To ja zamykam wątek. Fiedio Cezarze, off-top tu się straszny robi… emoticons/default_sad.png
Filippo, ja mam cierpliwość węża Kaa ( Księga Dżungli ). Dlatego , będę zawsze pomagać.
A jak ktoś jeszcze CZYTA i zaczyna pisać posty a nie tylko bezmyślnie patrzy się w ekran …
to tylko się cieszyć ?emoji? . To offtop co 
P.S.
Co to jest offtop , to nauczyłem sięna tym forum . Nieźle co? Jednak na naukę nigdy za późno. Nawet na czytanie ze zrozumieniem 
Cytat
Czyli bazę Wolności mam w pojedynkę przejmować?
Człowieku, a co my pisaliśmy przedtem? Czytać to w szkole nie uczą?
@Fiedia, mnie też ręce opadają…
Musisz rozwalic wszystkich w bazie i wtedy otrzymasz komunikat ze zniszczyles baze wroga. W zaleznosci od wybranej frkacji dostaje sie nagrode. Zeby nie psuc ci gry nie napisze jaka 
Aby dostać nagrodę musisz być w jakiejś frakcji. Jeśli walczysz z Wolnością , to jesteś w Powinności , u Bandytów - z Powinnością itd.
Jak jesteś samotnikiem , nie dostaniesz od nikogo nagrody.Oczywiście musisz dostać zlecenie na zajęcie obcej bazy , ponieważ nawet po jej zajęciu nie dostaniesz nagrody.
A jak przejmę w pojedynkę np. Bazę Bandytów albo Wolności to dostane nagrodę.
A ja wybilem bandytow i byla sila frakcji 0 ale i tak sie odrodzili za jakis czas. Ciekawe kto ich zwerbowal…
W tej grze jest tak , zawsze zdobywasz bazy nieprzyjaciół w pojedynkę .
Co gorsze , czasami PDA traci kontakt z wrogiem na terenie bazy ( czytaj nie ma wrogów -wszyscy zabici) i chowa się broń a TY lecisz do przodu , oni do Ciebie strzelają a Ty jak baranek idziesz na rzeź .
Czasem zdobędziesz bazę , na PDA masz komunikat odbierz nagrodę , dochodzisz do punktu przejścia między lokacjami i słyszysz komunikat : znowu zajęli bazę itd. itp.
a na PDA masz (wojna frakcji) zdobyto wszystkie przyczólki i baza zniszczona.
Myślę , że koledzy , którzy robią mody do gier mogliby coś poradzić , ale czasem kod zródlowy programu uniemożliwia takie poprawki.
Tutaj móglby się wypowiedzieć Mr Elvis , czy Biały Wilk.
Czyli bazę Wolności mam w pojedynkę przejmować?
Czasem ręce i nogi Graczowi opadają . Gra ma wiele niespójnosci fabularnych i technicznych . Tak jak piszę koledzy : próbujcie sami . Na wiele pytań , nie ma odpowiedzi.
Czasem można udzielić podpowiedzi dotyczących głównej fabuły i paru zadań pobocznych,
dlatego pytajcie , ja i inni , którzy przeszli grę parę razy, chętnie pomożemy, ponieważ jesteśmy fanami tego programu. Ale to tylko program.
Dlatego ‘dobra rada wujka Fiedi’: eksperymentujcie z modami . Czytajcie dział dotyczący modów i wybierzcie coś dla siebie.Ja sam korzystam z doświadczenia chłopaków , którzy robią “ulepszenia” . Zabawa robi się przednia.
No, wybijaj ich. Aż do upadłego, bo się respawnują. A w Magazynach, spróbuj ich też zabić. Trza sobie radzić w Zonie 
Nawet po wybiciu poszczególnej bazy w której urzęduje frakcja, po pewnym czasie będą przybywać nowi stalkerzy należący do danej frakcji. Grunt, że dowódca zostaje pokonany.
Mam podobny problem (a przynajmniej związany z tym). Otóż jestem po pierwszym spotkaniu z Leśnikiem i mam udać się do Magazynów Wojskowych. Niestety zaraz za wejściem stoi posterunek Wolności, a ja należę do Powinności. Czy jest to możliwe, że cała frakcja Wolności zostanie pokonana i później ich tam nie spotkam? I właśnie czy jest możliwe żeby pokonać całą frakcję (usunąć wszystkich jest członków z całej Strefy)? Co trzeba zrobić w tym celu? Mamy wykonane te 5 zadań w zakładce Wojna Frakcji, a mimo to w różnych miejscach Wolność nadal panoszy się jak chce. Zdobyłem nawet w pojedynkę Bazę Wolności, ale jak poszedłem to znów ją zajęli. Nie dostaję już zadań typu - Zajmij, Obroń itp. tylko wojna frakcji stała się jakby… pokojowa. Czy da się ja jakoś zakończyć?