Tytuł Oryginalny: Боевая подготовка 3 Platforma: Call of Chernobyl Data Premiery: 03.09.2021r Autor: Дядя Саша, Shkiper2012
OPIS:
Spoiler
Bojowe Przygotowanie 3 to ulepszona wersja moda wydanego w 2012 roku na platformie Cienia Czarnobyla.
Wcielimy się w tajnego agenta, któremu powierzono wypełnienie licznych zleceń na obszarze Strefy Wykluczenia. Produkcja została oparta o Call of Chernobyl, a więc oferuje również nieograniczoną eksplorację świata gry.
Fabuła jest dostępna dla wszystkich frakcji z wyjątkiem Bandytów, Monolitu oraz Zombifikowanych;
161 modeli broni i 31 różnego rodzaju celowników;
Nowe miny, granaty, tłumiki, amunicja itd.;
Nowe mutanty;
57 lokacji;
Usprawniono sztuczną inteligencję;
Należy uważnie czytać przychodzące wiadomości na PDA !
SCREENY:
Spoiler
INSTALCJA:
Spoiler
Mod został spakowany w archiwum składające się z 4 części. Wystarczy je rozpakować i można grać.
Grę uruchamiany z pliku Stalker-CoC.exe, który znajduje się w folderze głównym BP-3_CoCOS.
Wykonałem 1 główne zadanie (z głównej lini fabularnej) dorwałem Kuratora, wziąłem zadanie - nr 1/ zaliczyć wszystkie wejścia i wyjścia do wszystkich katakumb strefy.
Prypeć część z domem kultury -tutaj jak i na drugiej części Prypeci są podziemia do zaliczenia.
Wlazłem przez windę od strony przejścia podziemnego - gastronom a potem dom/blok mieszkalny - a tutaj na dzień dobry miły religijny świr w stylowym wdzianku, markowym z nazwą i logo Monolitu.
Witam, może komuś się przyda szybka podróż - oczywiście nie na wszystkich lokacjach, gdyż plik z innego moda. Poskakałem i działa ( na wszelki wypadek proponuje zrobić kopię gamedata to tylko 200 KB ).
Uwaga - niektóre miejsca skoku mają różne niebezpieczeństwa (nie wiem czy to kara za cheatowanie czy tak po prostu w tych miejscach jest).
Wolę tradycyjnie się przemieszczać - per pedes, fabuła polega na tym, że wchodząc na lokację dostajesz zadania, metodą szybką tracimy ten wątek i dlatego “jak machniesz blitz to nie masz nic”.