True Stalker

@portals Heh no jeżeli byś napotkał jakieś błędy i dawał znać na ich temat to mogę Ci podrzucić spolszczenie jak zaczniemy testy. Z tym, że jeżeli będziesz grał od momentu w którym jesteś to na pewno będziesz miał ksywki wszystkich w języku w którym grałeś wcześniej :face_with_tongue:

1 polubienie

23 godziny temu, Szczepan9205 napisał(a):

@waldiamiga Mogę się mylić, ale jeżeli nadal w menu wyświetla Ci się wersja 1.0 to musiałeś źle wrzucić łatki?
Ogólnie folder, w którym są pliki łatek powinien wyglądać tak:

Więc wejdź w folder z True Stalker → Content → Patches i zobacz czy masz tam te pliki, a jeżeli nie to coś źle wrzuciłeś :face_with_tongue:

Reinstal TS (z zachowaniem sejwów), od nowa wrzucone pacze od 1 do 4 i gra maszyna, jest v1.4. Nie wiem czemu poprzednio była lipa.
Dzięki za pomoc.
Na moim leciwym Acerze Asspire V5 z i7 4500U, 12GB ramu i GeForce 750M gra się świetnie z ustawieniami w okolicach średnio-niskich.

Siema, mam problem z True Stalker nie moge zapisywac gry a gdy sprawdzam co sie dzieje w konsoli to jest komunikat: !Cant’t write file: ‘c:\program files (x86)\true stalker\userdata\savedgames\quicksave_5.scop’. Error: ‘No such file or directory’.

@RooshyckyIle razy można pisać to samo? :woozy_face:

Jak instalujecie w c:\programfiles to uruchamiajcie z uprawnieniami administratora albo instalujcie gdzieś indziej, np na innej partycji.

@edit

Dodałem info o tym do pierwszego postu to już raczej problemów nie powinno być :blush:

1 polubienie

Pytanie do grających lub tych którzy już moda przeszli.
Jak to jest z narzędziami dla technika?
Skończyłem Kordon i mam iść na Wysypisko.
Na Kordonie są tylko narzędzia podstawowe.
Oddać technikowi czy zabrać je na Wysypisko?

@OldMan Ja zebrałem wszystkie i dopiero wtedy oddałem, ale chyba nie ma znaczenia, w jakiej kolejności oddajesz.
Narzędzi są 3 sztuki i wszystkie są dla technika w wiosce.

Lokalizacja narzędzi:

Trzecia część soundtracku z moda.

3 polubienia

Witam to jak z spolszczeniem do true stalker? Chętnie bym zagrał ale z jakim kolwiek spolszczeniem.

@Mateukirek1234123 no to musisz czekać aż wyjdzie.

A to jakaś przybliżona data wydania jest czy na razie nic nie wiadomo??

@Mateukirek1234123 z tego co pisał @Szczepan9205 na poprzedniej stronie to z @OldMan im nieźle idzie z tym spolszczeniem ale przed premierą chcą zrobić zamknięte beta testy, a biorąc pod uwagę, że to mod na jakieś 30 godzin, nie licząc różnych wariacji zadań to trochę te testy mogą potrwać, zależy też ilu testerów będzie.

Kolejne pytanie do tych, którzy grają lub skończyli grać.
Zaraz po przejściu na Wysypisko zaczepia nas Michigan z prośbą o pomoc
w uwolnieniu jego kolegów, których pojmali bandyci i trzymają na cmentarzysku pojazdów.
Oglądałem rus filmy i wszyscy wybierają pomoc w uwolnieniu więźniów.
Ale jest tam w dialogu jeszcze jedna opcja, że odmawiamy i dostajemy w łeb.
Po odzyskaniu przytomności odnajdujemy zwłoki więźniów i Michigana na cmentarzysku, a przy nim PDA.
W PDA jest informacja, że PDA trzeba odnieść komuś w Wiosce kotów.
Nie ma tego w zadaniach nie ma wskazanej osoby w wiosce.
Nikt nie chce w wiosce o tym gadać.
I teraz pytanie czy historia tego PDA ma ciąg dalszy?
A może to ma związek z Fanatem, który z wioski wyparował?

@OldManTak, trzeba je oddać Fanatowi/Fanatykowi, ale dopiero wtedy kiedy nas fabuła skieruje z powrotem do Kordonu - nie dotarłem tam fabularnie, ale wiem ze string_id, że to jemu się je oddaje :grin:

Pytanie do znawców, może ktoś będzie wiedział :face_with_tongue: Wiecie może jak fachowo nazywa się ta - maszyna/konstrukcja?

Spoiler

A gdzie ona konkretnie jest ?
Czy to w nowej miejscówce przy elewatorze?

12 minut temu, OldMan napisał(a):

A gdzie ona konkretnie jest ?

Hangar na Wysypisku.

2 minuty temu, LisKot napisał(a):

Hangar na Wysypisku.

Tam jeszcze nie byłem bo mam problem z TS i stawiam go właśnie od nowa.

Szczepan9205

Kolejowy podajnik do załadunku wagonów materiałem sypkim, rudą żelaza.

O :smiling_face_with_sunglasses: Dzięki @vidkunsen, szukałem w necie co to jest i nie mogłem znaleźć, a potrzebna mi ta nazwa :face_with_tongue:

Co do PDA Michigana to tak myślałem, że może to mieć związek z Fanatem.
Będę grał z opcją, że Michigan zginął na cmentarzysku pojazdów.
Będziemy mieli pełniejsze spolszczenie i dodatkowo może to zaowocuje dodatkową fabułą gdy w końcu spotkamy Fanata.

I takie pytanie obok, czy ktoś wie gdzie jest w modzie plik actor.ltx?
Wydaje mi się, że obszukałem wszystkie pliki .db i nie znalazłem.