W większości modów w które gram zmieniam textury broni, w tym też kilka zmieniłem. Kilka przykładów.
Pierwsza paczka tekstur.
W pliku tym znajdują się tekstury zmieniające wygląd broni, granatów, lornetki śruby. Zmianie ulega tylko wygląd ww. przedmiotów, więc bez obaw można instalować do każdego moda w dowolnym momencie gry.
Instalacja.
Całość lub wybrane pliki skopiować do - gamedatatextureswpn
Druga paczka tekstur.
Znajdują się w niej tekstury zmieniające wygląd broni, lecz bardziej rozbudowane i zmieniające parametry broni. Są to moim zdaniem najładniejsze tekstury jakie udało mi się znaleźć. W parametrach broni nic nie zmieniałem i są takie jakie ustawili twórcy tekstur. Po instalacji powinno się je zmienić na te z moda.
Instalacja.
Folder gamedata wybranej broni skopiować do folderu z grą.
UWAGA !
Przed zamianą tekstur warto zrobić kopię zapasową moda. Problemów technicznych nie powinno być, bo to tylko zmiana wyglądu broni i gram na tych teksturach od dawna. Gdyby jednak komuś te tekstury nie przypadły do gustu, to bez problemu będzie można wrócić do “starych” tekstur.
A możesz je wrzucić gdzieś na serwer hostingowy ?
Nie będę ich wrzucał na stałe do polonizacji, ale zrobimy dział na forum z różnymi dodatkami, zmianami tekstur itp do tego moda i tam byłby link do pobrania.
Poza tym mi sie nie podobaja “fabryczne” tekstury broni w modzie i wolałbym grać na tych zrobionych przez Ciebie
Tekstury broni, które przedstawiłem nie są mojego autorstwa. Te tekstury i wiele innych, można pobrać ze strony …Tekstury broni do SoC.
Większość tekstur instaluje się bez problemu, wystarczy podmienić pliki. W tych bardziej rozbudowanych trzeba usunąć plik ui_icon_equipment. Warto też zmienić parametry broni w configu na oryginalne z tego moda.
Postaram się zrobić dodatek ze zmienionymi teksturami broni do tego moda.
Mam pomysła. Słuchajcie.
W NS źle są bronie skalibrowane prawda??
Może wrzucić te tekstury ze zmienionymi statystykami i to wyrówna broń w NS i prze okazji zamieni wygląd broni??