Symulatory pola walki: ARMA, IF oraz ciekawe mody i mody typu S.T.A.L.K.E.R do ARMA II CO

Może zorganizujemy kiedyś małego coopa forumowego? Niestety teraz nie ma żadnej poważnej społeczności COOP w Polsce.

​Nie żartuj :wink: Grup masz sporo, wystarczy tylko wejść na fora armoskie :wink:

Kilka starszych i większych z pamięci: AFTP,  ACPL, COSA, FENRIR, A3C

Walka z alkoholizmem, aby przeżyć nie piji. Mod AiATP misje z serii ACR, mapa BYSTRICA. 

1 polubienie

@Vidkunsen otóz:

na początku serii ARMA bo o tym mowa nie była to gra tylko symulator którzy Czesi opracowali za grubą kasę dla armii Australii.

Potem zrobili świetną grę jaką była OFP, następnie AA, potem A2/OA/CO i obecnie A3. Dlatego nie zgadzam się z Twoim wpisem o treści:

Bycie mordercą/sadystą/rasistą z usa i zabijanie wojowników z różnych armii wyzwoleńczych jakoś mnie nie bawi.

ponieważ nie jestem mordercą, sadystą a jedynie fanem tej serii i gram w nią, nikogo siłą nie nakłaniam do grania. 

Jeżeli tak podchodzisz to również grając w S.T.A.L.K.E.R - a jesteś sadystą, mordercą ponieważ zabijasz oponentów z ugrupowań: Powinność, Monolit, Wojskowych, Najemników. 

Jeżeli nie zamierzasz grać to nie krytykuj i nie nazywaj nikogo mordercą/ rasistą. Ogólnie ARMA jest wielkim polem popisu dla moderów i twórców misji. Możesz walczyć praktycznie wszystkimi armiami świata, masz mnóstwo map oraz misji.

Myślę że teraz rozjaśniłem Ci sprawę.

Chodziło o stwierdzenie że gra jest dla morderców/sadystów/itp. Możemy grać jakim tylko chcemy ugrupowaniem dzięki modom/addonom tzn. możemy być Polakiem, Niemcem, Amerykaninem, Rosjaninem, Czechem i długo by wymieniać. Więc gra nie promuje żadnej armii świata ani państwa. Natomiast jeżeli chcesz walczyć przeciwko USA to jest mod RHS i mnóstwo misji w których walczysz jako żołnierz FR.

Niestety bez modów gra ewidentnie promuje jankesów od czasow CWR już. Na szczęście do CWR był wyśmienity RedHammer I można było przymknąć oko na niektóre teksty. W Armie jesteśmy zmuszani do grania jankesem, nie ma kampanii przeciwnej strony (jak w red alert) I trzeba ją dodawać.

​Ogólnie ARMA jak cały cykl prezentuje dwa przeciwstawne bloki i nie ma co rozpaczać. W ARMA mieliśmy ukazane walki USA i było nawiązanie do wojny irackiej, ARMAII/OA/CO to już zaangażowanie okresowo odnosi się do zaangażowania w walkę z terrorystami w Afganistanie. ARMA3 to niedaleka przyszłość rok 2035 i znów jest NATO - USA jak i CSAT. Zawsze ta gra oparta była na istnieniu dwóch oponentów. Jeżeli chodzi o ścisłość to kampanię można sobie odpuścić. Pobrać mody/addony potem misje i kampanię społeczności. Gramy kim chcemy, w co chcemy i jak chcemy.

Jesteście fanami gry HALO to pobieracie moda i misje, lubicie zombi to macie mnóstwo misji, chcecie powalczyć siłami różnych nacji to pole do popisu jest ogromne. Skończmy tą rozmowę o promowaniu jednej strony a drugiej nie. Osobiście szkoda że misje polskie są kiszone przez klany, jeżeli chcesz grać Polakami to zapisz się do klanu i masz dostęp do misji. Ja preferuje grę w trybie singlowym. Mam ponad 180 modów/addonów, ponad 1,5 GB zasubskrybowanych misji. Mogę grać w co chcę.

Nie zamierzam się z nikim spierać na temat kto jest lepszy i kto kogo promuje. Namawiam tylko do poznanie tej świetnej dla mnie i kilkudziesięciu tysięcy graczy w Polsce, o graczach na świecie nie piszę. Każdy gra na własną odpowiedzialność, jeżeli kogoś nie interesuje lub nie podoba się to proszę to zachować dla siebie i uszanować odmienne zdanie.

Nigdzie nikogo siłą nie namawiam/zmuszam do gry, po prostu chcę przedstawić co jest ciekawego w tej grze. 

Postaram się zagrać w w/w moda - RHS - gdzie jestem Rosjaninem ale czuję “w moczu”, że jako Rosjanin będę miał w tej grze słabszy - odwrotnie niż w realu - sprzęt bo to gierka promująca w/w armię/e.

Nikt mi nie powie, że ak z serii ponad setkę jest gorsze od zacinającego się co chwilę złomu/szajsu z zapada jewropy i usa , lubię grać w coh bo mam wybór i jak wyjadę sturmgeschützem to wiem, że mogę rozwalić perszinga czy m36 bo tak było w realu.

Skończmy z polityką bo to nie temat o tym - popieram w 100%

Mod RHS jest międzynarodowy tworzony i cały czas ulepszany. Moderzy to Rosjanie, Amerykanie i również Polacy. Otrzymujesz cały współczesny sprzęt USA i AFR. Pobierz i sprawdź.

Cały offtop dotyczący polityki skasowany - to nie miejsce na to.

2 polubienia

Dziękuje za wyczyszczenie tematu

A ja nie zdążyłem przeczytać :stuck_out_tongue:

Fotka z walki, śmigłowiec z posiłkami przeciwnika trafił na celownik mojego RPG-7, więcej na screene

Ile FPS wyciągasz i jak zmodowałeś config?

@Godlike nie mam super wypasionego komputera, gram na laptopie Lenovo, procesor i3 2,4 GHz, pamięć 4 GB, karta graficzna NVidia z 2 GB VRam. Ilość klatek to ok 35-40 FPS jak dla mnie wystarczająca, nawet kiedyś krótko grałem w EPOCHA i działało płynnie.

Jeżeli chodzi o ustawienia to oczywiście większość ustawień mam na średnie. Na twoim wypasionym komputerze możesz przetestować rożne ustawienia.

Jeszcze nie zdarzyło się aby nawet przy bardzo dynamicznych walkach ARMA3 zmuliła.Screen z posta powyżej jest z misji do której przesłałem Ci linka w tygodniu.

Jak skończę wiedźmina to dam jeszcze szansę tej Armie ale obowiązkowo z RHS 

RHS świetny mod, koniecznie do tego A3MP, AiATP, CUP, ACR. Nowe mapy na których jest zrobione mnóstwo misji.

A te mody, które wymieniłeś to nie zmuszają do gry jankesem? Bo tylko jest jeden podstawowy warunek, jakakolwiek inna narodowość niż jankes I żyd  I mogę zagrać :wink:

AIATP I A3MP to zestawy map z army 2, ACR to Czesi, a RHS ma zarówno Rosjan jak i Amerykanów. CUP to tak paka uzbrojenia.

Bohemia na 2016 r. zapowiada wielką aktualizację ARMA3, zostaną dodane nowe mapy. Więcej pod linkiem http://arma3.com/countdown.

Dla zainteresowanych ciekawa misja w której walczymy francuskimi oddziałami specjalnymi z islamskimi terrorystami. Osobiście przejście misji w trybie SP zajęło mi ponad 10 godzin. Walka jest trudna ponieważ zmusza nas do ciągłego  obserwowania terenu w celu wypatrywania patroli przeciwnika. Mamy odszukać dwa posterunki terrorystów, zniszczyć konwój pojazdów i ewakuować się do bezpiecznej strefy. Więcej na screenach. Misja do pobrania z warsztatu steam http://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=263804393.

Misja wzorowana na autentycznej akcji, więcej pod linkiem http://pl.wikipedia.org/wiki/Operacja_Serwal

Kolejna misja oparta na rzeczywistych działaniach to Droga do Goa do pobrania z linku http://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=263807245. Jako członek francuskiego oddziału specjalnego mamy za zadanie likwidacje posterunku islamistów, wyczyszczenie miejscowości wraz z likwidacją lokalnego przywódcy terrorystów oraz odnalezienie w rejonach górskich i zniszczenie stanowiska moździerzowego. Misja dynamiczna i ciekawa. Tryb coop z możliwością gry sp.Więcej na screenach.(screeny z misji _ “Road to Goa” _)

Kolejna ciekawa misja do pobrania z linka http://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=290217730. Jako żołnierz USMC lądujemy na tropikalnej wyspie. Nasze zadanie to zniszczenie obozów rebeliantów, odnalezienie i zniszczonego kontenera z narkotykami. Ciekawa i długa, szczególnie nocne walki z patrolami rebeliantów w dżungli. Możliwość gry coop i sp. To jedna z moich ulubionych misji. Screeny wstawię po rozgrywce.

Kolejna ciekawa kampania do pobrania na Armaholicu http://www.armaholic.com/page.php?id=28951. Gramy jako członek elitarnego oddziału, misje głęboko na tyłach wroga, typu: sabotaż, znajdź i zniszcz, uwolnij. 10 misji do zagrania.

Zapowiedź nowego terenu do ARMA3 który ma się ukazać jako DLC w 2016 roku. Otrzymamy tropikalną wyspę Tanoa o powierzchni 100 km2. Na screenach wygląda to pięknie. Ciekawe jaka cena będzie tego DLC - ka bo jak za jedną dodatkową mapę BIS będzię chciał ok 15 -20 euro to będzie przesada gdyż już w Armed Assault Gold i ARMAII/OA/CO dostajemy większy teren do prowadzenia walk. Do ARMA3 natomiast mamy olbrzymie mody z terenami które są must have: A3MP, AiATP oraz mnóstwo innych map które w połączeniu z wcześniej wymienionymi modami plus CBA_A3 są grywalne. Wspominając o tropikach świetna mapa tropikalna N’Zwisago  http://www.armaholic.com/page.php?id=24455 poniżej screeny z misji na N’Zwisago

To nie będzie tylko teren, tylko standardowo jak w każdym dodatku, mapa, jednostki, broń, pojazdy, jakieś misje i pewnie kampania.