Wylot przy zakładaniu tłumików ( próbowałem je założyć na M16 i ak 74).
Zmień rozdzielczość na 1024x768 i dopiero wtedy załóż tłumik.
Na takiej rozdzielczości gram.
A co masz w logu ? Bo ten błąd na zrzucie niewiele mówi.
Widzę też, że grasz przez koto na Steamie. Może jak przesiądziesz się na normalną instalkę + mod kłopotów będzie mniej…
Ostatni plik z katalogu logs.
Chodzi właśnie o plik “nazwa_użytkownika”.log wstaw pierwszy od góry ![]()
Jest.
xray_marcin.log (17.6 KB)
Ok teraz sprawdź czy przed założeniem tłumika masz pod minimapką zegarek.
Możesz też wstawić sejwa sprzed założenia tłumika. Wystarczy plik nazwa_użytkowniaka.sav lub quick.sav
Więc tak: ja gram na rozdzielczości 1600x1200 u u mnie tłumik jakoś się mieści ale ogólnie jest problem bo zajmuje dwa sloty a u Ciebie
jest 1,5. Spróbuj zwiększyć rozdzielczość na największą jaką masz i wtedy załóż tłumik.

U mnie po założeniu tłumika całą ikona broni przesuwa się w dół:
@WujekJar - w tym modzie, aby do broni podczepiać dodatki, najpierw trzeba “przeczytać” instrukcję. To takie karteczki z kołem zębatym. Znajdujemy je w schowkach, albo musimy kupić u handlarzy. Aby "przeczytać, dajemy użyj mając ją w inwentarzu i ona znika. Są oddzielne na broń rosyjską i NATOwską. Robiłeś takie coś? Bo tego na twoim savie widać nie będzie, a właśnie może być przyczyną wylotu.
A cudze savy z błędami, o czym się przekonałem na poprzedniej instalacji, pozostawiają ślady w modzie i później są problemy z grą. Mam świeżą instalację i nie chcę sobie jej zabagnić.
DODANO: A ten tłumik z inwentarza, to jest chyba tylko do AK74u. Nie wiem jak u @kazik się “zamontował”
Teraz, kondotier napisał:
@WujekJar - w tym modzie, aby do broni podczepiać dodatki, najpierw trzeba “przeczytać” instrukcję. To takie karteczki z kołem zębatym. Znajdujemy je w schowkach, albo musimy kupić u handlarzy. Aby "przeczytać, dajemy użyj mając ją w inwentarzu i ona znika. Są oddzielne na broń rosyjską i NATOwską. Robiłeś takie coś? Bo tego na twoim savie widać nie będzie, a właśnie może być przyczyną wylotu.
A cudze savy z błędami, o czym się przekonałem na poprzedniej instalacji, pozostawiają ślady w modzie i później są problemy z grą. Mam świeżą instalację i nie chcę sobie jej zabagnić.
@kondotier chyba znalazłem przyczynę problemu… Co do instrukcji gdyby @WujekJarjej nie miał nie byłoby opcji założenia tłumika.
Tak, czytałem instrukcję na broń. Natowską i radziecką, bez tego nie miałem możliwości montowania tłumików. I próbowałem na najwyższej rozdzielczości, nie dało rady.
Więc spróbuj wczytać moje sejwy takie jak podałem wyżej.
@kazik Wczytałem zapis. Wylot mam przy otwieraniu ekwipunku.
Jeszcze się nie dorobiłem tłumika na AK74 ( jestem dopiero za torami przed rozmową z Andrzejem), to się upierał nie będę. A z poprzednich gier, takich dupereli nie pamiętam.
2 minuty temu, WujekJar napisał:
@kazik Wczytałem zapis. Wylot mam przy otwieraniu ekwipunku.
Pomyślę ale na razie jak chcesz grać graj bez tłumika…
@WujekJar - Ile savów masz w katalogu zapisów? Zostaw dwa ostatnie, a resztę przenieś poza moda. Podobnie wylatywał MaklerR ( w innej sytuacji) i zmniejszenie ilości zapisów pomogło.
Dobrze. Tłumik do schowka włożę. ![]()
Próbowałeś na rozdzielczościach z proporcją ekranu 16:9? Czy tylko na 4:3?
Dodano:
@WujekJar Spróbuj więc na tych z proporcją ekranu 16:9, np. 1366×768 lub innych obsługiwanych.