Teleporty

Chodzi mi o możliwość teleportacji przez NPC (Max, Kuchmistrz czy Fanatyk). Czy po każdym użyciu telereportera trzeba go od nowa ładować?
Kiedy pojawiła się możliwość u teleportacji u Kutwy i oddaniu mu artefaktu (kryształ chyba), to ta sama opcja dialogowa pojawiła się jeszcze raz i znowu prosi o artefakt.
Jeżeli trzeba aktywować teleport za każdym razem, to czy da się jakoś wyłączyć aktywacje teleportu (nie trzeba go aktywować za każdym razem).

Tak właśnie jest w grze.Tylko teleport Striełoka działa cały czas.Za resztę za każdym razem na nowo trzeba płacić.Chcesz to zmienić to trzeba by zrobić mod do moda.Może ktoś potrafi.Ale prościej kupić sobie u Sacharowa po kilka teleportów tych które nosisz w plecaku.

Ludzie, o co Wam chodzi? Jak jedziesz autobusem, za każdym razem musisz skasować bilet, czyli zapłacić. Jazda samochodem też kosztuje - palisz benzynę. W Zonie jest tak samo - jazda teleportem kosztuje, a jak nie, to dymaj na piechotę. Dlaczego koniecznie chcecie jeździć na gapę? Bardzo mnie pienią takie rzeczy - jak tylko coś za trudne albo nie pasuje - grzebać w konfiguracjach. Jak Ci za trudno, postaw sobie pasjansa. Dlatego właśnie przestałem uczestniczyć w temacie Soljanki na stalker.pl, bo każdy chciał tam ciągle pruć grę i ułatwiać sobie to, czego nie umie albo mu się nie chce, a niektórym nawet się wydaje że to potrafią i porobili niewydarzone balansy dla wszystkiego co się dało. Gra jest, jaka jest i albo się gra, albo nie.

1 polubienie

Popieram trurl3, gra ma być trudna i wymagać kreatywności. Stalker to nie Harry Potter, jak sobie za bardzo ułatwicie grę - stanie się nudna i irytująca. W Soljance jest tyle przejść pomiędzy lokacjami, że przemieszczanie się z jednej do drugiej nie stanowi dużego problemu. Podczas spacerków po lokacjach zawsze można coś fajnego znaleźć albo postrzelać do złych ludzi i mutantów. Bierzcie Zonę taką, jaka jest.

1 polubienie

Chodzi o kłopot z aktywacją! Cały czas pojawia się opcja dialogowa na aktywacje teleportu który notabene jest aktywowany, a nadal nie chce działać!
Naprawianie każdego skryptu z teleportem chyba za bardzo nie ma sensu, dlatego pytam się jak je permanentnie wyłączyć! (wydawało mi się to łatwiejsze)
PS. Przed napisaniem pierwszego postu z reinstalowałem grę +mod; inaczej bym nie pisał

Jeżeli Kutwa powiedział ,że teleport na Kordon jest gotowy to znaczy ,że powinien być w dolince na wprost wejścia do bazy Wolności.(tam gdzie stoi Wilk) Jeżeli opcja w dialogach pozostaje to nic nie szkodzi…sprawdzałeś czy jest tam teleport.? Każde użycie teleportu to jeden art + kasa .To obowiązuje we wszystkich teleportach otwieranych przez NCP-ów.

Teren wokół Wilka obeszłam wzdłuż i wszerz. Teleport nie obecny.
Myślałem że to skrypt z aktywacją się zapętlił, ale jeżeli opowiedzenie tej samej kwestii jest normalne… sam nie wiem.

Zrób kopię pliku scrypt i podmień na próbę ten z Soljanki 19.04 tam to działało dobrze…

mam 19.04 + rc2
chociaż na razie problem trochę stracił na znaczeniu.

Znalazłem 2 device_teleport:huh:
Opcja użyj nie działa - jak to aktywować :wink:

Nie pamiętam dobrze , ale coś mi chodzi po głowie że trzeba odwiedzić Sacharowa

łobuz jakie teleporty masz w rękach.? opisz jak wyglądają…
…tylko Streloka działa wielokrotnie…inne rzucasz na ziemię , ale są jednorazowe.
…te trupie główki są Monolitu , ale z nimi oszczędnie będą potrzebne
…jest jeszcze jeden na ATP z zadania Krzyża , ale to dla rangi mistrz
Na samym początku zabawy w teleporty idź do Sacharowa on je musi przestroić , ale to droga zabawka. Profesor da Ci możliwość robienia kopi tych urządzeń za ciężkie pieniądze.(artefakt + 105.000 putinków)

Używam telereportera z ATP -przenosi losowo po lokacjach (tylko stare lokacje.Bagna , itp. nie działa):wink:
W Prypeci przenosi do schowka z termosami:P

Używam telereportera z ATP -przenosi losowo po lokacjach (tylko stare lokacje.Bagna , itp. nie działa):grin:
W Prypeci przenosi do schowka z termosami:P
Jeszcze w Prypeci nie byłem a jestem na 8 miejscu w rankingach :slightly_smiling_face: