Czyli tak naprawdę, jest tylko to jedno zadanie od Sidorowicza. A czy mieć będziemy końcówkę u Powinności lub Wolności, to albo rozwiązanie przypadkowe, albo zależne od gry.
Sprawdziłem, co się dzieje na Radarze i w Prypeci. Zadania na Radarze, to podstawkowe wyłączenie Mózgozwęglacza. A Prypeć, to tylko strzelanki z podstawki. Na CEA już nie poszedłem. Wróciłem na magazyny i rozliczyłem się z Wolnością. Tak samo jak bez Radaru i Prypeci.
Czyli że praktycznie mod bez końca. Zwyczajnie się urywa. A szkoda, bo się fajnie zaczynał.
Платформа: X-Ray 1.0007 [SoC/ТЧ] - na Cienie 10007 (podałem gdzieś na forum łatkę na 10007) Разработчик мода: Ekagors - autor Версия мода: 2.0 - wersja moda Готово: 60% - gotowość projektu Релиз: Неизвестно - data wyjścia na razie nie podano
Zmiany, ulepszenia, dodatki:
Spoiler
*Продлен сюжет.
*Новая, своя погода. (SWTC - вырезан)
*Абсолютно новые аномалии (со своими особенностями, а не просто хит с новым партиклом.)
*Больше улучшений оружия и брони.
*Добавлен декор на локации. (Да бы смотрелись живей)
Witajcie, wiek ktoś jak poradzić sobie z takim wylotem:
FATAL ERROR
[error]Expression : fatal error
[error]Function : CStringTable::Load
[error]File : E:\stalker\sources\trunk\xr_3da\xrGame\string_table.cpp
[error]Line : 53
[error]Description : <no expression>
[error]Arguments : string table xml file not found ui_st_mm_mp.xml, for language rus
Nawet jak skorzystasz z tej porady powyżej, to będzie to początek schodów… Może nie komplikuj sobie sprawy i zainstaluj moda na RUS -podstawce SoC, a nie na PL wersji world-wide SoC 1.0006.
Powyższa rada jest jak najbardziej właściwa. Ale jeśli tylko zmienisz w localization.ltx nic to nie da, bo musisz jeszcze zrobić kopię kat rus w katalogu text i przemianować na pol.
Ale bez posiadania moda, a ja go nie mam, jest to wróżenie z fusów.
“Wróżenie z fusów” to jest super nazwa dla tematu np. w dziale “Humor i luźna gadka”. Zwłaszcza, że 1 kwietnia się zbliża i można już pomału zbierać pomysły na Prima Aprilis. A tak “porada” wykorzystana przed terminem.
A tak serio - to jestem ciekaw “prawidłowej” procedury postawienia tego moda na PL-podstawkę i co to z tego wyniknie dla tekstu w grze.
@k. Dawaj tę wróżkę do każdej takiej “porady” - to będzie wiadomo, że to dla śmiechu.
A tak na poważnie - to można dodać do opisu instalacji w p.1, że to nie jest spolszczony mod i trzeba go stawiać na RUS-podstawkę. Może to nie dla każdego jest takie oczywiste?
Od postawienia na WW, czy tam od zmiany lokalizacji na POL - to się tekst nie spolszczy magicznym sposobem, a będzie dodatkowo nieczytelny.
Od wstawek od jakiegoś czasu jest tzw. moderator, więc nie zamierzam sie wtrącać w podwórko w/w moderatora.
p.s. Irobo - zawsze gram na rus podstawce i unikam łatek językowych, kaszanią teksty zazwyczaj lub niezbyt dokładnie tłumaczą co zaciera sens dialogów i fabuły.
W kwesti tzw. spolszczenia moda zazwyczaj polecany jest dział tłumaczy oraz mechaników.
p.s. Irobo - moda przeszedłem a że nikt nie pytał to się nie utleniałem.
Nie mam w zwyczaju stosować nadinterpretacji, nakazów itd/itp, każdy gra tak jak mu pasuje i ja zazwyczaj szukam paru dróg nie jednej czy tez alternatywy.
Siemka. To drugie “PS.” to chyba o “Historii Strieloka…”, mam wrażenie. Ja też tam wyeksplorowałem co się da, potem cofka w zapisach i scenario inną drogą x-razem Super modzik, tylko troszkę technicznie kuleje. Za to klimat klasa.
A sprawa powyżej Twojego postu - to normalnie brak słów.