Ubywające zdrowie

Oto moja lokacja i wyposażenie. Wrzucam też loga. Może racja, że bagna powinienem sobie jeszcze odpuścić. Na dodatek w tym miejscu, gdzie jestem jest tak dużo anomalii, ze nie da się zrobić więcej jak trzy kroki w jakimkolwiek kierunku. Mam wrażenie że one się przemieszczają i się tak ustawiły że nie mogę opuścić miejsca w którym jestem. Dodatkowo rzucanie śrubą nie zawsze pomaga zidentyfikować gdzie jaka jest ( analogicznie jak z promieniowaniem)… Na razie sobie odpuszczam bagna, ale nie wiem co będzie jak trzeba będzie iść tam w celu znalezienia doktora, jak się stamtąd wydostanę.

xray_hp.log

1 polubienie

@chszarz " Na dodatek w tym miejscu, gdzie jestem jest tak dużo anomalii, " ależ drogi kolego tyś wlazł w sam środek anomalii przełażąc przez wodę na skróty w dodatku bez pełnego wdzianka ( hełm z głowy to ci anomalia zerwała po drodze czy cuś ? :blush: ) a teraz narzekasz, że " nie da się zrobić więcej jak trzy krok " Sam napytałeś sobie biedy i nie pisz więcej " nie ma żadnej informacji gdzie to zagrożenie się znajduje i od kiedy zaczyna działać " Każde stalkerskie dziecko wie, że nie łazi się po skażonej wodzie w japonkach i samych gatkach. O przytulaniu do czegokolwiek metalowego nie wspomnę. Aaaa już szczególnie na Wielkich Bagnach. Soooory ! bez urazy. Na to się mówi elementarz. Co dalej ?

Po pierwsze napełnij ten długi czerwony pasek zdrowia do końca. Następnie ( przed zrobieniem kroków ) łyknij no te żółte tableteczki + czerwone obok , dalej popij gazówką z niebieskiej puszki i … ruszaj azymut 13-14h najkrótszą drogą przez wodę.

ps.

W twoim logu martwi mnie linia ! [ERROR] — Failed to load script zone_news_dead czego konsekwencją może być np. ! Can’t find texture ‘amik\weapons\flash_02’

1 polubienie

@chszarz a może wstaw sejwa gdzie ten problem jest szczególnie widoczny.

12 godzin temu, Polski_Szogun napisał(a):

@Ignachinio przecież kolega pisał, że ma seve

Czekaj mam pomysł, tylko muszę znaleźć mapę bagien, bo wiem o jakie miejsce Ci chodzi:

Czerwone koło to Doktor u którego jesteś.

Ta linia to droga powrotna, a prostokąt to miejsce z zerwaną siatką mniej więcej.

A za osadą rybacką próbowałeś wrócić do bazy?

W którym miejscu to pisze? Bo wrzucił screen gdzie ma w ekwipunku zwykły pancerz Stalkera który jest dziadowski i nie chroni przed promieniowaniem.

@Ignachinio A miejsce na mapie jest jakie jest i to faktycznie wredna miejscówka Jeśli te screeny to miejsce z ostatniego zapisu gry to… kolega Chszarz nam tu co nieco kit wciskał.

Tak samo jak Polski_Szogun …czegoś się domyśla, zgaduje co ten drugi ma i czyta bez zrozumienia kto co. Młody pisze zanim pomyśli.

Z tą zawartością plecaka Chszarz musi się trzymać wytyczonych, przetartych ścieżek . Zboczył z trasy i klops. Brak szacunku dla zony tak się kończy.

1 polubienie

To niech mi nie zarzuca, że nie czytam postów kolegów. Bo zanim napisze jakiś spam jak on to czytam co kto pisze.

Zresztą ja bez Sevy to bym na bagna nie szedł bo to jest samobój.

No, macie rację… Po prostu jak @chszarz napisał, że miał pancerz przy tych psach to zrozumiałem jako SEVA. Zwracam honor chłopaki :slightly_smiling_face:

Poradziłem sobie. Ustawiłem w pliku actor.ltx parametry obrażeń tak, że stałem się niezniszczalny. Nie lubię tak robić i jest to naprawdę ostateczność, ale inaczej się nie dało. Naprawdę przejście tego odcinka ze względu na gęstość anomalii bez względu na to jaki by mieć kombinezon byłoby według mnie niemożliwe. Nie wiem po co autorzy tutaj tak dowalili z anomaliami. Promieniowanie to już jest pół biedy.

1 polubienie

No, to totalnie ułatwia.

kup sobie jednego SEVA i jak już zdecydujesz, że to ten czas, to usuń i ustaw na normalne. Potem tej SEVY używaj😉 (nie zmuszam)

18 godzin temu, chszarz napisał(a):

Poradziłem sobie. Ustawiłem w pliku actor.ltx parametry obrażeń tak, że stałem się niezniszczalny. Nie lubię tak robić i jest to naprawdę ostateczność, ale inaczej się nie dało. Naprawdę przejście tego odcinka ze względu na gęstość anomalii bez względu na to jaki by mieć kombinezon byłoby według mnie niemożliwe. Nie wiem po co autorzy tutaj tak dowalili z anomaliami. Promieniowanie to już jest pół biedy.

Z czystej ciekawości. Masz najsłabszy z kombinezonów. Niżej są już tylko kurtki i latanie w dresie. Bez obiegu zamkniętego z bardzo słabymi statystykami i idziesz na bagna. Powiedz mi na co liczysz? Bo to jest fenomen. Że gra potraktuje Cię ulgowo i pozwoli przejść bo jesteś taki biedny i pokrzywdzony? Czy uważasz się za koksa co to przejdzie grę z Makarowem i w swetrze?

@Ignachinio wiem, że ty nie lubisz jak ktoś oszukuje i ja też nie lubię, ale on chciał no to jego decyzja i tyle :slightly_smiling_face:

1 polubienie

Ignachinio jak nawijał wyżej Polski_Szogun to jest decyzja Chszarza i jego gra.

Nieraz wspominałem, że u ludzi cenie wolna wolę, jego cyrk, jego zwierzaki. :slightly_smiling_face:

p.s. co do biegania w żonobijce a,la tleniaszka po strefie - i Herakles dupa gdy wrogów kupa. :slightly_smiling_face::blush:

1 polubienie

Zadałem pytanie koledzy który w to gra i który ma problem. A tutaj widzę sami adwokaci.

To nie jest kwestia tego czy ja coś lubię czy nie. To po prostu ciekawość dlaczego kolega robi sobie pod górkę. Może ma jakiś pomysł na to. Może chce sam sobie utrudnić grę. Czekam na jego odpowiedź bo mnie to interesuje. Może jest coś o czym nie wiemy a warto docenić starania u kolegi.

2 godziny temu, vidkunsen napisał(a):

Ignachinio jak nawijał wyżej Polski_Szogun to jest decyzja Chszarza i jego gra.

Nieraz wspominałem, że u ludzi cenie wolna wolę, jego cyrk, jego zwierzaki

Ta jasne, a za 2 dni będzie dwudziesty z rzędu post w stylu “kto to wymyśla i robi takie mody, ten poziom trudności jest chory, w to się nie da grać, wywalam to z kompa, a dodatkowo komp wyrzucam przez okno” :smirking_face:

1 polubienie

XD, @tom3kb masz rację :rofl: