W filmie o:
-
Gadający kontroler (ZP)
-
Pierwsze spotkanie z burerami (ZP)
-
Pijawka w Podziemiach Agropromu (CCz)
-
Pierwsze wejście do X-10 (CCz)
-
Płaczący burer (ZP)
A według was, jakie są straszne momenty w Stalkerze?
W filmie o:
Gadający kontroler (ZP)
Pierwsze spotkanie z burerami (ZP)
Pijawka w Podziemiach Agropromu (CCz)
Pierwsze wejście do X-10 (CCz)
Płaczący burer (ZP)
A według was, jakie są straszne momenty w Stalkerze?
Osobiste:
Pierwsza wyprawa do X18 i X16 (CCz)
Zadanie na ubicie Chimery na Janowie (ZP)
Wyprawa do X8 (ZP)
Eksploracja zakładu Jupiter (ZP)
Czerwony Las nocą (CzN)
NS5 TT2 - gdy byłem na lokacji z bajorem pod którym są pieczary z poltergeistami i z kontrolerem i mam uratować siostrę kobity z martwego miasta.
Po gadce z łowcami/myśliwymi podłażę do baraku z 2 starymi kobitami które oferują atrakcje z młoda kobietą a tu nagle one (te 2 starsze) zamieniają się w kontrolerów.
A ja po sceny z horrorem odsyłam do moda Źródło. Niewielu - albo nikt poza mną - zagrał w niego. Jak wam się pojawi horda mutantów i zombiaków, a każde z nich po zabiciu wyrzuci z siebie po kilka kolejnych, a niektóre w momencie zabijania wyślą impuls elektryczny skuteczny na dużą odległość, to się przekonacie co to jest horror w stalkerze.
No zgadza się Źródło to nie tyle horror w kwestii klimatu ale bardziej logistyki i akcji.
Zabijasz i nie wiesz w co to coś co zabiłeś się przemieni, co zrobi, ile będzie przemian po zgonie zanim zdechnie na dobre.
Przelazłem i więcej do niego nie wracam, istny raj dla masochistów.
W Alternatywie 1.3.2 były także momenty z horroru, jak np. mutant w pewnej ukrytej lokacji (nie powiem gdzie się znajduje), czy też sny głównego bohatera.