja długa i trudna, przeciwnik otrzymuje wsparcie drogą powietrzną w formie dodatkowych oddziałów. Rozgrywka dynamiczna i dająca wiele satysfakcji po wykonaniu zadania.

_ Ocena - polecam!!! _

http://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=331229527

Taktyczna misja dzięjąca się w górach Takistanu, nasze zadanie to likwidacja sił mudżahedinów w pobliskich miejscowościach i uwolnienie porwanego biznesmena z obozu rebeliantów. Misja długa, ciekawa. Mamy mozliwość skrytej likwidacji rebeliantów. Szczególnie ciężka walka czeka na nas w samym obozie.

_ Ocena - polecam!!!. _

Sobota 7 marca godzina 17.00 na http://www.twitch.tv/arma3official pokaz oficialnego działania DLC Strzelec do ARMA3.

Panowie, jeśli możecie dajcie w spoilery chociaż opisy bo nawet i z telefonu długo trzeba machać palcem, aby przerzucić. Taka mała prośba ode mnie, jeśli nie ma jak to dajcie info na PW, poprawię :slight_smile: Pozdro.

Wczoraj ukazał sie ostatni z zapowiedzianych DLC do ARMA3 zmieniający/odmieniający walke piechotą a dotyczący zachowania strzelca na polu walki. Co nowego w dodatku:

• 7 nowych broni(karabiny wyborowe, karabiny maszynowe);

• 2 lunety;

• 1 nowy strój maskujacy dla snajpera.

Co DLC poprawia i jak wpływa na rozgrywke:

Jak dla zaawansowanegi gracza to zmiany są bardzo duże, w końcu dodano mozliwosć rozkładania podstaw broni które do tej pory były dostępne tylko w modach/addonach. Ułatwia to rozgrywkę, poprawia celność i stabilność broni. Dużo łatwiej jest trafić oddalony cel. Tutaj wielkie podziękowania ponieważ stare misje i addony dostępne dotychczas są kompatybilne z DLC. Oczywiscie jak zawsze po wiekszej aktualizacji gry dostaniemy nowe wersje addonów.

Strzelec może szybko zmienic postawe strzelecką oraz ukryć się przed ostrzałem. Poprawiono dźwięk odgłosów strzałów, inaczej brzmią strzały z daleka  i bliska, dotychczas mielismy to w świetnym modzie Jarheda JSRS i pewnie będzie nowa wersja moda.

W końcu poprawiono balistyke broni, donosność skuteczna jest uzależniona od broni i rodzaju uzywanej amunicji.

Jeżeli ktos dalej nie jest przekonany do ARMA3 a posiada grę to polecam zakupić cały zestaw DLC lub prynajmniej dwa tj.: helikoptery i strzelców. Tym bardziej że większość misji będzie zawierała elementy z DLC.

Oczywiscie zakup nie jest obowiązkowy ale wymieniony elementy są dostepne tylko w DLC.

Ja tylko dodam, że wszystkie elementy wpływające na mechanikę rozgrywki, tj balistyka, rozkładane dwójnogi, poprawki dźwięków, podpieranie broni dostajemy także za darmo w patchu.

Ale jeśli komuś zależy na używaniu tej oszałamiającej liczby broni (7szt) to szykować 13 euro i strzelać :woot:

Uwielbiam nową politykę Bisu odnośnie dlc.

Robię misję, zabijam gościa, podbiegam, myślę sobie “wezmę tą bajerancką snajperkę”, a tu zonk wyskakuje okienko z “kup mnie albo nie postrzelasz” :wink:

Trolling level master by Bis :stuck_out_tongue: nie ma to jak zobaczyć takie coś w klimatycznej misji :wallbash:

Fajnie, że chociaż inne elementy jak nowe kamizelki (kilka sztuk)i są dostępne. No ale po tylu latach “chudych” wreszcie chłopaki muszą się trochę odkuć na swoich produkcjach.

Może tylko mi tego typu DLC kojarzą się z słynną zbroją dla konia.

Tomek masz rację ale ja zakupiłem klucz do całosci DLC za ok 100 zł w ubiegłym roku więc nie narzekam. Oczywiscie ARMA3 dalej trzyma cene ponieważ połączenie gry z warsztatem daje dostęp do ogromnych modów/addonów od ostatniego patcha. Z warsztatu mozna pobierac nowe mapy, mody jak chociazby EPOCHA  i inne cuda. Wolę taką polityke niż np. ciągłe płacenie za nic do PAYDAYA 2 gdzie cena różnej jakości DLC przekroczyła wartosć gry choć część DLC miała byc “free”.

Pragnę podkreslić że DLC ułatwia rozgrywkę, takie mam zdanie i proszę tego nie traktować jako ułatwienie gry bo ARMA nadal jest trudną grą i nie wybacza  błędów osobie grającej.

Jak napisałem powyżej zaczął się wysyp addonów pod nowe DLC i wersje gry. Czekam na duże mody w nowych wersjach. Obecnie zdarzają się częste blędy addonów które utrudniaja lub uniemozliwiają rozgrywkę. Równiez brak updata misji powoduje że są one niegrywalne. Mimo wszystko strzelanie z nowym addonem jest celniejsze, pociski lepiej się układają, zmniejszono rozrzut. Punkty podparcia broni umozliwiają prowadzenie celnego ognia długimi seriami z KM i LKM.

Opłacalny zakup klucza za niewielką kwotehttp://www.keye.pl/games/product/id/10588/Arma-III-PL :sweat:

Dla zainteresowanych mamy kolejne misje pod mody RHS i ACR. Polecam zagrać ponieważ umożliwiają rozgrywkę zarówno singlową jak i kooperacje. Po ostatnim DLC mieliśmy już dwue duże poprawki ARMA3 a dalsze są zapowiadane. Głownie chodzi o lepszą pracę kart graficznych, gier wieloosobowych oraz wspóldziałanie z addonami tworzonymi przez społeczność. Możliwość rozstawienia podstawy którą dodał nam ostatni DLC ułatwia znakomicie celowanie z broni. Zauważyłem to grając w misje, duży plus za tą opcje.Obecnie zainteresowała mnie konwersja gry IF do standardu moda dla ARMA3. Naprawdę dostajemy dużo ciekawych misji z warsztatu. Jak przerobić grę IF 44 wraz z addonem do wersji moda ARMA3:

Wszystko macje podane na stonie https://dev.withsix.com/projects/lib-issue-tracker/wiki/IFA3_manual_install  Osobiście jeszcze nie testowałem tego moda na ARMA3 natomiast grałem na ARMA2 o czym pisałem kilka postów wyżej.

Wszystkie misje z cyklu Doomsday_night autor zaktualizował do najnowszej wersji, obecnie wymagają moda RHS. Przyjemnej, ciekawej i strasznej gry wszystkim życze. :sweat:

Ja też mam oryginałkę.

Gra super, klimat super, fizyka super.

Silnik to chyba jeden z najgorszych na rynku i przez niego wiele osób w tą grę nie może grać. Nie mówiąc już o wykorzystywaniu 1 max 2 rdzeni to niebotyczne użycie procesora bez powodu jest bardzo denerwujące.

Wolę Operation Flashpoint Cold War Crisis :wink:

Silnik w ARMA3 jest cały czas poprawiany, jeżeli chodzi o grywalność to jest dużo lepsza niż niż w A2/OA/CO. Bardzo dobrze działają addony i mody. Praktycznie obecnie nie uruchamiam vanilli tylko cały czas grę z modami. Obecnie testuje mod  ACE3 który dodaje bardzo wiele opcji zawartych w innych modach. Polecam jedyny minus to rozgrywając misję oparte na innym systemie pomocy członkom zespołu nie uratujemy żadnego gdyż ACE zamienia sposób udzielania pomocy i podmienia tekstury środków medycznych. Rozegrałem testowo jedną z misji serii ACR nie udało mi się uratować członków zespołu. Ogólnie mod przydatny do gry jeżeli chcemy uzyskać nowe efekty w wersji czystej gry. Jeżeli się decydujecie na grę w misje serii ACR lub RHS to nie dodawajcie tego moda ułatwi to prawidłowe wykonanie misji.

Hej,

Mam oryginałkę ze steama więc najnowszą i na i7-2920XM @‌ 4.0 GHz + 2x GTX 680 nie uzyskuję zadowalającego mnie poziomu detali przy 60 FPS (jeśli w ogóle mogę do nich dojść) więc jak dla mnie to jest ciągle spieprzone. Taki Cold War Crisis ma klimat równie dobry a działa na każdym gównie :wink:

Tylko CWR nie da Ci tego co ARMA3 a zapowiada się naprawdę ciekawie, pobierz misje z warsztatu, trochę cierpliwości i masz tysiące godzin ciekawej i wciągającej walki.

Ale ja serio bym chętnie pograł I ogólnie jestem fanem tej serii ale silnik mówi mi idź sobie pograj w coś innego. Przykro mi jest, że tak bardzo jest niedopracowany sam silnik gry podczas gdy gra może być miodna ale co ja mogę zrobić? Nie mam zamiaru grać w ARME poniżej 50 klatek bo mnie po prostu zabiją raz dwa gracze z mocniejszymi komputerami albo samo AI. Do gier typu strzelanki to niestety granica 50-60 FPS jest kluczowa i nic na to nie poradzę.

Niech zrobią ARMę4 na nowym normalnym silniku to pierwszy stanę w kolejce do kupna :slight_smile:

To nowe Operation Flashpoint znowu ma silnik dobry ale gra jest do dupy więc też nie gram.

@Godlike czekaj zapowiadają kolejne patche, komputer masz smoka. Zagraj w ARMA3. Dla zachęty wysyłam Ci linka do świetnej, długiej i trudnej misji. Grubo ponad 5 a nawet do 8 godzin gry. Misja jest coop ale masz możliwość gry singlowej plus save. Potrzebne addony znajdziesz w opisie.

http://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=289830024

Może zorganizujemy kiedyś małego coopa forumowego? Niestety teraz nie ma żadnej poważnej społeczności COOP w Polsce.

1 polubienie

Szkoda że tak mało ludzi lubi grać w tego typu gry, niestety jest to gra dość trudna do opanowania i to odstrasza ludzi. Wystarczy potrenować kilka godzin, sterowanie mozna skonfigurować pod siebie, pobrać mody/addony i grać przez bardzo długi czas. Każdą misje można rozgrywać na nowo i na tysiąc sposobów.

HHej, 

Chętnie sprawdzałem najpierw wyjdę ze szpitala☺ 

Zdrowia życzę, warto zagrać dobra, ciekawa i wymagająca walka. Ogólnie misje Irondiuka polecam do zagrania. Niestety nie wszystkie gdyż autor nie robi updata swoich misji.