Symulatory pola walki: ARMA, IF oraz ciekawe mody i mody typu S.T.A.L.K.E.R do ARMA II CO

Czy tylko mnie po wgraniu wszystkich patchy i dlc arma się ładuje około 10 minut!?

@Godlike ARMA3 ładuje się prędko, chwilę trzeba poczekać na pewno nie 10 minut, najwyżej kilkanaście sekund. Gram w misje z dużymi dodatkami typu A3MP, AiATP, RHS, ACR, JSRS3 i nie zauważyłem żadnych opóźnień nawet przy starcie przerobionej na mod do ARMA3 gry IF44 w połączeniu z AiASA Lite.

Używasz lauchera zewnętrznego czy wbudowanego, to okno które otwiera się przy starcie gry, wyłączyłeś mapę świata przy starcie gry?

Ja tam zrobiłem sobie zwykły skrót do exeka na pulpicie i startuje mi szybko, nie odpalam żadnych bisowskich launcherów :wink:

Niestety w wersji 1.46 hotfix gra jest niegrywalna. Załadowanie się ekranu startowego to czas około 5-6 minut a po 10 czekania na załadowanie misji sobie odpuściłem…

Opcje: “F:\Games\ARMA 3\arma3.exe” -enableHT -maxMem=2047 -maxVram=3071 -malloc=tbbmalloc

EDIT:: Na gogle wiele podobnych problemów. Podobno hyper-threading za to odpowiada. Jeśli tak to tylko mogę pogratulować developerom…

Nie wiem co jest z ARMA3 u Ciebie, u mnie działa bez zarzutu, co prawda stare wersje niektórych addonów nie są kombatybilnę z wersją gry ale jest to mniejszość. Jeżeli grasz na opisanym laptopie to komputer jest odpowiedni, na pewno to nie ostatnia wersja gry więc będą kolejne poprawki.Pojawiła się nowa wersja ACE http://www.armaholic.com/page.php?id=28557 moda urealniającego czytaj podnoszącego trudność gry. Warto wypróbować i paczkę misji pod tego moda http://www.armaholic.com/page.php?id=28957. Misję można pobrać też z warsztatu steam.

Arma III i nowy mod do army III czyli “Zatop PTS-a” he he he :wink:

http://www.tvp.info/20497394/polscy-zolnierze-stracili-amfibie-plywajacy-transporter-zatonal-w-morzu-podczas-manewrow-baltops

Pewnie byli mistrzami w pc gierkach a tu lipa chociaż jak mówi przysłowie: trening czyni mistrza!!!

Vidkunsen zdarza się w każdej armii jakiś wypadek podczas ćwiczeń, PTS nie jest przystosowany do pokonywaniu morza tylko rozległych akwenów wodnych i rzek gdzie stan wody jest spokojny tzn, brak wysokich fal. Pamiętam jak podczas powodzi w 1997 r na PTS pomagaliśmy mieszkańcom Wrocławia.

Wyłączyłem specjalnie dla tej gry Hyper-Threading i nic się nie zmieniło. Dużo ludzi na internecie również ma ten problem. Gra zachowuje się tak. Przez 30 sekund jest stabilne 60 FPS, obie karty na ok 50% użycia czyli mam dużo zapasu jeszcze ale po 30 sekundach jest ścina na minutę i dopiero po minucie dalej działa.

Tak to wygląda kiedy nie ma laga -

Masz jakiś pomysł bo chciałbym pograć…?

Wersja gry to 1.46- Hotfix czyli najnowsza. Alokator tbbmalloc ale na zwykłym to samo. Bez linii komend to samo. Czysta gra bez modów.

Po wielu próbach udało się odpalić grę z komendą -NoFilePatching. Wrażenia takie same jak na wersji 1.0 czyli koszmarna optymalizacja. Brak wykorzystania całej mocy procesora i karty graficznej. Stuttering i chamskie doczytywanie tekstur. Olbrzymie błędy w ustawieniu PIP. FPS 35-50. Nie wiem co oni dodają w tych patchach bo ważą po 1GB a nic się nie poprawia, gra jest tak samo niegrywalna jak była na samym początku.Gra wciąż wygląda jak wersja alpha mimo lat patchowania.

Czyli jednak nie warto było ściągać. Poczekam aż naprawią silnik w Arma 4 albo pogram w OFP CWR + RedHammer.

Godlike po pierwsze to po kiego masz ustawienia maksymalne, obniż ustawienia bo nie chodzi o piękny wygląd tylko skuteczną walkę. Mam ok 35 FPS i jak napisałem załadowane duże mody i nawet podczas dynamicznych walk ARMA3 nie przytnie. Nie chodzi o wygląd, chmury, cienie, słońce najważniejsze ustawienia to zasięg widzialności. Jeżeli zginiesz to nie ważne czy ustawienia masz ultra, średnie czy niskie. Jeżeli gra Ci nie podejdzie to nie będziesz grał. Komputer masz mocny, ja gram w ARMA3 na swoim wszechstronnym Lenovo a wcześniej na ASUSIE z 2010 r i na nim też ARMA3 z modami działa płynnie. To taki typ gry, napiszę że ARMA3 jest lepiej zooptymalizowana niż ARMAII/OA/CO co jest prawdą. Nie narzekaj po prostu zmniejsz ustawienia, nie będzie Ci doczytywać terenu, zwalniać a nawet dasz radę postrzelać. Jeżeli piszesz że gra jest niegrywalna to napisze jest grywalna i może to potwierdzić kilkaset tysięcy ludzi którzy grają.Krótko próbowałem grać w EPOCH-a i tam również wystarcza te 35 FPS a jest to mod typu DayZ i wszystko zależy od pingu i serwerów. Powodzenia i zapraszam na wirtualny front , gwarantuje setki - tysiące godzin ciekawej i niepowtarzalnej walki.

POST ARCHIWALNY autor usunął misje z warsztatu Steam.

Ciekawa i trudna misja ale warto w nią zagrać, do zasubskrybowania http://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=319170364. Jesteśmy członkiem elitarnego oddziału czeskiego. Musimy odnaleźć zaginionego drona, zabrać materiały wywiadowcze i wysadzić bezpilotowca. Dlaczego jest ciekawa ponieważ dostajemy losowe miejsce w którym drona odnajdziemy. W terenie jest pełno patroli rebeliantów z którymi przyjdzie nam walczyć. Trzeba zniszczyć wszystkich przeciwników ponieważ pozostawienie jakiegokolwiek patrolu przeciwnika uniemożliwi nam wylądowanie śmigłowca ewakuacyjnego.

Kolejna propozycja ciekawej misji to misja w której jako członek czeskiego oddziału specjalnego mamy zniszczyć skład broni rebeliantów, link .http://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=435220573 Misja jest ciężka ponieważ na małej wysepce są patrole przeciwnika, dwie latarnie oświetlają cały obszar wysepki, mamy mało amunicji co zmusza nas do gry bronią zdobyczną, tracimy wówczas szanse na ciche unieszkodliwienie przeciwników gdyż broń zdobyczna nie posiada tłumików dźwięku. Walka jest wciągająca, musimy być cały czas w ruchu, najlepiej za plecami wrogich patroli aby z zaskoczenia neutralizować przeciwników. Nawet gdy gramy po raz enty w wymienione misje to zawsze akcja przebiega inaczej. Polecam zagrać.

Kilka screenów dla zachęty poniżej:

2 pierwsze screeny z misji opisanej jako druga, na jednym ze screenów skrzynie z amunicja i bronią (_ czerwone trójkąty _) oznaczenie podłożonych materiałów wybuchowych;

3 kolejne screeny pochodzą z opisanej pierwszej misji, mapa z losowym miejscem odnalezienia zaginionego drona, zauważcie ile miejsc mamy do sprawdzenia.

Na ustawieniach ultra 35-50 FPS, na ustawieniach very low 40-50. Rzeczywiście super różnica. Po podkręceniu procka do 4.5 GHz (!) jest 45-60 fps.

Dla mnie gra nie ma grywalności jeżeli tak chodzi bo po prostu nie da się w nią grać. Grafika może być słaba ale nie można grać w FPS poniżej 60 fps, to jest niegrywalne. Owszem w Wiedźmina można grać w 45-60 fps ale w gry typu strzelanki się nie da.

Grafika nie jest ważna. Jak dla mnie może wyglądać tak samo jak CWR tylko żeby dobrze działało a nie działa mimo zmiany ustawień.

I jeszcze, że aż pozwolę sobie zacytować

Arma 3 requires some of the best hardware inorder to run it smoothly, 30+ fps is considered an excellent performence.

Godlike ARMA3 to nie jest zwykła gra typu FPS, to symulator w którym masz wykonać misję, to nie żaden CoD i Battlefield. W ARMA3 giniesz od jednego pocisku z odległości 2-3 km.

1 polubienie

Ale Ty sam nie możesz zglebić kolesia ze 100 m całym magazynkiem… nie nawet dwoma! System celowania w tej grze jest dziwny, jakoś nie czułem symulacji bo w rzeczywistym świecie wojny załatwiłbym go z pewnością 1/3 magazynka. 

Pograłem trochę i nie czuję w tej grze symulacji pola walki.  Ale to moje skromne zdanie.

p.s. gram w Survarium i choć to nie symulator to fizyka broni jest 1000 krotnie bardziej rzeczywista niż w Armie… ale to moje wrażenie. Nie powiesz anglikowi że herbata jest syfiasta.

Holligans wszystko zależy od doświadczenia. Trafić w ruchomy cel oddalony o 100 m jest bardzo ciężko ale od czego jest strategia i taktyka. Osobiście staram się zbliżyć do przeciwnika i załatwić go z bliska i szybko. Na temat Survarium nie bedę się wypowiadał ponieważ nie gram. 

Po dziesięciu kolejnych hackach na ustawieniach ultra jest 50-60 FPS. Można pograć w końcu. W lesie dochodzi do 90 FPS. Procek 4300 MHz.Celowanie jest rzeczywiście dziwne bo nawet przy wstrzymaniu oddechu celownik telepie się jakby żołnierz miał Parkinsona. Dopiero z bipodem jest lepiej.

Nie wiem w którym patchu zrobili coś z AI ale moi towarzysze zachowują się jak ziemniaki. Strzelają kilkanaście razy w jeden punkt i nie potrafią trafić gościa mimo to padają jak muchy mimo dania komend, uwaga, walka oraz, trzymaj się nisko. Czasami gdzieś zmulają z tyłu a czasami wbiegają na pełnej ****ie w środek obozowiska mimo nie wydania komendy “naprzód”. W OFP to geniusze byli w porównaniu do tego. Robili zawsze to co się im kazało i za to ceniłem bardzo sobie OFP.

Niestety AI nie należy do najlepszych, to tylko skrypty. Najlepiej wtedy drużynę zostawić w spokoju a grać pojedynczym członkiem zespołu. Masz taką możliwość po naciśnięciu klawisza U. Może będzie to poprawione.

Nowy mission pack do Cold War Rearmed 2

SP Mission Pack CWR 2 Remake v1.0

3 misje

Link do misji:

http://www.armaholic.com/page.php?id=29052

Wymaga: Arma 2 CO v1.62 (A2 v1.11 i OA v1.62)

Wymagane mody/addony:

Cold War Rearmed 2 v1.01.2
http://www.armaholic.com/page.php?id=14568

Ps: A tak swoją drogą jakbym chciał zrobić temat ze wszystkimi swoimi misjami/kampaniami to gdzie by najbardziej pasował? HydePark?

1 polubienie

Pisz Tomek w tym temacie.