Tytuł oryginalny: Spatial Subway (Пространственный Тоннель) Platforma: Cień Czarnobyla Data premiery: 25.09.2015 r. Autor: naxac (pomysłodawca - vladd12) Autor spolszczenia:@gawron
OPIS:
Spoiler
Tunel Przestrzenny to niewielki mod na platformie Cienia Czarnobyla, który dodaje do gry nowy rodzaj anomalii, pomiędzy którymi można się przemieszczać po całej Zonie. Anomalie znajdują się w ilości od 7 do 12 sztuk na każdej naziemnej lokacji. W celu ich zlokalizowania niezbędny jest specjalny Skaner Przestrzeni znajdujący się w ekwipunku od samego początku gry.
Po umieszczeniu skanera na pasie i wejściu w strefę Tunelu Przestrzennego pojawi się sygnał, po którym nastąpi dodanie skanu do pamięci urządzenia.
Żeby przemieścić się pomiędzy strefami anomalii, należy powiesić na pasie dowolny artefakt, a następnie zjawić się w jej strefie i użyć skanera. W dalszej kolejności pojawi się specjalne menu, w którym są wyszczególnione wszystkie dostępne w danym momencie do przemieszczenia punkty. Klikamy na interesujący nas punkt i zostajemy teleportowani.
Skutkiem teleportacji jest utrata artefaktu, a jeżeli mamy ich kilka, to użyty zostanie najtańszy.
Ponadto autor moda dodał kilka „bonusów”:
Freeplay po ukończeniu gry, a także usunięto strefy wysokiej radiacji na CEA-2;
Po rozpoczęciu freeplaya zostaną usunięte emisje na CEA-1 i wstrząsy na CEA-2;
Drobne poprawki na mapie CEA - pojawiły się oznakowania przejść i ikona GG;
Modyfikację można łączyć z innymi produkcjami.
SCREENY:
Spoiler
INSTALACJA:
Spoiler
Pobrane archiwum umieszczamy w głównym katalogu gry.
LINKI DO POBRANIA:
Spoiler
Mod:
Nasz serwer - [KLIK] (mod z naszego serwera jest w wersji spolszczonej przez @gawron)
Nie, nie stawiałem. Od znalezienia go, nie miałem takiej potrzeby. Wstawiłem go dla tych, co lubią takie dodatki. Jeśli jest on zrobiony dla CCz, to sądząc z opisu, będzie skuteczny tylko na lokacjach z tej gry. A w modach z innymi lokacjami, nie obejmie ich.
vidkunsen - jeśli zarzucasz mi powtórne wstawienie moda, to przynajmniej podaj, gdzie jest Twoja wstawka. I czy Ty naprawdę nie zdajesz sobie sprawy, że sposób w jaki Ty prezentujesz znalezione mody, jest nieczytelny? Szukajka jest bezradna. I tak ktoś musi uczynić je “zjadliwymi”. I nie tylko ja Twojego wpisu nie znalazłem, patrząc na liczbę zadowolonych z mojej wstawki.
A ja nie mam najmniejszego zamiaru czytać każdego Twojego wpisu. Większość z nich jest chyba tylko po to, abyś na forum zaistniał.
A czy “pogniewasz” się na mnie, czy nie, jest mi delikatnie mówiąc, obojętne.