Po wzięciu zadania na likwidację Gawra od Freemana, po wejściu na Magazyny Wojskowe pojawia mi się dziwny błąd (screen poniżej).
Ponieważ nie było wylotu do puliptu, grałem dalej.
Robiłem dwa kwesty w tym samym czasie - poszukiwanie zaginionej ekspedycji i poszukiwanie Ducha.
Wszystko szło bez problemów, z jednym małym wyjatkiem - nie przyszedł SMS od Ducha na Magazynach Wojskowych. Mimo to w rozmowie z Jakutem dostałem najpierw polecenie udania się na Agroprom, a następnie na Radar, by spotkać się z Duchem. Obecnie odnalazłem Ducha na Radarze, dostałem od niego zadanie na kontakt z Fremenem (po odnalezieniu ekspedycji). Zaliczyło mi też zadanie - Znaleźć Ducha.
Niestety Duch nie chce ze mną gadać o zadaniu opisanym w poradniku - “Iść do Sowy na Dzicz, żeby odebrać fleszkę Zwierza od Mścicieli”.
Poza tym, gdy ponownie zagadałem do Jakuta, ten ponownie wysyła mnie na Radar bym znalazł Ducha i zadania pojawia się ponownie do wykonania. O co chodzi ?
Przegladając dziś forum wpadłem na pomysł by spróbować sposobu, który opisał assassing w innym poście. Załaduję rosyjską Soliankę i spróbuję wejść na MW i zobaczę czy taki error mi wyskoczy
Dobrze, że mam sejwa przed pierwszym wejściem na MW z nowym zadaniem na likwidację Gawra. Wypróbuję oba sejwy - obecny i ten wcześniejszy.
To częsty błąd Soljanki w wersji 19.04…występował często w Pieczarze i na Generatorach. Towarzyszył mu charakterystyczny dźwięk. Lek na to był zawsze jeden ..wczytaj poprzedni zapis nie koniecznie od wejścia na lokację. Wiele razy wystarczyło po prostu wczytać poprzedni. Napisz o efektach na pewno ktoś skorzysta…http://www.stalkerteam.pl/public/style_emoticons//wodka.png
Są dwa rodzaje tego błędu …jeden pojawiający się i znikający po kilku sekundach wpis na ekranie…( ten jest niegroźny i można go pominąć)
Drugi rodzaj…ten sam opis na ekranie połączony z głośnym dźwiękiem …(tego nie da się ignorować i tutaj ratunek to poprzedni zapis)
SMS od Ducha w końcu się pojawił. Prawdopodobnie za pierwszym razem nie poszło, bo miałem w tym samym czasie aktywny kwest znajdź Ducha i znajdź zaginioną ekspedycję w X10.
Moja rada - starajcie się zrobić najpierw kwest na ekspedycję, a potem dopiero szukanie Ducha. Obecnie wykonuję kwest na fleszkę od Zwierza dla Ducha i wszystko jest OK.
Jak na razie efektów przedstawionego przeze mnie błędu nie zauważyłem, nie stwarza problemów z dalszym postępem gry.