Czy ktoś a was dałby radę znaleźć w necie koła bezdętkowe ala piankowe (koniecznie), na łożyskach do wózka transportowego (na butlę z gazem), bo ja pół dnia poświęciłem i dupsko. Stare koło ma wymiar: fi ośki - 20 mm, szerokość piasty 50 mm (nie więcej, mniej nieco może być), średnica koła 200 mm, ale może być do 300 mm. Cena w przystępna około 50 zeta. Z góry dziękuję.
@metek58 tu niby piasta ma 50mm ale z każdej strony jeszcze wychodzi po 5, czyli całość piasty 60.
Byłem na tej stronie firmy. To chyba ciężko będzie znaleźć.
@metek58 ja wszędzie widzę piasty jeszcze większe 75/80 mm.
Właśnie, są odpowiednie wielkości średnice koła, ale szerokość piasty też większa, niż potrzebuję. Stare koło ma możliwość zamontowania piasty do szerokości 50 mm i nieco mniej też da się zamontować. Znalazłem pełne koło 200 mm średnicy i na ośkę 20 mm, ale piasta 56 mm.
Metaek58:
errata: Metek58
Znalazłem koła, zadzwoniłem do firmy. Facet rzeczowy, bo gdy podałem mu wymiary potrzebnych kółek, wszedł w swoje tam wymiary i podał mi kod koła (plastikowe, a mimo to udźwig do 400 kg), które miało oś 20 mm, wysokość 200 mm, ale szerokość piasty 60 mm. Powiedziałem mu, że mam ograniczoną długość ośki i nie zmieści się, bo poza piastą koła potrzebuję 15 mm na umocowanie 15 mm pierścienia, który jest kontrowany śrubką na imbus i trzyma koło, aby nie spadło z ośki. On na to mówi, że przesunie mi łożyska do środka o tę brakującą wartość i będę miał 50 mm zajętej osi. To się nazywa pomoc i rzeczowe podejście do sprawy. Cena za dwa koła z przesyłką i opłatą u kuriera i 76 zeta.
Dziękuję też kolegom za zainteresowanie.