Siemacie!
Gdzie znajduje się ukryta pieczara na niezbadanych terenach? Laże i nic nie mogę znaleźć chodz mi o tą pieczarę gdzie ma siedzieć Mucha a my potem mamy się wybrać tam z Kłem.
Jak pamiętam to górny lewy róg mapy już za granicą mapy.To znaczy dochodzisz do granicy i idziesz dalej pod górę aż wychodzisz za mapę tam będzie wielka kupa kamieni i już znacznik w hudzie.Do jaskini wchodzisz tylko na tyle by zaliczyło zadanie i wracasz do Kła bodajże.
Ukryta pieczara znajduje się pod skupiskiem głazów w lewym górnym rogu mapki NT (patrz od przejścia z Wysypiska). Dołączam mapkę z zaznaczeniem, może być niedokładne, ale z tamtąd powinieneś już zauważyć te głazy o których mówiłam.
Samo wejście znajduje się pomiędzy nimi, musisz ukucnąć żeby się tam dostać.
Powodzenia ![]()
Dzieki
A gdzie znajde 3 helikopter na ChAES? Ciężko troche z tym co napisali na tej karteczce. Nie wiem jak trafic do pozostałych maszyn.
Kłania się przeszukiwanie wcześniejszych postów ![]()
tu masz linka http://www.stalkerteam.pl/Thread-Helikoptery-na-Czarnobylu2
Wiedziałem ze to ta cholera ale nie wiedzialem jak wlezc na dzwig
A wczoraj szukalem po tematach ale o pieczarze i wiekszosc to byly pytania o poczatkowych questach. Mimo wszystko dzieki zaraz polece dalej ![]()
EDIT: A gdzie dokładnie jest ten teleport? Bo się nie doszukam
Jak znalazłeś drugi helikopter to musisz wleść na rotor i przejść po śmigle nad jedną z tych okrągłych wież, wskoczyć na nią (jest tam skrzynka), idziesz dalej przeskakujesz na kolejną okrągłą wieżę i tam na niej (albo na następnej już nie pamiętam) jest teleport na dźwig. Idziesz po dźwigu, wskakujesz na wieżę po lewej stronie i tam masz kolejny teleport, który cię przeniesie do helikoptera. UWAGA na 2 sekciarzy którzy się tam czają. Na przyszłość przeczytaj dokładnie temat do którego odwołał cię kobal, jest tam wszystko.
Pozdro i miłego grania ![]()
W tym rzecz że żadnego teleportu na tych zbiornikach nie doświadczyłem i dletego pytałem
Zawsze jest możliwość że trafiłeś na buga.Jak pamietam jak już było wiadomo gdzie iść to teleportu nie trzeba było szukać ,sam sie znajdował ![]()
Jak nie ma teleportu , to nie można dostać się na górę do dźwigu. Z ziemi nie ma do niego dostępu , kiedyś zjadłem nerwy przez ten śmigłowiec. To nie wróży nic dobrego. Teleport powinien być na trzecim okrągłym zbiorniku…na drugim była jak dobrze pamiętam skrzynka z towarem.
Pozostaje zatem wgrać zapis do tylu i powtórzyć drogę…