Taki błąd

mam taki błąd przy wejściu do sarkofagu i wczytania zapisu

FATAL ERROR

[error]Expression    : fatal error
[error]Function      : CInifile::r_section
[error]File          : E:\stalker\sources\trunk\xrCore\Xr_ini.cpp
[error]Line          : 342
[error]Description   : <no expression>
[error]Arguments     : Can't open section 'ac'

stack trace:

i taki

FATAL ERROR

[error]Expression    : fatal error
[error]Function      : CScriptEngine::lua_error
[error]File          : E:\stalker\sources\trunk\xr_3da\xrGame\script_engine.cpp
[error]Line          : 73
[error]Description   : <no expression>
[error]Arguments     : LUA error: ...dow of chernobyl\gamedata\scripts\xrs_grenade.script:148: attempt to index a nil value

stack trace:

Brakuje ci pliku. Czegoś o nazwie “ac”. Wspomagałeś grę jakimiś modami?

tak mam moda Autumn Aurora 2.1

Więc zapewne problem dotyczy tego moda. Może coś się nie dociągnęło do końca lub źle się rozpakowało. Generalnie jest zasada by rozpakowywać archiwa programem w którym zostały spakowane. Jedyne co mi przychodzi do głowy to ściągnąć jeszcze raz modyfikację, rozpakować i narzucić na starą gamedatę z pozwoleniem na zamianę plików. Czy też, jeżeli mod ma własny instalator, wykasować gamedatę i zainstalować go jeszcze raz. Potem wczytać sejwa przed Sarkofagiem i spróbować podejść jeszcze raz do tematu.

zobaczę

Nie działa

Zmień nazwę gamedaty na inną, na przykład gamedata1, tak by gra jej nie widziała. Spróbuj wczytać sejwa. Może ci zaskoczy czysty Cień Czarnobyla. Wtedy przejdziesz sobie ten Sarkofag. Jeżeli się nie uda, zgłoś problem Vandrowi na stalker.pl. Może zna rozwiązanie. W końcu to jego mod. A na pewno grasz na patchu 1.006?

tak. i z tego co słyszałem Vandr dostał bana :stuck_out_tongue:

Spróbuj wczytać sejwa. Może ci zaskoczy czysty Cień Czarnobyla

nie działa to :confused:

Poczytaj sobie ten temat. Według tego co tam pisze masz feralną wersję moda. Podobno pomaga instalacja Directx9

ale po co jak mam zainstalowane dx 10 albo 11

A dałbyś tą wersje nie feralną na jakiś download? bym był wdzięczny :slightly_smiling_face: